Tuesday, April 18, 2017

Orang Bisnes Dah Lindung Pendapatan Dengan Takaful?

Ada orang bisnes sanggup melabur beli stok ribu ribu tiap bulan untuk "maintain" bisnes katanya.

Tapi dia lupa atau tak perasan dia belum ada perlindungan takaful. Atau dia tak tahu kot takaful lah yang akan melindungi kewangan kehidupan bisnes dia tu bila dia ditimpa musibah.

Yang dah ada polisi takaful pulak konfiden dia cakap "saya dah ada medical card family plan..cukop lah"  eh hello? Are you sure?


medical card uolls pampasannya untuk sakit kritikal atau lumpuh ada tak sama banyak macam income uolls 5 ribu tiap bulan bersamaan 60 ribu setahun? Apa? 20k je? Uolls memang under insured. Bahaya untuk kehidupan dan bisnes uolls. Sebab uolls bisnes sendiri takde kwsp atau pencen.

Lindung pendapatan dulu. Baru lah melabur untuk bisnes labur ke lain. Yg utama uolls lupa

✅ Perlu Income replacement. Take note n take serious. Meh ahkak buatkan quotation.  Uolls agak² gaji uolls 5-10 tahun. Ni untuk setahun pun tak cukup.. apekah saving dalam bank ratus ribu sudah?

Ahkak Takaful
Norhaslinda Hashim
Prudential BSN Takaful
018.4730364
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...