Friday, April 21, 2017

Comfort Zone Dengan Insurans Company?

COMFORT ZONE
=============

Dulu kerja senang lenang seronoks nya dengan semua kemudahan yang dapat.. tak kira eh ni penjawat awam ke swasta ke. Lenggang kangkung kerja ada banyak OT dan elaun bagai gaji masyuk tiap bulan. So tak perlu fikir untuk cari income kedua ketiga. Sebab dah SELESA.

Company pula provide insurans yang unlimited coverage. So no need lah apply personal insurans/takaful (?) Sebab company dah cover selama kita masih hidup walaupun dah jatuh sakit (?)

Ramai yang tiba-tiba kena vss, company nak kurangkan pekerja. kos meningkat dah macam-macam wei. Ekonomi mensadis. Penjawat awam bahagian standby² OT semua dibeku, ada elaun yang ditarik.


Sekarang bila jadi cenggini agak menganga juga la kita kejap. Kejutan tau. Dari duduk kerja aircond sesaja kena kerja berkipas. Dah vss tak kerja kat situ insurans unlimited pun dah kemana der?

Dulu duit OT boleh lah lepas sewa rumah, duit minyak sebulan.. sekarang ni duit lebihan non hado. Sekarang kalau dapat penyakit kritikal (nauzubillah min zalik) kos rawatan pun tinggi. Nak apply medical card personal memang tak layak dah.

Tak payah lah tunggu bila dah jadi. Sekarang ni ramai lagik yang masih dalam comfort zone berselimut tebal.

Keluar bab ni sebab tadi abah ayesha katanya nak keluar dari comfort zone. Ingatkan dah comfort sangat. ye la kerja gomen. Mama ayesha is.. 💁

P/s: hari ni bz melayan intan payung yang demam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...