Wednesday, September 7, 2016

Saya Agen Prudential Takaful (PruBSN)

Saya Agen Prudential BSN (Prubsn Takaful)

Assalamualaikum wbt. Tajuk yang penting. Post yang penting. Semuanya kerana takaful. Kini saya agen takaful. Wah!

Seperti semua orang tahu perlindungan diri (takaful) sangat penting dimiliki oleh semua orang.

Bila dapat gaji kemana duit kita pergi? Bayar hutang rumah, hutang kereta, zakat, bil api dan air, segala maintenance lah.. Ada yang jenis beringat mereka akan simpan 10% dari gaji. Ada juga yang buat loan ASB.

Semua nya bagus. Tapi bab takaful diri ni ramai yang belum peka. Sepatutnya siap-siapkan 5-7% duit gaji kita untuk takaful. Kerana apa? Ini lah protection kita. Kita tak tahu samada selamanya kita akan terus sihat seperti hari ini. 5-10 tahun lagi tiba-tiba musibah datang kita disahkan ada penyakit kritikal seperti kanser, leukimia, sakit buah pinggang. Kita tahu ke? Tak. Sebab hari ini kita sihat.



Bila ada sakit kritikal macam ni kita perlukan rawatan yang berterusan. Kos rawatan yang paling dirisaukan. Mahal beb. Bukan murah. Orang kaya pun boleh jadi miskin. Betul kita ada duit simpanan. Duit simpanan patutnya untuk masa depan. Bila digunakan untuk kos perubatan kita duit makin lama makin surut..  Nak harapkan keluarga? Kawan-kawan? Mereka boleh beri sumbangan. Tapi sebanyak mana?

Saya harap kita semua bersedia lah. Ambil takaful sejak umur muda lagi. Makin meningkat umur kita makin mahal premium kita. Lagi satu yang perlu diigingatkan, takaful/insurans hanya boleh diambil semasa masih sihat lagi. Sekali kita dah ada penyakit, agak sukar pihak takaful/insuran nak terima anda.

Ambil medical card sekarang. Tak suruh tapi nasihat je hehe. Pelan Prubsn Takaful memang terbaik. Eh hello.. bukan penyakit kritikal saja yg dicover. Ada 36 penyakit yang dicover. Pelan baru Health Enrich Plus ni banyak yang diupgrade dari pelan lama. Banyak sangat benefitnya. Antara nya SmartSaver 300 dan juga Full coverage.

Kita boleh pilih ikut kesesuaian kita, kemampuan kita. Yang penting basic mesti ada.  At least.

Nak tahu mahal ke murah kami akan beri quotation. Dan quotation itu bakal client mesti isi detail yang tepat seperti umur, tarikh lahir, jenis pekerjaan juga diambil kira, income tahunan, merokok atau tidak, status kesihatan. Penting ya.

Eh nak quotation free tak?

Masuk web www.assaff.com/norhaslinda-hashim

Atau terus saja roger saya melalui

whatsapp 011-32065144
Norhaslinda Hashim



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...