Wednesday, August 12, 2015

Vit C Shaklee Untuk Anak Selesema & Demam


Vit C  Shaklee Untuk Anak Selesema & Demam


Sekarang ni memang musim demam. Hari raya ke 4 Ayesha Irdina demam dan penat sampai kena ambil Nebulizer.  Nanti saya ceritakan di entry akan datang insyaAllah. Musim raya kita beraya merata-merata makan macam-macam kan? Ada juga yang tak sihat pun pergi beraya. Itu normal. Yang ada baby lebih baik kuarantin baby dari orang ramai. Bila reramai kita tak tahu siapa penyebar virus demam, batuk dan selesema tu kan?

Jika orang dewasa yang sakit kita senang makan ubat. Anak bawah setahun tak digalakkan ubat, cuma guna natural remedy je untukkan suhu panas kecuali sampai suhu terlalu tinggi memang kena bawa pergi hospital terus.

Minggu kedua raya mak saya sendiri masuk hospital disebabkan penat. Biasanya pergi ambil neb je. tapi hari tu lepas neb doktor cek pernafasan tak ok lagi danada masalah jantung sikit so mak warded 3-4 hari kat hospital. Masa kat hospital bahagian emergency memang ramai nampak parents bawa anak-anak yang demam tinggi.

Ok.. Anak umur setahun diatas bleh ambil suplemen macam vitamin C. vitamin c chewable ni sesuai untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa. Sebab dia jenis kunyah je perisa oren. Setiap biji vitamin ada 100mg. Boleh ambil sehari sebiji dan dewasa boleh ambil ikut keperluan.

Saya sendiri kalau demam ambil 1000mg vitamin C. Tapi saya ambil vitamin c shaklee untuk dewasa iaitu Sustained released vitamin c setiap biji ada 500mg.

Fungsi vitamin c ni untuk meningkatkan sistem imun kita. Sistem imun ni mengurangkan dari sakit demam, selesema dan batuk. Kalau istem imun lemah memang kita mudah sakit. Lagi bagus dan sepatutnya kita ambil semasa kita sihat. Untuk mengelakkan sakit.Bila sakit iaakan mengurangkan sakit. Itu lah fungsi nya.

Kelebihan Vitamin C yang lain ialah ia menguatkan gigi, gusi dan tulang untuk proses pembesaran anak yang sihat.


Chewable Vitamin C mesti ada setiap isi rumah. Beri anak-anak uolls sehari sebiji. Uolls nak makan pun ambil lah kunyah. Tiada masalah. Vitamin C chewable ni murah sangat. Setiap botol ada 90 biji. Harga bawah RM50. Eh sebenarnya murah sangat. Hubungi saya untuk dapat harga murah tu. Yang pastinya ia semulajadi. 

Tips natural remedy Anak selesema, anak batuk, anak demam menggunakan LEMON selain disamping makan vitamin tu kita boleh juga mandikan anak kita dengan air rendaman lemon. Biasanya saya mandikan ayesha dengan air lemon dan juga cuka epal. Lemon socks juga kita boleh buat semasa anak tidur. Bertujuan untuk turun suhu panas badan anak. Fungsi keduanya ialah sifat asid membantu menarik haba daripada kulit dan menarik haba keluar dari kepala dan bersurai ke seluruh badan. Apabila haba dapat bergerak ia menjadi satu alat aktif untuk melawan jangkitan.

Tips natural remedi menggunakan GARLIC OIL. Klik kat sini

Saya akan gunakan 2 kaedah ini. natural remedy dan vitamin shaklee, InsyaAllah apa pun cara kita berusaha yang terbaik untuk anak kita.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...