Thursday, August 13, 2015

Tutorial Blog Guna Smartphone

Tutorial Blog Guna Smarphone


Assalamualaikum wbt. Dah lama nak share cara mudah update blog menggunakan handphone. Saya sendiri selalunya tak sempat ngadap laptop sebab banhak masa kat luar. Dengan tab pun asyik berebut dengan Ayesha. Jalan terakhir guna henfon lah. Kecik lah font nya. Takpe kita boleh zoom in kasi dekattt. Cuma nak tekan keypad macam hazab sikit. Asyik tersasul typo je.

Tutorial ni adalah sebahagian dari tutorial marketing blog yang saya share dengan downline-downline shaklee. Cuma tinggal nak apply je. Learn, Follow N Just Do It. Kita ni memang 1001 alasan kita bagi kalau tak nak buat kan? Hehe saya pun sama je. Banyak alasan.

Bukan apa. Pada saya peniaga online penting ada blog. Blog ni umpama kedai kita lah (tau pun.. pastu awak sama ngelat update blog kikiki) Kekawan yang baca entry ni yang rasa susah nak bisnes online tak reti update blog cara senang meh sini ahkak bagi step mudah je. Guna smartphone je.

Pertama sekali kita mesti ada akaun google. Gmail.com. create email kita dulu. Bila dah ada akaun senang kita nak link ke tempat lain. Nak buat blog.. buka www.blogger.com. create blog. Pilih nama blog yang sesuai. Isi segala details kita.



Tutorial Blog #1


Sampai dekat blogger.com/home nanti akan keluar New Post. Klik je. Yang warna oren ada pensil tu untuk buat post baru lah. Oh baru perasan.. takda tutorial dari awal create blog. Next entry hihi


Tutorial Blog #2

Dekat Post tu letak tajuk post kita. Tajuk utama gitu apa yang kita nak ceritakan nanti. Tak payah panjang sangat.



Tutorial Blog #3

Biasanya saya copy paste tajuk kat atas tu masukkan balik dalam ruangan isi. Lepas tu jangan lupa highlight dan pilih Heading.


Tutorial Blog 4#

Perenggan pertama apa saja yang kita nak sampaikan sila fokus tajuk dulu. Bila ada word yang sama dari tajuk post so dalam perenggan pertama pun kena ada word dalam tajuk post. Eh paham tak? Hehe





Tutorial Blog #5

Nak letak gambar senang je. Klik kat image bersebelahan dengan LINK.



Tutorial Blog #6

Pilih lokasi dimana kita simpan semua gambar kita. Gallery lah pilihannya..


Tutorial Blog #7

Upload gambar. Lepas tu kena klik gambar yan mana satu nak upload.


Tutorial Blog #8

Select gambar dan klik Add Selected.


Tutorial Blog #9

Nanti otometik masuk dalam blog. Masa ni kita boleh adjust kedudukan samada nak letak tengah, kiri atau kanan. Nak buat cenggitu kena klik gambar dulu. Kat situ juga kita boleh pilih saiz image.


Tutorial Blog #10

Dah selesai update, kita klik PUBLISH. ok done!



Selamat meng update blog menggunakan smartphone. Walaupun tak mudah, Kalau hati kental nak buat juga blog boleh jeeee buat kann. Tengok saya ni hehehe. Nanti bila free kita preview balik blog untuk edit-edit apa yang patut di ruang kanan ada Label. Nanti kita label kan nya. Buat masa update tu pun ok.

Ok sekian saja perkongsian saya. Update blog cara yang mudah menggunakan handphone. Main zoom in zoom out je lah.

Nak beli shaklee? Cari saya ok.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...