Tuesday, August 11, 2015

TTC Dengan Shaklee & OPK

TTC Dengan Shaklee & OPK


Assalamualaikum wbt. Bertemu lagi. This is my favourite topic. Hihihi. TTC. Apa itu TTC? Singkatan kepada Trying To Conceive. Sesuai lah untuk yang berbulan-bulan, bertahun-tahun ikhtiar hamil dengan pelbagai rawatan dan kaedah nya. TTC tak termasuk yang bunting pelamin n cepat nau lekat sebab terlalu subur hehe.

So makanya orang tak pernah TTC takkan faham keadaan dan siatuasi ttcians. Jangan lah senang je cakap kita ni senang je nak pregnant. Ko bila lagi? Tak teringin ke nak baby? Orang lain semua anak berderet. Amboi. Cakap siang pandang-pandang. Dah tertulis rezeki kita tak sama. Hanya golongan minoriti je yang baru kahwin tak mahu anak lagi. Tak bersedia lagi lah.. PJJ dengan husband lah. Nak enjoy dulu lah. Muda lagi lah.. Selalunya apa yang diniatkan itu yang akan dapat. Kekadang ada juga yang Allah bagi masa kita bebetul ready baru lah dia bagi rezeki yang satu ni. Ada juga Allah nak uji kita.. tengok kita ni sabar ke tidak, tahan dugaan ke tak..

Allah beri bila masa yang sesuai dan waktu terbaik. Bila masa kita mampu untuk menggalas tanggungjawab besar ni. Jangan dipertikai kenapa orang lain dapat kita tak dapat. Adudu. Saya juga pernah dipertikai begini dahulu. Ya Allah sedihnya ya Allah. Semua ni rezeki dari Allah. Kita yang belum hamil Ikhtiar dan sentiasa berdoalah pada Allah semoga perkenankan doa kita. Kita belum dapat rezeki anak.. mungkin sekarangkita murah rezeki dari segi lain-lain seperti ada kerjaya bagus, ada rumah sendiri, dapat bos baik, suami penyayang. Ni contoh ya. apa pun  #syukurselalu

Untuk TTCians, bila kita dapat perkhabaran gembira kawan, saudara mara kita ada yang berjaya hamil, sepatutnya kita tumpang gembira dan mendoakan yang terbaik untuk mereka dan baby yang dikandung tu. Kita doakan mereka dan minta mereka juga mendoakan kita. Jangan lah hasad dengki tak memasal dan down gila bila dengar orang lain pregnant. Think positive! Sorry ya ttcians. Saya cakap macam ni sebab saya pun sedang ttc. Saya juga berada di "kasut" awak. Tapi tak bermakna kita kena down je memanjang. Telan B complex please..! Bagi hilang stress hehe


shaklee penang

Saya ada join beberapa group TTC. Memacam group noh ada hikhik. Saya kagum dan tabik spring dekat kawan-kawan yang ttc lebih 5 tahun. Ada yang 10 tahun. Macam-macam dugaan mereka harungi. Pelbagai rawatan seperti HSG, IUI, IVF usaha sehabis mungkin untuk mengandung. Saya pun tak setabah mereka kot. Setakat yang belum sampai 1 tahun kahwin nak down memanjang  sebab tak boleh hamil lagi.. oh.. memang kena brainwash la gamaknya. Sebab dalam group-group ni weolls semua berfikiran positif. MESTI MESTI.

Uih garangnya ahkak ni hihi. Eh uolls ada yang nak join group TTC ni? terbuka untuk mereka yang sedang ttc sahaja dan boleh terima pendapat orang lain. Mesti positif yang pentingnya. Lepas tu kena rajin gali ilmu juga. Nak conceive pun kena ada ilmu ya tak boleh malas. Meh mesej ahkak ye nanti. Kita sama-sama belajar dan kongsi ilmu.

Testimoni kat atas kawan TTC ahkak lah dalam group ttc. Dia beli Shaklee dengan ahkak. Tak sampai sebulan dia berjaya pregnant. Produk shaklee asbab lah. Semuanya dengan izin Allah juga,. Disamping tu Aina konsisten dengan OPK. apa itu opk? Ovulation Predictor Kits. Ala-ala UPT tu lah tapi UPT untuk test hormon hcg nak check samada kita pregnant or not. OPK pula test hormon lh ia mengesan waktu subur kita. Sesuai untuk ttc dan juga sesuai untuk mereka yang planning anak. (tak ambil sebarang pil atau kaedah perancang). Nanti insyaAllah next entry ahkak story tentang penggunaan OPK pulak ya. Panjang sangat dah cerita ni.

Berbalik pada cerita Aina tadi.. sekarang Aina dah hamil hampir 7 bulan. Alhamdulillah moga dipermudahkan sehingga melahirkan anak nanti. Dalam masa yang sama lebih dari 5 botol suplemen zinc complex shaklee dia promote dekat kawan-kawan. Beli dengan ahkak semestinya. Bagus betul dia share kebaikan produk shaklee ni walaupun bukan ahli. Ya zinc complex ni memang banyak fungsi selain untuk kesuburan lelaki ia juga untuk kesihatan dalaman uolls. Tapi uolls nak tahu untuk KESUBURAN kan? kenapa lelaki perlukan suplemen shaklee ni.

1) Zinc penting untuk pengeluaran sperma yang berkualiti. Paras testosteron dan jumlah air mani menurun juga tidak berkualiti adalah kerana bekalan zinc yang rendah. Zinc yang cukup akan meningkatkan kesihatan seksual lelaki.

2) Ketahanan dan kekuatan sel sperma yang bergerak pantas berenang kearah telur adalah sperma yang sihat. Nafsu seks yang tinggi tak cukup ya kalau sperma tidak berkualiti juga tidak memberi manfaat.  makanya lelaki kena pastikan sperma mereka cukup sihat dan berkualiti. Bacaan sel sperma  (sperma motiliti) yang rendah dibawah 50% menunjukkan ketidaksuburan lelaki. Bilangan sperma juga penting ya. Disini lah fungsi zinc. 

3) Zinc juga mengurangkan risiko kanser prostat



Gambarajah sperma yang berkualiti dan tidak berkualiti. Bilangan banyak dan sikit. Pergerakan laju ke perlahan. Saya sarankan pada ttcians sila lah buat rawatan dengan pakar. Suami isteri perlu checkup mengenalpasti masalah. Untuk lelaki, boleh buat test Sperm Count di lab-lab berdekatan. Result akan dapat dalam masa 3 hari. Uolls boleh pergi BP Healthcare yang terdapat cawangan setiap negeri. Tak mahal pun lah. Walau bagaimanapun.. ZINC SHAKLEE paling murah sekali. Sperma dah berkualiti pun kita masih boleh teruskan setiap hari. Nak tahu semurah mana zinc shaklee ni? Contact saya segera. anda takkan menyesal lah. Tengok Aina.. siap borong habis-habisan ZINC SHAKLEE ni. Sebab best! hehe


Ni lah rupa nya ZINC SHAKLEE. murah sangat-sangat tapi sangat berbaloi untuk dimiliki. Aada 120 biji. Perempuan pun boleh ambil zinc lah untuk kecantikan dan kesihatan. 

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...