Friday, August 7, 2015

The Making Of Lasagna & Macaroni Cheese

The Making Of Lasagna & Macaroni Cheese


Aassalamualaikum wbt.. Hari jumaat yang penuh kebizian. Bizi sokmo mama ayesha ni. Seronok tau bab buat lasagna n macaroni cheese baked untuk jualan ni. Memang mudah sangat senang je nak buat petik jari pun boleh katanya.

Semua orang boleh buat sendiri kat rumah syaratnya ada oven. Tapi sebelum buat bahan-bahan semua tu haruslah dimasak dulu atas dapur ya. Tu lah cakap senang nyaaa. Cuma bahan nak buat nya bukan 5 hengget je Mak Timah. Berhengget-hengget. No wonder harga lasagna n macaroni cheese ni mahal kat pasaran ya. Cheddar slice tu pun dah berapa hengget.. Macam saya sendiri.. saya guna 3 jenis cheese iaitu cheddar, parmesan, mozarela. Tapi kawan saya cakap saya jual murah sangat.. Oh yeke? Kena naik harga lagi ke ni? hehe



 Sebenarnya bukan nak ceritapasal harga lasagna la beb. Nak cerita the making of nya lah. Berliku-liku perjalananku.. tambah-tambah bila ada si Ayesha kat rumah. Huwaaa.. Sama-sama buat kerja. Sama-sama memasak wa cakap lu heheh. Masa kita sibuk kat dapur lah dia nak macam-macam. Nak makan lah. Nak air lah. Pastu siap suruh kita duduk dengan dia makan dengan dia. Tak layan kang dia masuk dapur habis punggah kabinet cari bawang. Bawak kehulu kehilir bawang kat hall potong bawang dengan pisau dari kitchen dia. Bagus awak nak.. mama dulu tak hingin langsung nak masuk dapur.



Gambar kat atas mama TER ghalit sat kat dapur. Pelik juga awatlah Ayesha diam. Kerja apa lah yang dia buat pulak. Rupanyaaa.. awal tadi dia minta nak makan biskut. Biskut tu dia patah-patahkan hancur campur dengan air dalam cawan tu. Then dia selongkar meja ambil lasagna sheet yang tak guna lagi nak main rendam dalam air.  Sekali semua berteraboq. Dalam gambar nampak sikit je tu. Huwaa mama tak kisah sebenarnya. Main lah nak.. Mama cuma stress bila tengok karpet bulu tu melekat habis. Air tumpah memang dah berjaya meresap.

Tak sabaq tunggu habis syawal. Mama gulung balik semua karpet yang ada. Ok dapur tengah tongkang pecah. Tadi lepas COD 5 lokasi memang dapur kena tinggal macam tu. Penuh sinki. Pengsan. Ok sekian cerita the making of lasagna yang huru hara hahaha. Wassalam

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.


  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...