Thursday, August 20, 2015

Step dan Cara Nak Letak Iklan Nuffnang

Step dan Cara Nak Letak Iklan Nuffnang


Assalamualaikum wbt. Ketemu lagi kita dalam blog ni ya. Dah lama nak pasang nuffnang kat blog ni. FYI, saya ni blogger tegar pada dahulu kala (wahh bunyi macam zaman tok nadok dulu haa) Lepas tu on off. Banyak nau offline nya. Masa 2008 dah pernah register iklan nuffnang kat blog. Blog masa tu ada 3-4 blog bayangkan gila tamak buat blog hehe.

Semua blog saya letak nuffnang. Dapat lah sen sen. Alhamdulillah merasa duit dengan blog merapu dulu hihi. Berapa kali juga pernah cash out. Zaman tu minimum nak cash out duit dalam account kita kena ada RM50. so kumpul-kumpul bagi banyak baru cash out. Saya suka cash out bila dah ada rm200. Nuffnang bagi CHEQUE pos kat rumah. So maknanya dengan Nuffnang.. kita boleh jana pendapatan!

Walaupun tak dapat macam celebrity blogger pun takpe lah.. at least ada jugak kan dari tak ada langsung. Diorang tu pun mula dari bawah juga. Tapi konsisten dan fokus dengan blog. Rajin mesti rajin. Rajin update blog. Rajin blogwalking. Hati mesti ikhlas dan mesti ada minat bila nak berblogging ni. Waa rindu nak ada masa yang banyak macam dulu. Tapi kenot lah kan kikiki. Tapi.. tapi saya cubaaa.. caiyok-caiyok.

Ok tak nak cerita panjang-panjang. Nak share cara masukkan iklan nuffnang kat dalam blog. Khas untuk yang pakai blogspot je lah ye. Dulu kitaorang main godek-godek html walaupun ada copy paste. Zaman sekarang makin mudah. Semua depan mata. Template blog pun pakai yang free. So nak bermalasan lagi? Nuffnang nak kasi duit kot? 10 hengget pun duit beb..

Langkah pertama sila daftar dulu nuffnang dekat website nya www.nuffnang.com.my

SIGN UP dulu.. isi apa yang patut. Yang dah sign up terus Log In je..


Register. Isi details korang..


Email dan Password. Sukahati korang sign in with fb or twitter. Lepas tu log in.


Bila masuk akan ada What's Happening. korang nak explore dulu pun boleh. Nampak blogger of the month? Nak jadi macam dorang kita kena kena lah kerja keras. Siap ada tips blogging gitu..

OK.. sila klik My Nuffnang yang atas tu.. ni kira account kita. Sila explore dulu..


Kita nak direct buat iklan kan..  Dekat side bar kiri ada Manage blogs. Korang klik lah kat situ. 

Nanti akan keluar Nama blog, blog URL isi betul-betul ye url tu. Add preferences pilih yang Show Global CPC/CPA

Bila dah isi semua make sure korang klik kat update survey. Penting ni.. update survey seminggu sekali pun ok.. tunjuk korang aktif.





Dah isi semua yang penting nampak tak side bar kanan ada ADD AD UNIT. Itu untuk iklan kita.





Kat sini ada LargeRec, LeaderBoard, Skyscraper. Lebih baik kita letakkan 3 iklan ni kat blog kita.

 Tunjuk sikit kat nuffnang i'am so serious with you huhu


Klik dan pilih untuk skyscraper ke untuk sidebar ke then korang copy paste coding html tu.


Masuk kat Layout ye..



Yang ni saya pilih sidebar punya.. so klik Add A Gadget. Kalau Leaderboard kena lah tempek kat area header. Sesetengah blog tak boleh letak ketiga iklan ni tempat yang betul makanya korang kena adjust balik template. Boleh drag ubah kedudukan.


 Lepas Add a Gadget.. Pilih HTM/Javascript



Then copy paste coding html yang korang copy kat website nuffnang tadi. Nak letak tajuk pun boleh tak letak pun tak apa. Klik SAVE.



Lepas klik save.. korang klik Save arrangement lagi kat atas nuhh..

Tadaaaa.. dah siap.. Nanti korang review balik blog mesti ada iklan nuffnang terpampang.


Ok nak buat ringkasan. Maybe ada yang pening hahaaha. Biasa lah benda-benda ni kena godek lelama sikit. Kena tengok berulang-ulang.


STEP 1: Sign Up or Login Nuffnang www.nuffnang.com.my

STEP 2: Klik My Nuffnang

STEP 3: Klik Manage Blogs

STEP 4: Klik Add A Blog --> Isi nama, blog URL --> Update Survey

STEP 5: Klik Add Ad Unit --> Tick Leaderboard/skyscraper/Largerec--> COPY HTML

STEP 6 : Masuk Layout Blog --> Pilih Add A Gadget --> Klik HTML/Javascript 

STEP 7 : Copy Paste coding html dalam content

STEP 8: Klik Sve dan Save Arrangement. 


Ok. Semoga bermanfaat. apa-apa persoalan jangan malu-malu bertanya. Sekian terima kasih. InsyaAllah ada kelapangan saya share macam mana Nuffnang bayar kat kita dengan iklan-iklannya tu.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.




  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...