Wednesday, August 5, 2015

Sekolah Untuk Anak 2 tahun?


Sekolah Untuk Anak 2 tahun?


Ayesha Irdina nak pergi sekolah. Oh mama rasa dia baby lagi lah. Masa dia kecil lah kita kawan karib nya kan. Sebab follow kemana-mana je mama pergi. Esok dah besar panjang bila dah pandai berkawan, bercinta, kahwin dah jauh dari kita mak abah nya ni. So masa mereka kecil ni lah masa kita berkepit-kepit dengan anak.

Ni lah dia peneman mama kemana saja. Ayesha Irdina. Nak Jalan Jalan katanya. Ikut mama COD Lasagna & Macaroni Cheese Baked n COD Shaklee

Gambar Raya Ketiga

Siang tidur kejap-kejap. Banyak nau aktiviti nya. Bila lalu depan tadika yang colorful tu dia mesti tunjuk n cakap

"Mama.. nak Lah.. (sekolah)"

Kat rumah pun dia suka amik buku nota mama n pen nak conteng la nak tulis lah. Mengamuk kalau tak kasi. Dinding pun dah berjaya dibulat-bulat macam taik kambing dia lukis. Paling best dia amik buku pastu tanya mama dengan abah nak apa? "nak o ais?" "nak ci oyeng?" (maksudnya milo ais/teh ais dengan nasi goreng) hahaha penangan selalu "menconggok" kek kodai makan. *tutupmuka*

Mama ada terpikir nak hantar "sekolah". Tapi penang tak ada playschool macam kat kl tu waktu weekend boleh bawak pegi playschool ada macam-macam aktiviti untuk umur baya dia. Ke mama nya yang taktau or tak jumpa? Hikhik.




Sebelum ni excited nak buat homeschooling je. Tapi mama ni ketidaksabaran n tak ada talent langsung nak ajar n tarik minat budak belajar hahaha. Walaupun ayesha dah ada playroom n segala mak nenek peralatan untuk belajar.

Saya tahu bebudak umur 2-3 tahun otaknya sedang berkembang pesat. Sel-sel sedang berhubung ( walaupun tak minum susu formula punnn) saya rasa rugi lepaskan masa-masa berharga ni untuk dia belajar macam-macam yang berfaedah untuk diri dia.

Saya nak taknak tunggu 6-7 tahun baru nak start semuanya. Itu zaman makpaknya lah kot. Sekarang ni semua info dihujung jari. Sepatutnya mak bapak zaman sekarang ni kena lebih peka tentang keperluan anak-anak nak membesar dari segi perkembangan otak, sosial, mental, fizikal nya apa-apa lah lagi.

Eh.. saya bukan nya nak anak pandai baca buku dan hafal segala mak nenek tu. Baru 2 tahun beb. Lebih kepada merangsang motor skills nya dulu dan bercampur gaul dengan rakan sebaya. Rasa macam nak ambil course pendidikan awal kanak-kanak je rasanya kan? Wakaka ko ni over lah linda.. ye lah anak sorang boleh lah. anak dah 2-3 orang nak tak sempat nak memikir.. hehe

 (update terkini.. dah jumpa playschool. cerita nya next entry!)


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.


  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...