Sunday, August 16, 2015

Risau Kurus. Nak Tambah Berat Badan

Risau Kurus. Nak Tambah Berat Badan


Assalamualaikum wbt. Ni topik yang agak sensitif juga. Pada mereka yang kurus slim melim sepatutnya cantik je kan? Tak payah risau tak ada saiz baju. Baju bebudak pun boleh je sarung. Tapi kalau berat 30-35kg tu memang dikira sangat kurus untuk orang dewasa. Nampak tulang je.

Saya pernah melalui zaman kurus kering ni sejak kecil lagi sampai lah dah habis sekolah. Ada je orang yang tak puas hati dengan slim saya ni. Diaorang cakap saya kurus macam papan plywood. Bila angin tolak melayang. Sampai hati kan? Diaorang gemuk kita tak cakap pun besar macam gajah ke apa kan?

Seriously lah kecil juga hati orang kurus ni. Orang pernah tanya saya "awak ni tak makan nasi ke? tak cukup makan ke?" Sedihnya. mak abah saya bagi cukup makan lah.. Kurus saya adalah genetik dari mak. Mak kurus je dulu. Sampai lah beranak 5 orang. Bila anak dah membesar baru lah mak badan dia naik. Macam saya sekarang lah Oh hihi

Bila faktor keturunan ni memang agak sukar lah juga nak naikkan berat badan. Tapi tak mustahil jika kita mencuba ambil suplemen yang kaya dengan vitamin mana tahu berat kita boleh naik. Bukan nya nak besar sangat cukup lah sederhana sedap-sedap rasa tanpa rasa diri melayang ditiup angin. Oh sorry ye.. ayat ni memang saya kena dulu dengan orang keliling. Sobs.

Ada juga yang jenis memang tak ada selera makan langsung. Susah nak makan. Ha uolls meh meh sini baca. Sesuai sangat ambil suplmene weight gain ni.


Ada 3 jenis suplemen dalam shaklee untuk Set Tambah Badan. Set Weight Gain bahasa omputeh nya.

1) Vitalea ni multivitamin. Cukup 23 jenis vitamin dan minerals penting untuk badan ditambah dengan zat besi. Cukup menampung semua nutrisi yang kurang dalam badan kita. Bagus untuk pertumbuhan sel-sel baru dan proses pembesaran yang baik dan melancarkan perjalanan darah kita. (PERHATIAN: Jika uolls daftar ahli shaklee SEKARANG dengan rm69 uolls beli samada Mealshakes , b complex atau keduanya sekali uolls akan dapat FREE vitalea. JIMAT kat situ)

2) B complex mengandungi 8 jenis vitamin b iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12 dan Biotin. Baik untuk pembentukan DNA baru. B complex menstabilkan hormon kita, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan, baik untuk sistem saraf kita selain mencantikkan kulit, kuku dan rambut kita.

3) Mealshakes juga 19 vitamin dan minerals penting, kaya dengan kalsium, fiber dan protein. Mealshakes dapat menambah selera makan kita. Sesuai untuk orang yang ada sembelit juga.





Banyakkkkk sangat testimoni yang best untuk Set Gemuk ni. Bukan nak gemuk tapi nak tambah berat badan. Kanak-kanak sesui ya ambil mealshakes, Boleh kata mealshakes ni sesuai untuk semua golongan. Kalau uolls tak percaya memang kena try lah sekarang. Kena konsisten tau.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...