Sunday, August 9, 2015

Open House & Potluck Raya

Open House & Potluck Raya


Assalamualaikum wbt. Weekend ni memang sungguh busy lahai. Banyak kenduri kahwin, banyak open house raya. Seronok noh pi makan rumah orang kita gantung kuali ja hihi. Sebenarnya banyak cerita raya tapi tak mampu nak cerita semua. So yang mana berkesempatan akan ku sumbatkan dalam blog ni. Ok dalam satu hari ni ada macam-macam majlis selain dari kenduri ada majlis raya potluck kat taman perumahan ni. 

Taman perumahan fasa 2 kat depan rumah saya walaupun baru menghuni tak sampai 2 tahun rasanya tapi diorang ni akrab sangat. Ni semua sebab teknologi yang semakin canggih semua orang ada whatsApp. Merapatkan silaturahim antara jiran-jiran walapun masing-masing sibuk dengan kerjaya dan keluarga. Tu lah fungsi nya whatsapp. Aktif sangat diorang ni. Kagum dengan semengat kejiranan. Ni kali kedua majlis potluck diorang. Hai lah saya ni menyibok je dalam group tu. Awak duduk rumah flat je hihihi.

Ok lah pics pun tak ambil masa majlis potluck tu. Makanan memang meriah sangat. Paling saya suka ialah Laksam n segala mak nenek jenis brownies n kek. Hantu benda-benda manis. Diabetes lah wei! Disebabkan takde gambo tu hari yang sama juga saya ke Open house di Kulim rumah kawan baik saya masa sekolah dulu Baizura. Haaa kali ni sempat ambil gambar kikiki. 

Ada tak gaya umur 24 tahun 2 orang mak budak ni? hihi


Sampai rumah bai pun pukul 9-10 lebih kot. Dah malam pun. Tapi semangat nak jumpa kawan tu tunggi. Bukan kisah pasal makanan tapi dapat jumpa kejap pun jadi lah. Saya tak sempat juga nak jumpa kawan-kawan sekolah yang lain. Seronok sekali sekala bertemu balik. Memang kena rancang reunion betul-betul ni baru dapat jumpa kot.

Masa sampai rumah Bai sikecik Ayesha Irdina dah tidur. Penat main dari siang jalan merata. Pukul 10 malam tetamu masih ramai dan bertambah ramai. Tuan rumah kehulu kehilir sibuk hihi. Tak sempat nak bersembang dengan Bai pun. Tak pa lah sememangnya bila majlis yang ada tetamu ramai kita yang tetamu ni juga tak patut lah time tu juga nak ajak bersembang. Hai lah tak reti-reti ke awak? Kesian nanti tuan rumah tu serba salah nak melayan semua. Nak cakap pasal insurans pun bukan masa tu mak hencek. Memang tak sesuai. Kena hormat majlis orang. Eh nak beli insurans? Meh kita pegi kopitiam sembang-sembang. Ha dan-dan nak promote insurans pulak. Sejak bila pulak jadi agen insurans ni? Opps! Kita bisi-bisik ye hihi

Mama makan nasi lauk rendang ayam

Abah punya ketupat dan lemang

Baru dapat merasa makan lemang raya kali ni. Saya sangat rindukan lemang melaka. Dah lama tak balik beraya kat melaka. InsyaAllah ada rezeki nanti kami sekeluarga balik beraya di Melaka n Kuang, selangor keluarga belah arwah abah. Kami tak ada saudara mara kat penang ni. Tu yang sedih. Mak abah jadi perantau sejak 40 tahun dulu kot. Ish ish nanti kita sambung cerita raya kami. Nanti banjir basah kibod ni huhu

Dah makan macam-macam jangan lupa detox balik badan tu. Penuh kolestrol lemak bagai. Jangan menternak je pandai hihi. Ambil lah Herlax, Alfalfa untuk nyahtoksin kannya. Kalau nak halang kolestrol masuk sila lah ambil Phytocol ST dan Omega Guard. Hat ni hampa makan pi lagumana pun kolestrol tak serap masuk badan hampa tau dak.. Omega tu sekali dia tendang balik kalau ada lemak sempat lari masuk. Apalagi mai roger-roger saya ya..


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...