Monday, August 10, 2015

Minyak Ikan Terbaik Untuk Anak-anak Kita

Minyak Ikan Terbaik Untuk Anak-anak Kita


Assalamualaikum wbt. Ingat lagi masa kami kecil arwah abah selalu belikan vitamin C kunyah-kunyah dan Scott's Emulsion minyak hati ikan kod tu. Sehari 1 sudu. Sedap ke tak? Memula tak suka lama-lama bila kena paksa macam suka kot. Hahaha. Abah lah suka sangat scott emulsion tu. Cara dia telan tu macam heaven gila nikmatnya haha. Sejak dulu memang abah suka beli suplemen-suplemen kesihatan ni. Ok itu cerita 25 tahun dulu.

Selalu tanya apa benda lah ni. Minyak ikan lah apa. Apa lah fungsi dia sampai kita kena makan minyak ikan. Alahai.. Sekarang dah besar. Saya tak ambil lagi scott tu. Bila dah kenal Shaklee saya kenal minyak ikan dari shaklee lah pulak. Omega Guard diberi nama. Banyak sangat fungsi nya. Yang utama bila kita beri anak kita makan minyak ikan semestinya sebab fungsi DHA yang ada dalam omega ni.

pengedar shaklee penang


Setiap biji omega guard mengandungi 360mg DHA. Antara paling tinggi antara minyak ikan yang lain. Minyak ikan shaklee ni diekstrak dari laut dalam yang berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan apa-apa lagi nama ikan yang wapucitau sangat hehe.Yang paling penting tahap merkuri nya adalah rendah. Psst.. tahu tak tak omega ni tak diekstrak dari minyak hati ikan. Opss baru je cakap awal-awal tadi. Risiko nya kandungan toksik yang tinggi kalau kita pilih minyak hati ikan. Hm dulu-dulu tak ada resource nak kaji lebih-lebih sampai tahap ni. Dulu tak banyak pilihan minyak ikan yang terdapat kat pasaran. Yang lepas tu kita jadikan pengalaman. Semua ibu bapa nak beri yang terbaik kan?

Kini dan yang terkini, kita ada pilihan, kita ada banyak bahan bacaan dan info dihujung jari. pilih lah yang terbaik. Omega Guard untuk anak-anak uolls. Omega Guard proses penyulingannya 3 kali tau. Punya lah nak yang terbaik.. Ok. pengambilan omega guard mulakan dari anak umur 1 tahun ke atas sampai lah dewasa, warga emas bagai. Setiap golongan yang ambil suplemen minyak ikan ni akan dapat khasiat nya masing-masing. Omega 3 ni uolls pepaham lah kebaikan dia untuk kesihatan kita memang tak dapat disangkal.

Ibu hamil yang mengandung 4 bulan keatas digalakkan ambil untuk perkembangan otak bayi yang dikandung. Untuk kebaikan retina dan sistem saraf yang sihat. Dan boleh stop apabila hendak melahirkan anak. Untuk ibu hamil please dapat konsultasi terbaik dari pengedar anda. Ada cara, masa dan keadaan yang boleh kita teruskan atau perlu kita stop pengambilannya.



Parents.. Anak yang minum susu formula sila cek kembali kandungan DHA pada susu tepung itu. Sebenarnya susu tepung adalah susu yang sudah diformulasi dan dicampur dengan pelbagai kandungan nya gula,pewarna,pengawet dan apa-apa lagi yang kita tidak pasti dan DHA tersebut tidak dapat diserlahkan... oh betul ke tidak ayat apakah ini. Ok senang cerita kandungan DHA itu tidak dapat menyamai DHA yang ada dalam minyak ikan. Nak menyamai antara susu formula dan susu ibu adalah jauh sekali. So pilih lah minyak ikan terbaik sekali untuk suplemen anak-anak yang sihat, minda cergas, fokus belajar dan kuat.

Sekian saja perkongsian saya tentang minyak ikan terbaik yang berada dipasaran. Dan kenapa perlu pilih shaklee? Shaklee terjamin selamat, semulajadi, dan berkesan. InsyaAllah pengambilan yang konsisten akan membuahkan hasil.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.




  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...