Thursday, August 6, 2015

Jerawat Dan Berparut Atasi Dengan Shaklee

Jerawat Dan Berparut Atasi Dengan Shaklee


Assalamualaikum wbt. Saya kan selalu dapat ngomelan comel dari gadis-gadis sunti.. waa kebanyakan dari student universiti lah lingkungan umur 18-25 tahun kan masa ni hormon kemain lah bertukar-tukar. Kalau tak kena gaya memang muka serupa macam bulan terang menggerutu.

Sorry ye adik-adik. ahkak Linda pun pernah berada dalam situasi mengerikan macam tu. Memang teruk sangat. Jerawat batu, bernanah, besar-besar pulak tu. Lepas tu dah surut kemain susah nak hilang parut jerawat nya.

Dulu duduk kat hostel TPM bukit jalil saya sebilik dengan best friend nama nya Sally. Dia lah cikgu suka picit jerawat. Euww memula takut lama-lama terjebak dan ketagih nak picit jerawat. Sebenarnya salah perbuatan tu hehe. Kelakar kalau ingat balik. Ampunn Sally haha. Silap gaya muka jadi berlubang. Huwaa memang ada kesan lubang-lubang itu. Cara semulajadi letak serbuk kayu manis. Ok memang ok tapi untuk jangka masa panjang kita kena rawat dari dalam.

Dulu ahkak tak kenal shaklee. So pakai redah je apa yang ada. Memang lambat nak baik luka-luka jerawat nanah yang sakit tu. Sebenarnya kita alami perubahan hormon. Stress mungkin juga. Pemakanan juga penting. Bila suka makan yang berminyak, bergoreng dan fast food memang bertambah worst masalah kita. So kurangkan lah semua tu. Dalam badan kita terlalu banyak "kimia" yang tak elok, bahagian usus pun bermasalah sumbat sana sini huhu.

Makanya elok kita berdetox. Cuci dalaman. cuci usus sampai bersih lepas tu kita ambil vitamin. Vitamin-vitamin ni akan menyerap kedalam kulit dan adan kita. Tujuan detox untuk penyerapan nutrien yang lebih pantas dan sempurna. Detox dengan apa? Ahkak suggest Alfalfa Complex. Murah je boleh pakai lama dengan banyak fungsinya.

Yang lain-lain nya ahkak suggest ambil SET KECANTIKAN SHAKLEE. Untuk kesan yang baik pada kulit untuk tempoh jangkamasa panjang.  Yang pentingnya bersabar, konsisten, jangan skip makan vitamin. Nak tahu apa vitamin yang ahkak nak suggest ni? Jom kita baca kebaikan nya.

shaklee penang, pengedar shaklee, set kecantikan

Energizing Soy Protein (ESP)


  • Sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit
  • Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit dan mencerahkan kulit
  • Melindungi sel-sel dari kerosakan, mengecilkan pori-pori muka
  • Bertindak sebagai anti oksida, menggantikan sel-sel kulit yang baru



Vitamin E


  • Vitamin penting untuk kecantikan kulit
  • Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida, menyerikan wajah yang kusam.
  • Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit
  • Membantu penyerapan oksigen dengan lebih baik.
  • Mempercepatkan proses pemulihan kulit, bagus untuk mereka yang mengalami kulit yang kering
  • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
  • Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit, menghilangkan parut-parut, mengecilkan pori-pori muka
  • Awet muda


Sustained Release Vitamin C

  • Antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain
  • Melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.
  • Melindungi dan membaiki kulit.
  • Bahan utama dalam sintesis kolagen.
  • Memberi kesan kulit yang sekata, cerah dan lembab.
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti tubuh.


B-Complex
  • Menstabilkan hormon & mengurangkan stress yang boleh menganggu kulit dan menyebabkan jerawat.
  • B for Beauty! Kekurangan B-complex boleh menyebabkan kulit wajah kusam.
  • Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
 Nak tengok testimoni pulak ke? JOM.


Dah baca? amacam? memang nampak banyak. Tapi setiap suplemen lain-lain fungsi. Jangan risau. B complex, Vitamin C, Vitamin E boleh bertahan sehingga 4 bulan. So memang jimat disitu. Ahkak sarankan minum air kosong dengan banyak. Ikut berat badan kita 25kg bersamaan dengan 1 liter air. Tapi bila consume suplemen kita patut ambil air lebih lagi untuk penyerapan vitamin.

Ahkak memang suggest sangat uolls yang berumur dari belasan tahun 17-25 tahun ni mula dari awal ambil suplemen ni untuk kecantikan jangka masa panjang. Bukan cantik je uolls, yang penting kesihatan dalaman badan kita. Datuk Siti Nurhaliza dan Datin Norjuma pun start makan vitamin dari muda lagi. Taknak ke nanti uolls masuk 40an pun still nampak awet muda n gojes macam retis-retis meletop tu?? Vitamin shaklee bukan mahal. Murah sebab tahan berbulan. Dari suka sangat membazir beli tudung mekap handbag tiap bulan meh lah simpan sikit duit untuk suplemen. Untuk diri sendiri juga. Kan?

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.


  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...