Sunday, August 16, 2015

Darah Tinggi Tapi Tak Nak Makan Ubat

Assalamualaikum wbt. Darah tinggi orang selalu cakap kita ni cepat stress. Banyak sangat tekanan keliling kiri kanan depan belakang. Oh yeke? Sebenarnya darah tinggi (hypertension) banyak faktor yang boleh jadi antara nya cara gaya hidup kita, keturunan memang ada darah tinggi, dan umur kita.


  • Tekanan darah yang sihat adalah pada paras 120/80 mm Hg atau lebih rendah.
  • 140/90 mm Hg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi, tidak mengira usia seseorang itu. Angka pertama adalah tekanan sistolik iaitu tekanan apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh anda.Angka kedua ialah tekanan diastolik iaitu tekanan ketika dalam keadaan rehat.
Saya ada darah tinggi masa mengandung dulu. Jadi darah tinggi masa hampir nak bersalin. Setiap hari ulang alik checkup untuk GDM tetiba sangkut darah tinggi. Darah tinggi masa mengandung pun bahaya. Kes saya, saya rasa disebabkan stress. Pagi-pagi dah bersiap nak pergi checkup kat klinik lepas tu masuk ofis pula. Kekadang tak pergi sesama kerja dengan husband, makanya kena drive sendiri. Dengan letih nak jalan pun termengah-mengah. Bila dah sangkut darah tinggi setiap hari lah kena ulang alik. Stress mak! Nasib lah beranak awal. Tapi tu lah kena czer! Sebab faktor kesihatan dan juga baby songsang.

Kalau nak ikutkan keturunan, mak saya pun ada darah tinggi. Tapi semuanya kena bila dia dah berumur. Penyakit ni bukan dari awal. Mak saya juga bergantung dengan ubat darah tinggi sekarang. Once kita dah sangkut darah tinggi asyik tinggi jee bacaannya memang doktor bagi ubat lah ya. Kita tak boleh skip makan ubat tu. Sama juga macam kencing manis ya. Nak buat macam mana kan dah terkena.

Untuk lelaki.. Dr. Ismail Tambi pernah mengatakan kesan ubat darah tinggi akan memberi kesan pada fungsi ereksi lelaki dimana ia mengurangkan tindakbalas syahwat testosterone atau merendahkan tekanan kelancaran darah dalam otot zakar dan mengganggu kestabilkan ereksi masalah disfungsi lelaki untuk mengadakan hubungan seks. This is so serious. Take it serious wahai kaum lelaki. Tapi kalau uolls tak makan ubat nanti ada side effect lain pula seperti stroke dan serangan jantung.

Untuk mengelakkan semua ini terjadi, saya cadangkan anda ambil suplemen dan vitamin. Suplemen-suplemen ini adalah selamat kerana orang sihat juga patut makan. Kita nak mencegah. Cegah lagi baik dari merawat. So jangan terlalu bergantung dengan ubat-ubatan hospital. Sebelum kena paksa makan ubat darah tinggi hospital punya.. baiklah uolls gantikan dengan suplemen shaklee SET DARAH TINGGI.






KEBAIKAN SET DARAH TINGGI SHAKLEE


Omega Guard mencegah salur darah daripada tersumbat, mengelakkan strok, dan mencegah pembekuan darah dalam badan. Omega Guard juga melancarkan perjalanan darah

Garlic Complex mampu mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...