Thursday, August 6, 2015

Breastfeeding Week + Menyusu Anak 2 tahun 6 Bulan

Breastfeeding Week + Menyusu Anak 2 tahun 6 Bulan


Sebelum terlewat... saya nak ucapkan happy breastfeeding pada semua mommies yang menjayakan hak-hak penyusuan susu ibu pada anak uolls. Tak kira lah samada breastfeed selama 6 bulan, 1 tahun, 1 tahun setengah, 2 tahun mahupun 3 tahun. WOW! Anda hebat!

pengedar shaklee

Alhamdulillah syukur nikmat Allah berikan.. hari ni genap anak saya Ayesha Irdina Mohamad Ariff 2 tahun 6 bulan. dan selama 2 tahun setengah ini sampai hari ni anak saya masih menyusu badan lagi. Jika nak ikutkan.. dah habis tempoh. dari 2 tahun saya lajakkan ke 2 tahun setengah. Nampak gaya belum nak wean off lagi. Bila cakap kat dia "susu ada lagi ke?" Laju je dia angguk hahaha. Mama layankan selagi belum ada "bakal adiknya". Secara perlahan juga cuba kurangkan masa penyusuan.

Bab breastfeeding ni memang seronok. Even dah 2 tahun saya tak jemu korek ilmu dan join group-group support berkaitan tentang breastfeeding. Saya suka kongsi kebaikan penyusuan susu ibu ni. Benda ni bukan untuk diriak tapi untuk dikongsi bersama ibu-ibu lain yang nak menjayakan misi. Lain orang lain perjalanannya. Ada yang senang ada yang berliku-liku. Oh ada yang nak join group support breastfeeding di Telegram? Sila hubungi saya.

Ramai tanya suplemen apa lah yang saya ambil untuk menyusu anak. Sebab saya bukan kategori orang yang susu melimpah ruah macam kebanyakan orang siap ada deep freezer. Saya tak ada pun. Susu mencukupi untuk anak. Itu yang paling penting. Emosi ibu semasa tempoh penyusuan juga penting. Tak boleh stress-stress. Tenaga yang cukup pun penting. Kalau asyik letih je macam mana nak susukan anak? Mindset paling penting. Kena positif selalu. Makanya saya perlukan suplemen yang cukup membantu saya selain dari pemakanan yang sihat.

pengedar shaklee
Ayesha masa 2 tahun 4 bulan. Mama bagi pakai wig haha

Suplemen yang saya ambil jangan anggap untuk banyakkan susu. Maaf ya kita tak boleh anggap begitu jika usaha kita ciput dan hanya bergantung pada suplemen. Dalam penyusuan Konsep Demand vs Supply sangat la diutamakan. Suplemen ini hanya membantu dari segi tenaga ibu tersebut dan bila bertenaga emosi pun baik. Tak dinafikan dalam produk shaklee iaitu Alfalfa complex membantu penghasilan susu. pengambilan ini harus disertakan dengan kerajinan kita menyusukan baby secara direct dan juga mengepam susu secara konsisten  jika kita bekerja. Jika usaha makan suplemen dan mengikut konsep insyaAllah ibu-ibu tak akan ada masalah susu merudum. Bila susu merudum kita masih lagi perlu buat power pumping.

Saya kan.. bila ambil Alfalfa dan ESP serentak susu memang laju kekadang LDR tetiba. ha kau. Ya lain orang lain milkbooster nya. Tak cuba tak tahu. Vitamin lain penting sangat ambil. Nak tahu apa kelebihan suplemen dalam Set Berpantang/Set Menyusu Shaklee?


pengedar shaklee
Ayesha masa 3bulan. Pipi pau. Senyum manis. Mama tergude

SET BERSALIN + SET PENYUSUAN 3M SHAKLEE LENGKAP TERDIRI DARI:

[ VITALEA ]

★ Membekalkan 100% nutrien dan zat yang diperlukan oleh ibu berpantang untuk sembuh dari luka bersalin
★ Mengandungi IRON untu bina semula darah merah yang banyak hilang semasa proses bersalin



[ B COMPLEX ]

★ Mengelakkan dari Stress dan tekanan dan menstabilkan hormon semasa berpantang
★ Mengandungi Asid Folik untuk pembetukan sel dan tisu yang baru
★ Memberi stamina dan tenaga untuk ibu menjaga bayi dan mengelakkan meroyan



[ VITAMIN C ]

★ Sangat penting untuk penyembuhan luka dalaman. Satu tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren
★ Meningkatkan imuniti ibu supaya tidak mendapat jangkitan atau selesema dan demam



[ OMEGA GUARD ]

★ Baik untuk ibu menyusu/mengandung
★ Mengandungi Omega 3, DHA, EPA untuk perkembangan otak bayi
★ Membakar lemak ibu selepas bersalin secara sihat



[ OSTEMATRIX - KALSIUM ]


★ Kalsium menghilangkan sakit-sakit sendi selepas bersalin.
★ Diperlukan oleh ibu untuk mengantikan kalsium yang makin berkurang dalam badan kerana kalsium dari tulang dan gigi ibu telah bekalkan untuk bayi melalui susu ibu
★ Sesuai untuk ibu yang tidak minum susu. Makanya ostematrix sebagai pengganti susu dan sumber kalsium yang lain







[ ENERGIZING SOY PROTEIN ]


★ Soya NON GMO
★ Merupakan komponen utama dalam susu ibu (protein)
★ Membantu penyembuhan luka menyeluruh
★ ESP menjadikan kulit ibu, cantik, cerah dan berseri dan lebih anjal



[ ALFALFA ]


★ Raja segala tumbuhan
★ Kaya dengan serat, protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim
★ Mempercepatkan penghasilan susu ibu. (Milkbooster)
★ Bertindak seperti Kacip Fatimah

Vitamin diatas saya masih ambil sehingga kini. Pastikan badan kita cukup semua multivitamin tersebut.

Saya doakan semua rakan-rakan yang nekad menyusukan anak uolls.. semoga berjaya.Yang penting hati kena kental. Berjuang lah sehingga ke titisan emas yang terakhir. Berusaha lah demi hak anak anda. Nak konsultasi meh mesej saya. Insyallah kita share pengalaman.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.


  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...