Thursday, August 6, 2015

Border's Tea Yang Marvelous!

Border's Tea Yang Marvelous!


Assalamualaikum wbt. Ni habaq mai pasal ayaq borders tea yang femes amos sekarang ni. Border's tu yang saya tahu memula dulu jual dekat Sungai Petani area tempat teksi. Jual tepi jalan dan banyak lah kereta berhenti sebab nak beli borders tea ni. Saya pun sempat lah membeli masa singgah pergi sungai petani.

Agaknya disebabkan tak sesuai tak tahu lah masalah sebenarnya depa tukaq tempat dalam kedai area Cosmopoint dekat dengan sekolah khir johari. Cek tak reti habaq direction yang betui sebab cek pun drebar cek yang bawak pi haha. Halo cek dok belah Penang noh. Suka pi belah Sungai Petani tu kekadang adalah urusan kat sana.

Makin lama makin berkembang nampaknya Borders Tea ni. Support lah orang melayu kita berniaga. Harga pun murah berbanding kita pi beli Setabak tu noh hihihi. La ni depa mai dah belah Penang. Yang cek tau memula depa meniaga area tesco belah penang. Asal pi ja depa belum buka lagi. Frust menonggeng. Sampai lah depa buka cawangan dekat Seberang Jaya. Memahami sungguh.. Baguih. Macam ni laa.


Saya paling suka perisa Coco. Green Tea pun best. Ala2 kopicino tu pun sedap. Baru-baru ni try Strawberry. Ayesha suka lah. Mama kureng sikit. Kalau buah stoberi ok lagi. Yang dok belah seberang perai boleh lah singgah ke Borders Tea Seberang jaya.



DIRECTION KE BORDERS TEA SEBERANG JAYA. Landmark nya.. hmm sat nak ingat nak balik. Tau tempat tapi tak reti nak cerita sangat. Hei seberang jaya my place maa :P Ok.. terletaknya di Jalan Tenggiri. Berhadapan dengan Klinik Amar dan stesen minyak Petron. Tau klinik singapore? tau market seberang jaya? haa laluan tu la kena straight ja. Tak paham lagi? Kalau kita dari bandar sunway atau dari bangunan KWSP/Hotel The Light belah kiri kita terus ke traffic light simpang 3 tu masuk kiri akan ke market seberang jaya yang ramai orang juai sayuq n ikan waktu pagi n ada 1001 jenis makanan yang dijual kat situ (tu lah syurga makanan) ok kita terus saja sampai nampak petron belah kanan dan bawak lah slow-slow basikal tu ushar belah kiri kedai Borders Tea ni. Jelas? Boleh lalu dari Masjid n SP arena tu pun dekat. lalu dari SP Arena makanya Borders Tea ni sebelah kanan.

Ok team borders tea meh bagi cek komisen sikit huahauha. Bukan apa.. ramai kawan dok tanya direction cari kedai depa ni tak jumpa-jumpa. Kesian woo. Sekarang waktu buka pukul 11.30-9.00 malam katanya.  Hari tu pergi sebelum pukul 9 ais abis pulak. Haritu pun pergi dalam pukul 9 plus plus sikit dah tutup. Saranan saya silalah lewatkan sikit masa tutup tu. Sampai pukul 10-11 malam pun ok. Kekadang orang kejaq masa pimai pimai pastu dahaga nak minum ayaq. Tengok-tengok borders tea dah tutup terpaksa lah carik kedai mamak.. subaidah ka hidayah ka, makbul ka. Sebab hangpa bukan bukak kedai dalam mall. itu lain cerita. Renung-renungkan.

Ok sekian dari my dua kupang. perkongsian ini adalah ikhlas. Sokong orang melayu kita berniaga!

Nak cari vitamin Shaklee meh cari cek noh. Cek boleh hantaq depan rumah. Khas untuk orang Penang. Kulim, Sungai Petani kita bincang tengok. Cek pun juai Lasagna & Macaroni Cheese Baked. Semuanya COD. Kan senang. Tak payah susah-susah nak keluar rumah. InsyaAllah menu baru akan ditambah.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.


  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...