Monday, March 16, 2015

Big Bad Wolf Penang 2015

Assalamualaikum wbt

Dah lama tak bersiaran dalam blog. Rindu serindu rindunya. Sabtu lepas 14hb kot kami pergi Big Bad Wolf kat Times Square, Penang. Ini kali kedua pergi. First time pergi tahun lepas. Big Bad Wolf buka pukul 10 pagi - 10 malam. 



Apahal ni? hahaha



Abah Ayesha balik kerja dekat nak petang juga (ya.. weekend pun abah nya kerja mencari rezeki) Sebelum pergi tu singgah rumah Tok Kiah. Tok kiah masak lontong n rendang. Makan bagi kenyang dulu baru pergi jalan-jalan. Pukul 7 petang baru keluar rumah. Tak kira jem lagi nak masuk penang tu kan? Singgah masjid negeri dulu. Lepas tu redah jem balik. Rasanya sampai kat Times Square dekat pukul 9 malam juga. Jadi apa nya 1 jam je? 

Masa masuk tu orang memang ramai lagi walaupun katanya tutup pukul 10. Abah ayesha pergi cari parking full konfem kena parking jauh ni. So mama dengan Ayesha tunggu kat depan pintu masuk. Ayesha sudah ketidaksabaran menunggu asyik lari masuk je. Teruja lah tu tengok buku banyak. Ke mak nya? Hehe



Bila dah masuk mata ni kemahenn lah rambangnya. Mama nya dok cari kot-kot ada buku yang berkenan. Dapat buku resepi ke buku deko-deko ke buku motivasi ke. Kononnya lah berahngan! Sekali abah Ayesha cakap "pi kat belakang sana. buku ayesha kat sana bukan kat sini" Potong stimm teruih. Belakang tu terus ke kaunter bayar dah. Kalau nak pusing balik memang tak nampak gaya dah. Memang sebelum ni buat ayat kalau pi BBW nak cari buku Ayesha jee. Kann? Memang cari buku Ayesha je lah nampaknya.

Orang dah lah ramai. Nak pilih-pilih pun susah. Kalau nak best kena pegi awal pagi kot. Kalau dok sorang-sorang mahu nya 3 jam pun tak habis kat situ. Apa yang dapat? Abah Ayesha pilih buku & puzzle. Yang dia pilih semua mahal rm15-25. Dapat lah 3. Mama dapat banyak buku semuanya murah dari harga RM2 - RM8. Kebanyakkanya playbook banyak untuk aktiviti. Sesuai lah kot untuk umur dia 2 tahun ni. Ada jugak untuk 4-5 tahun pun mama rembat je. Tahun depan tak sure lagi datang ke tak kan?




Walaupun que panjang tapi tak lah tunggu lama.. sebab nanti dia buka 3-4 kaunter kat situ. Rasanya lebih. Kaunter Cash pun ada. Kaunter untuk credit/debit card pun ada. Kat luar tu banyak juga jualan macam poster-poster gabak. I is tak sempat nak posing-posing depan poster Beattles. Anak i dah meragam. Dia nak naik basikal yg buat dari kayu tu. Orang buat perhiasan dia sibuk nak naik. Nangis-nangis nak naik. Meragam mengantuk pun ya jugak. Rasanya keluar dari situ dah pukul 10 lebih kot. Tapi orang still ramai.


Sampai rumah segar bugar ye awak?


Seronok lah tu. Buku tentang Nabi dan pejuang islam pun ada. Tapi tak banyak pilihan yang tinggal. RM2 je tau! Yang lain colouring book tu pun RM2 je kot. Main tampal-tampal sticker. Playbook untuk Words n Math tu umur 4 tahun tapi bantai je lah. 


Puzzle ni yang dia tahu sebut dan tunjuk sendiri ialah ICE CREAM! dia sebut dengan bahasa dia lah. Favourite lah ice cream ni. Ish ni yang malas ajar makan ice cream hehe

Bagus juga BBW ni kan. Kalau nak pergi kedai buku biasa mana nak dapat harga murah macam tu? Ada memang ada tapi tak semurah tu lah. Memang nak pergi lagi rasanya. Takpe ada sampai 23hb. Sabar ya mama Ayesha. Ada tu habuan untuk awak pulak hahaha





                                   Berminat dengan produk SHAKLEE?

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...