Thursday, October 16, 2014

Susu Ibu Adalah Terbaik

Susu Ibu Adalah Terbaik



 “Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak mereka selama dua tahun genap, iaitu bagi orang yang menyempurnakan penyusuan itu”. al-baqarah 233

“Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungkannya dan telah melahirkannya dengan bersusah payah. Sedang tempoh mengandungnya berserta dengan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa tiga puluh bulan.” al-Ahqaf, ayat 15

Saya ada lagi 4 bulan nak habiskan dunia pelayaran penyusuan bersama Ayesha Irdina. Belayar lah sangat hehe. Banyak nya suka duka sepanjang 1 tahun 8 bulan menyusukan dia, Yang penting amanah dan hak Ayesha sudah hampir-hampir berjaya. Alhamdulillah. Dan moga sampai lah nak ke 2 tahun ni. Macam-macam cabaran! Macam-macam kerenah anak dara sorang tu! haha

Susu Ibu Terbaik, Kebaikan Susu Ibu, Penyusuan Susu Ibu, Tips Susu Ibu, Set Penyusuan 3M Shaklee, Set Berpantang, Set Bersalin Shaklee, Milkbooster, Ayesha Irdina, Power pumping, tips banyakkan susu ibu, susu  kering, shaklee penang, pengedar shaklee, shaklee utara, shaklee kulim, shaklee sungai petani, shaklee seberang jaya, shaklee kepala batas, shaklee bertam, shaklee bukit mertajam, shaklee permatang pauh, shaklee juru, branch shaklee, cawangan shaklee, shaklee2u, shaklee murah, shaklee online
Ayesha Irdina masa 13 bulan. Spek mata mama tu hahaha

Saya tertanya-tanya kenapa ada ibu-ibu tak nak menyusukan anak. Ada yang anak baru sebulan  belum habis pantang dah tak mahu breastfeed dengan alasan susu kering lah,  Nanti tak jadi kerja sebab anak berkepit lah! sibuk nak masuk kerja tak ada masa nak pam lah! Tak pun bagi alasan orang keliling tak bagi sokongan moral.. Eleh. Saya ni depan kiri belakang tepi semua peluru ke bom atom ke saya tepis-tepis je. Awak punya anak awak pikir lah sendiri.

Semua tu alasan lah. Alasan yang kita cipta sendiri. Kalau bab susu tak ada.. susu kering saya pun ada masalah tu DULU. Dah habis usaha ke soalan saya? Nak kata keturunan? Ikut mak nenek saya memang susu tak melimpah bagai. Kering Kontang katanya. Saya sendiri bila pam pertama kali 1/2oz pun tak sampai. dari Pam Avent manual sampai saya beli Set Pam Rumble Tuff guna letrik. Tawakal lah susu ada ke tak. Niat dari sebelum bersalin harus dilaksanakan sampai berjaya!

Jangan lupa konsep Supply n Demand tu. Kerapkan direct feed bila bersama anak. Kerapkan pam 2-3 jam sekali. Baru lah banyak lagi susu terhasil bila kita kerap kosongkan payudara. Tak boleh malas-malas. Jika ada masalah susu merudum buat lah power pumping sekurang-kurangnya seminggu sekali.

Yang penting diri sendiri jangan give up mak hencek! Jangan dok stress menangis merambu bagai. aku PANG kang! hahaha. Jaga pemakanan! Bukan ingat nak cantik kurus bagai sampai diet teruk-teruk mana lah susu nak keluar? Kesian kat anak hoi.

Ilmu penyusuan susu ibu ni perlu digali, perlu dicari, perlu belajar. dimana ada kemahuan disitu ada jalan. Mak-mak sekalian.. at least dapat susukan anak 6 bulan pertama dah syukur. Tapi dapat 2tahun adalah terbaik! Usaha dulu yok.. 

 Jom tengok gambar kat bawah ni KEBAIKAN BAYI SUSU IBU.


Susu Ibu Terbaik, Kebaikan Susu Ibu, Penyusuan Susu Ibu, Tips Susu Ibu, Set Penyusuan 3M Shaklee, Set Berpantang, Set Bersalin Shaklee, Milkbooster, Ayesha Irdina, Power pumping, tips banyakkan susu ibu, susu  kering, shaklee penang, pengedar shaklee, shaklee utara, shaklee kulim, shaklee sungai petani, shaklee seberang jaya, shaklee kepala batas, shaklee bertam, shaklee bukit mertajam, shaklee permatang pauh, shaklee juru, branch shaklee, cawangan shaklee, shaklee2u, shaklee murah, shaklee online


Ok lah. nanti saya membebel lagi tentang menyusu anak dengan susu ibu ni. Seronok membebel. Bukan riak sebab boleh menyusukan anak. Jauh sekali ada perasaan cenggitu. Kita patutnya bersyukur dapat berikan anak kita susu yang terbaik Allah cipta. Rezeki dari Allah jangan disiakan. Suka saya tengok ramai kawan-kawan yang sedar tentang kebaikan menyusukan anak.


Apa kaitan menyusukan anak, set berpantang dengan shaklee? Saya ambil Set Bersalin shaklee kerana badan kita memerlurkan nutrisi yang cukup. Harap maklum ye makanan kita dalam berpantang tak semuanya penuh zat. Masa dalam wad selepas bersalin pun doktor dah start beri vitamin kat kita. Kita perlukan tenaga yang banyak dan perlu mood yang baik semasa berpantang. Jika  nak ambil set berpantang tradisional silakan lahseperti pilis, param, teh-teh herba, akar kayu sebab masing-masing berlainan fungsinya. Tapi bab vitamin kita tak boleh ketepikan.

 Saya ambil suplemen Set Berpantang / Set Menyusu Shaklee. Memang terbaik. bukan sesaja promote. Ini kenyataan. Dari menjadi pengguna setia sehinggalah saya jadi ahli Shaklee terus sebab kita yakin dengan produk tu. Membantu saya bertenaga sepanjang hari. Nak beli dengan saya sila lah. Servis terbaik dan tips eksklusif diberikan. Sekian Wassalam.


 Sila dapatkan konsultasi PERCUMA dari kami dan kami akan memberi servis yang terbaik untuk anda.


  Berminat dengan produk SHAKLEE?

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...