Tuesday, October 21, 2014

Kejang Kaki Semasa Mengandung

Kejang Kaki Semasa Mengandung


Siapa pernah kena masa mengandung? Saya! selalu sangatlah kaki cramp bila tidur. Tengah nyenyak tidur tetiba biawak menyimpul haha. Bukan tak pernah kena dedulu.. Tapi masa pregnant sakit cramp dia macam sakit melampau-lampau. Setiap kali jadi mesti jerit sampai nangis-nangis hihihi.

Yang jadi mangsa haruslah roomate ku kalau dia tak bangun ku tarik-tarik pukul tangan dia :P. Masa tu memang minyak panas jadi kawan karib lah. Kena standby sebelah katil. Nak luruskan kaki pun rasa susah. Perut makin besar nak bongkok pun susah. Selalu kena kat betis lah ada masa kena kat belah tepi macam urat tersimpul.. Eh tak reti nak explain haha.

Hari-hari biar je macam tu. Asal sakit sapu minyak. Sebenarnya ada sebab nya jugak jadi macam tu. tapi taknak ambil tahu sangat. Sekarang ni memang ambil tahu lah betul-betul sejak bershaklee ni. Masih belum terlewat kalau masalah ni jadi bila pregnant lagi nanti.

Kejang Kaki Semasa Mengandung, Kalsium, Ostematrix, Vitamin D, Magnesium, Ibu Hamil, Set Hamil Shaklee, Ibu Mengandung, Set Mengandung Shaklee, sedang hamil, sakit masa pregnant, masalah ketika hamil, pregnancy, pengedar shaklee penang, shaklee penang, shaklee kulim, shaklee sungai petani, shaklee juru, branch shaklee, blog shaklee, shaklee online, cawangan shaklee
Bila Cramps Apa Pun Tak Boleh! HAHAHA


Antaranya sebab terjadinya Kejang Kaki ialah:

✎ Kekurangan NUTRIEN dan garam. Kekurangan Kalsium dan Magnesium dalam darah. Bila kita mengandung.. baby dah ambil semua kalsium yang di perlukan dari kita. Sepatutnya kita kena topup balik kalsium dah kurang tu.

✎ Tekanan perut disebabkan oleh Uterus (rahim) kita yang membesar pada salur darah kaki kita.

✎ Banyak berjalan atau cepat letih senang lah nak kejang.. Bila 3rd trimester kena banyak rest kot hihi. (Siang sebelum nak bersalin saya masih drive kereta ke klinik kesihatan malam pergi jalan-jalan Pasar Malam ngee)

✎ Terlalu banyak pengambilan makanan yang berproses, junk food dan air bergas. (Saya suka makan burger daging dulu. hari-hari nak burger. err patut lah..!)


Cara Nak Atasi nya: 

☼ Sebelum tidur buat dulu regangan otot. Senaman ringan katanya.
☼ Urut kaki dengan minyak panas siap-siap
☼ Elakkan tidur dengan kaki tergantung-jari kebawah
☼ Jangan banyak berdiri atau duduk dengan kaki bersilang
☼ Wajib ambil makanan bersumber KALSIUM DAN MAGNESIUM dengan secukupnya.


Kejang Kaki Semasa Mengandung, Kalsium, Ostematrix, Vitamin D, Magnesium, Ibu Hamil, Set Hamil Shaklee, Ibu Mengandung, Set Mengandung Shaklee, sedang hamil, sakit masa pregnant, masalah ketika hamil, pregnancy, pengedar shaklee penang, shaklee penang, shaklee kulim, shaklee sungai petani, shaklee juru, branch shaklee, blog shaklee, shaklee online, cawangan shaklee

Tapi selalunya bila kita mengandung kita akan banyak songeh hihi saya lah tu dulu.. Semua taknak. Susu kurang minum. Makan pun ada yang selera ada yang tak lalu. Asyik loya muntah-muntah macam mana lah badan nak ada nutrien semua tu? So saya suggestion ibu-ibu hamil tolong lah jaga kesihatan anda. Ambil lah suplemen kalsium. 1200mg diperlukan untuk ibu mengandung.

Kejang Kaki Semasa Mengandung, Kalsium, Ostematrix, Vitamin D, Magnesium, Ibu Hamil, Set Hamil Shaklee, Ibu Mengandung, Set Mengandung Shaklee, sedang hamil, sakit masa pregnant, masalah ketika hamil, pregnancy, pengedar shaklee penang, shaklee penang, shaklee kulim, shaklee sungai petani, shaklee juru, branch shaklee, blog shaklee, shaklee online, cawangan shaklee

Kalsium dari Shaklee dipanggil Ostematrix. Setiap botol ada 120 biji. Setiap biji mengandungi 250mg. Bukan setakat mengatasi masalah krem kaki tapi Ostematrix juga membantu menguatkan tulang dan gigi kita.


Selain dari itu. ibu hamil digalakkan mengambil suplemen Multivitamin, Vitamin C, B comple with Asid Folik dan Omega Guard. Jom baca tentang SET KEHAMILAN SHAKLEE.



Berminat dengan produk SHAKLEE?

Sila dapatkan konsultasi PERCUMA dari kami dan kami akan memberi servis yang terbaik untuk anda.



JOM ORDER ESP HARI INI. ADA PROMOSI BULAN OKTOBER. 

BELI 6 TONG PERCUMA 1 TONG. 

BOLEH SHARE-SHARE DENGAN KENGKAWAN, ADIK BERADIK. 

PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP.



SMS/Whatsapp 019 776 7344 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

  SMS/Whatsapp 019 776 7344 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk sabah/sarawak

  Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.  

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan. 
 
 
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%? 

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:

shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee, Set Kurus Bajet, Detox Dengan Set Kurus Shaklee, Set Kurus Murah, Set Slimming Shaklee, Set Kurus Murah Selamat Berkesan, Set Kurus Lengkap, Testimoni Kurus, Pecah Lemak, pengedar shaklee penang, shaklee penang, shaklee kulim.shaklee sungai petani, shaklee juru, shaklee bukit mertajam, shaklee kepala batas, shaklee seberang jaya, cawangan shaklee, branch shaklee, shaklee murah, shaklee online, nak kurus, nak ramping, nak slim, ubat kurus selamat,

Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...