Monday, August 25, 2014

Dulu Haid Ting Tong Sekarang Haid Tip Top!


Dulu Haid Ting Tong Sekarang Haid Tip Top!



Saya menyusukan anak saya Ayesha Irdina sepenuhnya. Umurnya sekarang 1 tahun 6 bulan. Selepas habis nifas lepas bersalin dulu saya terus datang haid (period). Doktor cakap cepat subur lah tu! Hahaha..


Untuk family planning saya tak ambil apa-apa suntikan atau apa saja pil perancang. Rancang secara semulajadi adalah lebih baik dan ia adalah persetujuan kami suami isteri. Jika tetiba "ada" ia adalah rezeki dari Allah.

Setiap bulan saya tetap datang haid dan tak pernah miss. Cuma masalah saya haid saya tidak teratur kerana cycle yang panjang menjadikannya kadang-kadang lewat seminggu kadang-kadang lewat 2 minggu. Kadang-kadang awal. Hahaha memang pening kalau nak kira "waktu selamat" ataupun "waktu subur'.

Nak dijadikan cerita Mac 2014 saya test UPT sebab period saya lewat hampir sebulan setengah. Seperti yang dijangkakan UPT saya DOUBLE LINE! wah seronok lah saya. Jika ikut pengiraan  tarikh LMP usia kandungan lebih kurang 6-8 minggu.

Rezeki tak menyebelahi kami suami isteri selepas seminggu belum sempat saya buat pemeriksaan doktor saya telah keguguran. Saya tak pasti puncanya.  Memang sedih jika diingatkan. Kemungkinan saya lasak kehulu kehilir naik tangga turun tangga dukung anak, mengemop satu rumah, mengalih baby coat sensorang. Menakutkan bila ingat..

Masa mengandungkan Ayesha Irdina lepas tahu je lekat saya memang REHAT sahaja. Bila mengandungkan yang kedua kononnya nak jadi gagah perkasa.. so kesimpulannya jangan samakan diri kita dengan orang lain. kondisi tak sama. mungkin orang tu dari awal mengandung sampai sarat esok dah nak bersalin pun dia masih boleh kerja berat. Pengajaran buat diri saya.

Apa-apa pun Allah lebih mengetahui. Semuanya ada hikmah.


SHAKLEE EFFECT: GLA COMPLEX

#SHAKLEEEFFECT

OK. sebenarnya saya nak cerita tentang GLA Complex selepas pantang keguguran saya mula terpandang GLA Complex Shaklee ni. Saya mula consume tujuannya nak betulkan balik kitaran period saya tepat pada masanya.

Alhamdulillah seminggu selepas consume GLA complex saya mula period. Saya consume secara berterusan sehingga bulan berikutnya. Dan amazing PERIOD SAYA TERATUR TEPAT PADA MASANYA tanpa cycle yang terlalu panjang. 

Kini hampir 5 bulan saya consume dan bulan ogos ada jugak termiss ambil GLA tapi period saya tetap OK! Memang tip top lah! Senang nak planning ada baby baru lepas ni. Best kan?


shaklee, period tak teratur, shaklee2u, shaklee penang


Kenapa GLA Complex?

  • Saya nak stabilkan hormon selepas keguguran
  • Saya nak betulkan balik kitaran period
  • Saya nak tingkatkan kesuburan sebab saya nak hamil lagi
  • Saya nak cantikkan kulit sebab GLA ada Borage Oil yang lebih hebat dari EPO dan ADA Vitamin E


Kepada wanita-wanita yang ada masalah kesuburan, hormon tak stabil, period tak teratur, ada masalah cyst boleh cuba GLA Complex. Ibu-ibu menyusu yang risau dengan period tak datang-datang lagi dan rancang nak hamil lagi silalah betulkan hormon anda dengan GLA Complex.


Jom baca testimoni best dari ibu menyusu yang gojes cantik menawan ni. Si ibu ni dah sarat mengandung sekarang tapi bertenaga selalu.


gla complex shaklee, shaklee penang, shaklee2u, pengedar shaklee, kesuburan



KESUBURAN, NAK HAMIL, SHAKLEE PENANG, PENGEDAR SHAKLEE

GLA COMPLEX, KESUBURAN LELAKI


KLIK N ORDER. DIRECT ORDER WEBSITE SHAKLEE
KLIK N ORDER
 
ATAU:

  SMS/Whatsapp 019 776 7344 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp 019 776 7344 untuk POS keseluruh malaysia termasuk sabah/sarawak

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

 

NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%? 
JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI
BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:

 
shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee
Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...