Tuesday, June 17, 2014

Kisah Seorang Surirumah Yang Serius Dengan SHAKLEE


Kisah Seorang Surirumah Yang Serius Dengan SHAKLEE


Anak shaklee saya. umur 40an.. ada 5 orang anak. bersekolah dan paling bongsu umur setahun.

Surirumahtangga. bukan lenggang kangkung goyang kaki dalam rumah. kerja rumah tak pernah habis. dari pagi sampai malam nak uruskan keluarga dan rumahtangga.

Jadi driver anak-anak yang bersekolah, masak, mengemas, melayan suami. tapi bukan alasan dia tidak boleh serius berbisnes. saya tanya dia kenapa nak berSHAKLEE juga? kenapa nak susah payah?

Sedangkan suami dia lebih dari mampu nak menanggung semuanya. sediakan rumah yang besar, beri nafkah dan duit yang cukup untuk belanja, sebiji kereta untuk dia. semua dah cukup. apa sebenarnya akak nak?

jawapnya.. "kerja rumah sampai malam pun takkan habis. akak kena jaga kesihatan juga dengan suplemen shaklee tak adalah masalah. "

"akak rasa tak cukup lagi sebab akak fikir nak tolong lebih ramai orang dari segi kesihatan dan kewangan"

"bila buat SHAKLEE akak rasa makin mendekatkan diri dengan Allah. group shaklee selalu tekankan tentang amalan kerohanian"


terharu saya dengan semangatnya. sangat positif nya! dia boleh buat sales sendiri sambil-sambil berblog sharing secara online dan offline. ambil peluang yang ada. saya doakan akak mencapai cita-cita murni akak. teruskan memberi!! u know who u are :)shaklee

moral of the story..

Allah beri kita kekuatan tulang empat kerat digunakan sebaiknya untuk mencari rezeki. bukan sekadar redha dan pasrah apa yang kita ada hari ini. cuba tingkatkan ekonomi keluarga, bantu suami dan beri manfaat pada orang lain yang memerlukan.

sumber rezeki 9/10 ialah dari berniaga.

 sabda Rasulullah saw

"Pendapatan yang paling baik adalah hasil usaha sendiri dan perniagaan yang bersih.” (Riwayat al-Bazzar).

" Bertebaranlah kamu di muka bumi dan carilah kurnia (rezeki) Allah dan ingatlah akan Allah sebanyak-banyaknya, mudah-mudahan kamu menang.” (Surah Al-Jumu’ah:10) 


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 
SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:

shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee
Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...