Thursday, May 8, 2014

Zinc Shaklee

Zinc ShakleeZinc merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh yang diperlukan dalam aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim. Ia memainkan peranan dalam sistem imunisasi, pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.Dirumus dari gabungan zinc glukonat semulajadi dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium & serbuk alfalfa untuk hasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang dan ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium & plumbum dari tubuh


SHAKLEE PENANG

Kebaikan Utama Zinc Shaklee
 • Mengaktifkan 200 jenis enzim
- Berkebolehan mengabung DNA,RNA & protein seterusnya merangsang sel2 baru.
- Mengaktifkan lebih 200 jenis enzim dalam tubuh utk memelihara pertumbuhan gigi & para remaja.


 • Membentuk Kolagen

-  Membantu pembentukan protein utama bagi tisu sokongan dalam badan serta perkembangan kulit,kuku & organ.


 • Memperbaiki Diabetes

- Membantu pengeluaran & pengekalan insulin serta mencegah diabetes.


 • Bintik putih kuku

- Tanda kekurangan zinc yg boleh mnyebabkan depresi,lemah daya ingatan,mudah sakit,pemulihan luka yg lambat,pembengkakan prostat,anemia,lemah daya penglihatan @ hilang daya penglihatan


 • Mempertingkatkan sistem imum
- Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar Thymus mempertingkatkan sistem imum dgn pengeluaran T-cells utk mnentang kanser & menghalang virus@bakteria penyakit.


 • Cepatkan pemulihan luka

- Memulihkan luka dalam & luaran selepas pembedahan, memperbaiki alergi & bintik dikulit.
**hancurkan zinc & tabur ditempat luka utk mempercepatkan pemulihan luka.


 • Memperbaiki masalah prostat
- Melindungi masalah kesihatan prostat,memperbaiki & menyembuh pembesaran kelenjar prostat
**Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dlm kadar 70%


 • Kemampuan seks lelaki
- Pengambilan utk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, menggalakkan penghasilan sperma & impoten. Zinc yang secukupnya penting utk keupayaan seks yg bertenaga.


 • Ovulasi wanita

- Membantu pengucupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.


 • Memperbaiki radang kulit

- Kajian menunjukkan pengambilan zinc sbanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit sperti akne & jerawat.


 • Mengekalkan deria bau

- Kekalkan deria bau yg sihat & sensitive (rasa & bau)
**Zinc adalah khazanah lelaki. Tahukah anda zinc dlm prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain & merupakan peranan penting dlm organ seks lelaki.


 • Rawatan Ekzema

-  Juga dikenali sebagai dermatitis atopic iaitu gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink menyembuhkan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.


 • Rawatan Jerawat

- Mineral ini mampu menghilangkan jerawat dari kulit dengan mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yg memainkan peranan yg dominan dalam menyebabkan jerawat. Berhubungkait dengan sintesis kolagen yg membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit & kekalkan kulit sihat.


 • Fungsi Biologi

- Seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman


 • Rawatan Botak

- Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink.Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut


 • Rawatan Buta Malam

- Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan.
Dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:

shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee
Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.


 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...