Friday, May 2, 2014

JJCM - Ikan Keli Masak Cabai VS Lasagna

JJCM - Ikan Keli Masak Cabai VS Lasagna


Tajuk macam orang mengidam hehe. Cuti Hari Pekerja ni memang tak pergi kemana-mana disebabkan abah Ayesha kerja. Tapi tengahari mak jemput kami makan kat rumahnya dia masak lauk Ikan Keli Masak Cabai hehe. Favourite sesangat tahu! Lauk lain banyak dia masak tapi saya pandang Ikan Keli tu saja. Makan nasi panas dengan lauk tu saja pun ok. Kalau ikan keli masak cara lain maybe tekak tak boleh terima. Abah Ayesha makan bertambah nampak?? Hahaha

Ikan Keli Masak Cabai

resepi ikan keli, lindosh.com
Ikan Keli masak Cabai, Sayur Lemak Kobis, Ayam Goreng, Sambal Belacan, Telur Dadar. Terima Kasih Tok Kiah hehe



Dulu.. mak saya berniaga Nasi Campur. Lauk Ikan Keli ni memang paling favourite juga pada customer-customer mak. Macam ketagih gitu nak makan. Ikut tekak masing-masing lah sedap ke tak. Sebab ikan keli ni masak kering bukan berkuah ye.

 Dinner malam tu tak tahu nak makan apa. Tekak teringin nak makan Lasagna. Tekak very lah western. 2 tempat saja yang tahu ada lasagna. Samada Pizza Hut atau Secret Recipe. Yang lain saya tak nampak dah. Then abah ayesha terus bawa ke Pizza Hut Jalan Baru asalnya situ kedai makan Bangkok Station yang dah pindah ke Bandar Perda.

resepi lasagna
Seafood Lasagna 



 Selalu masuk pizza asyik makan pizza saja. Kali ni memang taknak order pizza langsung. Ikut tekak masa tu saja. Tapi abah ayesha tambah 2 lagi yang kat bawah. So makan share rasa sorang sikit :)


pizahut, meatball
Meatball Pepperoni Fettucine

 
pizzahut
Cheese Baked Rice

Ni bawah ni tukang makan nya juga. ayesha makan nasi dan cheese.

 Bagai tak dapat dipisahkan. Macam mama dia lah.

ayesha irdina
Boy ke Girl ni? Tapi baju pink seluar askar! GIRL BOTAK hihihi


Dah kenyang balik tidur. Ternak lemak. Haish. tidak sama sekali. Lepas makan kita telan Omega ya. Ofkos omega shaklee :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...