Tuesday, May 27, 2014

Ibu Menyusu Datang Haid Lewat?

Ibu Menyusu Datang Haid Lewat?

 

Assalamualaikum wbt & Selamat Sejahtera

Seronok dengan cerita hari ini Ibu Menyusu Datang Haid Lewat selepas bersalin? Normal atau tidak?

Selalunya ibu menyusu 100% dari awal kelahiran anak memang jarang lah nak period awal. Sebenarnya menurut doktor ia adalah normal.  Ibu menyusu tak berada dalam keadaan subur disebabkan peningkatan hormon prolaktin yang melebihi normal yang menyebabkan pengeluaran susu.

Peningkatan kadar prolaktin akan menyebabkan gangguan proses period dan dapat menyebabkan amenore sekunder (tidak period selama 6 bulan atau lebih). Peningkatan hormon prolaktin ini akan mengganggu keseimbangan hormon reproduksi lain berperanan dalam ovulasi (sel pelepasan telur) dan mempengaruhi kesuburan.


 Ramai kawan-kawan saya yang menyusu anak lepas 6 bulan baru period. Ada juga yang tak period bila pergi klinik tetiba doktor kata dah mengandung 4 bulan. Haa rezeki betul hehehe. Semuanya sebab Period tak muncul-muncul. Bestnya macam tu sebab terlepas Trimester pertama yang macam-macam dugaan hehe. (Eh. saya je lah tu)

Mungkin disebabkan saya tak menyusukan eksklusif dari hari pertama hingga hari ketiga maka saya datang period sebaik saja habis Nifas belum masuk 2 bulan lagi. (Kenapa saya tak menyusukan Ayesha awal kelahiran dia? Sedih kalau dikenangkan. Nanti saya tulis kat entry lain..)

Memang awal sangat pada saya.   Kalau boleh nak lah delay period sampai 6 bulan macam orang lain. Saya juga risau masa ni sebab apa yang saya tahu kalau dah period pengeluaran susu pun boleh terjejas tak banyak macam ibu menyusu yang belum period (Mitos atau Fakta ni?) Masalah saya lepas tu period cycle jadi terlalu panjang kadang-kadang sampai 35 hari. Bulan depan tu pula 37 hari. Kadang-kadang 30 hari. Tapi period memang tiap-tiap bulan lah!

Bila jumpa doktor cakap hal ni.. doktor cakap "Awak normal. Awak cepat subur ni" Bab subur awal tu memang suspen bunyi nya haha... Nurse Klinik Kesihatan selalu kejar saya tanya bila nak ambil perancang. Tiap-tiap kali pergi checkup Ayesha mesti soalan yang sama keluar. Saya dah bincang dengan suami kami tak perlukan apa-apa perancang. Perancang adalah suami isteri tu sendiri. Tak perlu makan ubat atau cucuk-cucuk. Wah pandai merancang ke?! Hihi

Lepas miscarriege Mac lalu, Saya terus consume GLA Complex.


 Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


Kenapa GLA Complex?

  • Saya nak stabilkan hormon selepas keguguran
  • Saya nak betulkan balik kitaran period
  • Saya nak tingkatkan kesuburan sebab saya nak hamil lagi
  • Saya nak cantikkan kulit sebab GLA ada EPO dan Vitamin E

Hasil yang saya dapat selepas 2 bulan amalkan GLA Complex? PERIOD SAYA DAH TERATUR. Cycle tak panjang lagi macam dulu. Bila period teratur pasti senang nak tahu waktu subur dan senang nak merancang bila nak hamil lagi. Saya sangat teruja dengan GLA Complex.

Kepada wanita-wanita yang ada masalah kesuburan, hormon tak stabil, period tak teratur, ada masalah cyst boleh cuba GLA Complex. Ibu-ibu menyusu yang risau dengan period tak datang-datang lagi dan rancang nak hamil lagi silalah betulkan hormon anda dengan GLA Complex.


Jom baca testimoni best dari ibu menyusu yang gojes cantik menawan ni. Si ibu ni dah sarat mengandung sekarang tapi bertenaga selalu.


 Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


Best kan? Kalau boleh saya nak macam ni :P lepas 3 bulan konsisten terus hamil. Apa pun kena "work hard" lah. Selesaikan dulu masalah dalam diri kita. Banyakkan berdoa, minta kat Allah semoga dikurniakan zuriat. Saya pegang 3 prinsip. BERDOA, BERUSAHA, BERTAWAKAL padaNya. InsyaAllah dipermudahkan.




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

 


 
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...