Sunday, May 4, 2014

Hadiah Istimewa Dari UmmiErna

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera


Hari ni berpagian lagi sudah online. Hari-hari pun online dari awal pagi. Tapi hari ni mood "lain macam sikit" Ceria lebih, Excited lebih. Semalam makan sebelum tidur 4 biji Ostematrix kerana itu lah rasa segar bugarnya ku hari ini padahal pukul 2 pagi baru tidur. Wah. Ostematrix tu memang bagus lah untuk orang macam saya ni.

Sebelum quota internet saya habis lagi beberapa minit hehe kesiannya! saya nak share sesuatu.

Masa attend kelas anjuran Euphoria kat Hotel Sri Petaling bulan Februari lepas saya dapat hadiah istimewa dari Upline Shaklee saya iaitu Ummi Erna. Hadiah sempena naik rank Senior Supervisor pada Disember 2013.


Terima Kasih banyak-banyak kat Ummierna bagi saya reward ni. Terharu rasanya. Join bisnes shaklee bukan sebab utamanya nak dapat reward dari upline. Bukan sama sekali. Kita join shaklee sebab diri kita sendiri yang nak mengubah nasib hidup dan menambah pendapatan keluarga. Hadiah dari upline ni kiranya pendorong semangat supaya lebih bekerja keras nak majukan diri sendiri. Bukan orang lain. Tak bermakna tak dapat kita hadiah, kita pun lemah semangat terus longlai. Tapi kan.. kalau dapat ku menadah tangan dengan hati terbuka. Alhamdulillah.

 "tangan di dada mata keatas" 

Oh terima kasih.. hahaha over kan?

Dalam bisnes shaklee ni banyak lagi bonus yang shaklee boleh beri pada kita kalau kita buat betul-betul dan usaha sungguh-sungguh. Pentingnya downline dengar cakap upline duplicate lah apa yang upline tunjuk ajar tu.

Untung dapat upline yang tak lepas tangan. Yang jaga baik-baik anak-anak downline nya. Yang selalu beri tunjuk ajar pada kita tanpa jemu. Yang selalu beri kata semangat pada kita bila kita down.Tapi kita sebagai downline kena lah ikut cakap upline jangan banyak bagi alasan dan jangan lah mengada-mengada sangat hehe. Saya digelar "anak manja" oleh ummi shaklee saya sebab saya banyak mengada banyak songeh. Betul ke ummi erna? hahaha. Ampun ya. Layan je lahh :P

shaklee


Yang baju biru tu lah Upline saya nama sebenarnya Erna Nordiana. Cantik dan kulit gebu gebas hehe.  WAHM dan dah income dah cecah 5 angka sebulan. Nak juga jadi macam dia!

Upline saya kat KL. Saya pula kat Penang. Tapi tak ada masalah kan? Sebab kami guna medium internet untuk berhubung. Kami ada secret group kami sendiri berbincang dan berkongsi apa saja masalah tentang bisnes shaklee. Sekali sekala ketemu secara offline macam ni. Dia pun dah beberapa kali turun ke Penang dan area utara.

Saya nak beritahu pada bakal-bakal ahli shaklee yang masih keliru nak pilih upline tak semestinya upline tu mesti jiran sebelah rumah kita. Tak semestinya upline tu mesti sepupu sepapat kita. Tapi kalau upline tu tak dapat bimbing kita sepenuhnya kan rugi? Memang payah kalau upline yang sekadar join ahli untuk suka-suka saja dan tak serius dalam bisnes shaklee. Tanya apa pun tentang bisnes shaklee dia tak tahu. Apa nasib anda yang jadi downline nya? Fikir-fikirkan ya.

Saya memang serius dengan bisnes shaklee. Saya ada group sendiri dengan anak-anak downline saya. Serata malaysia mereka berada. Saya akan pastikan apa saja ilmu yang saya ada saya akan turunkan semuanya pada anak-anak downline saya. Memberi itu lebih baik. dan Sharing Is Caring gitu!

Cukup setakat ini dulu cerita saya.

Mari menjana income bersama shaklee. Angka 2,3,4,5,6 sebulan itu adalah pilihan anda dan sejauh mana usaha anda. Anda cuma perlu register ahli rm65 starter kit untuk seumur hidup sahaja dan anda boleh start bisnes hari ni juga. Saya akan bimbing anda janji anda ada kemahuan. Jika ada kemahun disitu ada jalannya.


Hubungi saya samada melalui Call, SMS atau WhatsApp 019 - 776 7344. Boleh panggil saya Linda. :)


shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...