Saturday, May 31, 2014

Checklist: Keperluan Barang Baby & Ibu


Checklist: Keperluan Barang Baby & Ibu



Assalamualaikum wbt

Hari ni nak mengimbau kenangan shopping masa mengandungkan Ayesha Irdina. Kebetulan gambar-gambar ni tetiba ada lagi dalam laptop. So boleh lah share apa yang saya shopping sebelum bersalin Ayesha.

Start shopping masa mengandung 6 bulan. Beli sikit demi sedikit walaupun permulaannya memang dlarang keras oleh keluarga. Petua orang tua katanya tunggu beli bila dah melepasi 7 bulan kandungan dah stabil. Ye lah saya dulu pun lahir masa 7 bulan :P

Disebabkan saya dari 5 bulan ada masalah sakit tulang pelvik yang menyukarkan saya nak bergerak dan berjalan lama, nak bangun dari baring pun sakit, duduk bersila lagi azab rasa nak bangun. Orang yang mengalami saja tahu sakitnya macam mana. Makanya masa 6 bulan saya dah curi-curi shopping sikit-sikit. Curi shopping pun dengan mak saya juga hahaha. Akhirnya dia kesian kat saya dan dia pun beriya nak cari baju comel-comel kat cucu ke 10 dia ni hihi


Mana-mana sales baju baby saya rembat. Yang rm10 ke rm15 ke ada juga dapat yang rm5. Mana tak geram? Saya start beli baju dulu. Katanya baju siang malam nak pakai kat rumah.  Memang asalnya ikut list. Tapi kalau 10 kali keluar masuk kedai baby tak terikut list dah. Ikut nafsu nak membeli sebab geram sangat. Mama ayesha gila dengan rompers. Apa gila comel baju baby ni?


 Untuk baju-baju/mitten/booties tempat shopping saya dimana?
  • Parkson
  • FOS
  • Mydin
  • Billion
  • Anakku
  • Kedai baby kat Padang Lalang
  • Online (tak ingat dah nama kedai)
  • Baby Fair /Expo Baby

Mengandung 7 bulan lebih tak silap saya, ada Baby Fair kat PISA Penang. Saya tulis list apa yang hendak dibeli. Kat baby fair ni pakaian tak ada dalam list langsung. Taknak lari bajet melampau-lampau lagi haha. Sebab saya fokus nak beli barang bahagian feeding and nursering. Oh ya.. dari awal dah planning nak menyusukan anak sepenuhnya. Keperluan untuk penyusuan mesti diberi keutamaan.

Lepas shopping.. tak sabar nak mendobi baju baby. 3 round juga lah mendobi. Nasib lah saya beli siap-siap almari baju khas untuk baby. Saya beli kat Carrefour masa tu tengah Sales. Harga rm90. Harga asal rm129. Semestinya pink color menjadi pilihan masa tu sebab dah scan girl. Tetiba kalau keluar boy kira pasrah lah hahaha. Baby tak kisah color-color ni. Menceriakan hari katanya.

Jom.. saya nak imbau balik kenangan manis shopping masa mengandung. List dibawah apa yang saya beli dan perlu sahaja. untuk permulaan dari newborn sehingga 6 bulan.


Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin



SENARAI KEPERLUAN BABY DAN IBU


BABY (BAJU, SELUAR, TOPI)

 Baju Siang - 10 pasang baju lengan pendek / baju lubang-lubang (newborn - 6 bulan)
 Baju Malam - 6 pasang baju tidur malam / lengan panjang (newborn - 6 bulan)
 Rompers - lebih dari 10 helai sebab mama gila rompers! saiz newborn - 6 bulan
 Legging - 3 helai beli share dengan kak ipar yang borong barang baby dropship
 Mitten/Booties - 6 pasang dan tambahan kak ipar bagi anak dia dah tak muat
 Topi/bonnet - 4 helai ada yang dah memang set sekali dengan baju
 Sapu tangan - 3 helai nak lap muka baby nak apa yang patut 


DIAPERING


 Tuala baby - ada 3 helai boleh tukar-tukar
 Napkin - 1 pack guna lebih pada nak bedung dan alas baby
 Bib - 2 sahaja. guna masa start solid food 6 bulan
 Barut - Barut turun temurun yang masih elok dari mak dan mertua
 Selimut baby -  3 helai jenis carters. memang best buat bedung sekali
Diapers/Cloth Diapers - masa baby fair/time offer rembat lebih. ambil size newborn drypers
 Wet Tissue - beli 2 terus standby untuk travel sekali
 Changing Mat - mesti ada supaya tak kotor kawasan lain kalau anak terkencing
 Detergent Pencuci baju Pureen - beli jenis serbuk dulu. dah habis beli yang liquid
 Bakul baju kotor - yang boleh lipat-lipat tu
 Botol spray air - selain guna wet tissue spray guna air untuk proses pembersihan
  Bag baby - 1 beg sederhana nak letak baju balik hospital / dokumen baby dan ibu


BABY CARE & GROOMING


Toiletries Set - yang kecil. masa newborn jarang guna. bau newborn baby adalah syurga!
 Minyak Telon - sapu badan baby. nak guna minyak yuyi masa ni kecoh kata tak halal
 Nasal Aspirator - untuk selesema baby. sedut je guna yang ni
 Pengepit kuku - kepit kuku yang comel nak kepit kuku baby
 Cotton Bud - cuci telinga dan pusat baby 
Cotton Ball - sebelum mandikan baby bersihkan dulu dengan cotton ball 
Berus gigi baby - standby bila baby ada gigi baru boleh berus 
 Termometer - beli digital untuk pantau suhu baby kalau ada tanda demam
 Nappy Cream - cream yang tak melecetkan kawasan pampers


NURSERING (UNTUK BABY)

`Set tilam Travel - beli yg rm29 letak kat ruang tamu. sarung tilam mak jahitkan
 Set Comforter Baby Love - plan nak guna babycot so beli comforter set
 Baby Cot / Tilam - Dimport khas dari IKEA pakngah azfar makngah jus hadiahkan


 FEEDING & BATHING (KEPERLUAN IBU DAN BABY)

 Nursing Pillow - untuk mudah susukan baby lenguh kalau bongkok 
Strelizer Autumnz - cara moden stim kan botol. 8 minit je siap. 
Bottle/Food Warmer - 2 fungsi. untuk panaskan air dan solid food baby. utk travel juga 
Bottle Tommie Tippie - standby 2 botol newborn latih minum guna botol 
 Storage Bottle Autumz  - 20 botol storage untuk hantar ke pengasuh dan bawa ke ofis 
 Breastpump Bag - beli jenis backpack jenis bumble bee/autumnz (beli lepas bersalin) 
Ice Pack - 5 pack jenis autumz (beli lepas bersalin) 

Storage bag Autumz  - 2 kotak. untuk letak stok beku susu
 Breastpump manual - Avent beli kat online sebelum bersalin lepas pantang beli Rumble Tuff
Berus Pembersih Botol - perlu. nak gosok daki susu celah-celah tu 
 Sabun Pencuci botol - beli jenis liquid dalam botol lepas tu boleh refill 
Rak keringkan botol - senang asingkan khas untuk botol baby / pump
  Besen Mandi - Diimport dari Batu Gajah



KEPERLUAN BERPANTANG 


 Kain batik - Mak bagi 3 helai, Mak mertua bagi 3 helai
 Disposal Breast Pad - 3 kotak. Penting supaya baju tidak kebasahan susu 
Nursing Bra -  4 helai. Senang nak selak nak menyusu anak 
Maternity Pad - yang bertali dan biasa. better beli kotex overnight lah lagi senang
 Disposal Panties - 3 pack. bersaiz besar. betul-betul selesa untuk orang czer
Tungku - Mak mertua bawak berat-berat dari Batu Gajah 
Tuam/Tungku Baby - tungku baby dari batu gajah. dalam tu isi bahan2 panaskan badan 
Bengkung - pinjam bengkung moden kakak ipar pakai kejap je sebab sakit tempat czer
 Barut czer - saya czer doktor suggest pakai barut jenis babylove. sangat membantu! 
Baju Sejuk - baju sejuk yang sedia ada dirumah dah banyak 
Stokin - Suami beli stokin baru. Isteri yang pakai
Minyak Panas - Herbanika Nona Rogay
Set Berpantang SHAKLEE - yang superb dan bagi tenaga power rangers hahaha 



EXTRA  

 Almari baju - beli dekat Carefour rm90
 Penyangkut Baju - hanger kecil n beli yg jenis bulat boleh sepit benda kecil
Baby Carrier - baby carrier turun temurun 7 generasi (kakak ipar punya)
Car Seat - Lepas pantang baru survey dan beli. Yang boleh pakai sampai 4 tahun
Stroller - Lepas pantang baru beli. Yang size kecil dan murah sesuai masuk bonet kereta
 PlayMat - Tak beli. Tapi dapat hadiah dari makcik ina n pakcik nain
Permainan - Beli bila baby 2 bulan ke atas. sikit-sikit dulu



Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
Checklist Keperluan Barang Baby dan Ibu, Checklist Hamil, Checklist Bersalin, Set Berpantang, Set Bersalin, Set Bersalin Terbaik,  Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


gambar masa mengandung 8 bulan. APA nampak muka pucat?? effect dari kamera je tu hihihi. Almaklumlah masa mengandung macam-macam penyakit mengandung datang. Kenal SHAKLEE pun masa nak bersalin. Nasib lah ambil SET PANTANG SHAKLEE. Saya juga ambil SET PANTANG PENGGUNAAN LUARAN seperti Nona Rogay. Kita boleh campur dengan jamu jika nak ambil vitamin shaklee cuma pastikan jarakkan 2 jam pengambilannya. 


Bakal ibu yang sarat mengandung tu dah boleh survey SET PANTANG APA YANG TERBAIK untuk kita?

Saya memilih SHAKLEE. Alhamdulillah serasi bersama. Anak dah setahun 3 bulan saya teruskan dengan suplemen shaklee. 

Baca kat sini SET PANTANG SHAKLEE TERBAIK



Kenapa Set Bersalin Shaklee menjadi PILIHAN?


✔ Boleh diambil sejurus selepas 2 jam bersalin

✔ Sesuai untuk semua jenis bersalin samada Normal / Ceaserean / Pembedahan

✔ Selamat untuk bayi Jaundice (demam kuning) dan ibu menyusu

✔ Memberikan tenaga, kesegaran dan ibu kelihatan cantik berseri walaupun baru bersalin

✔ Membantu menyembuhkan luka dalaman bersalin pulih dan mengecutkan rahim

✔ Membina semula darah merah yang banyak hilang semasa bersalin

✔ Mengelakkan stress ibu dan menghindar meroyan serta bentan semasa berpantang

✔ Mengatasi masalah sembelit pada ibu berpantang dan melancarkan pelawasan

✔ Menghasilkan susu badan yang banyak jika digabungkan dengan konsep “Demand n Supply”






SET BERSALIN + SET PENYUSUAN 3M SHAKLEE LENGKAP TERDIRI DARI:


[ VITALEA ]

★ Membekalkan 100% nutrien dan zat yang diperlukan oleh ibu berpantang untuk sembuh dari luka bersalin
★ Mengandungi IRON untu bina semula darah merah yang banyak hilang semasa proses bersalin



[ B COMPLEX ]

★ Mengelakkan dari Stress dan tekanan dan menstabilkan hormon semasa berpantang
★ Mengandungi Asid Folik untuk pembetukan sel dan tisu yang baru
★ Memberi stamina dan tenaga untuk ibu menjaga bayi dan mengelakkan meroyan



[ VITAMIN C ]

★ Sangat penting untuk penyembuhan luka dalaman. Satu tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren
★ Meningkatkan imuniti ibu supaya tidak mendapat jangkitan atau selesema dan demam



[ ZINC ]

★ Penting untuk penyembuhan luka dalaman dan luaran
★ Mengurangkan masalah rambur gugur selepas bersalin



[ OSTEMATRIX - KALSIUM ]


★ Kalsium menghilangkan sakit-sakit sendi selepas bersalin.
★ Diperlukan oleh ibu untuk mengantikan kalsium yang makin berkurang dalam badan kerana kalsium dari tulang dan gigi ibu telah bekalkan untuk bayi melalui susu ibu
★ Sesuai untuk ibu yang tidak minum susu. Makanya ostematrix sebagai pengganti susu dan sumber kalsium yang lain







[ ENERGIZING SOY PROTEIN ]


★ Soya NON GMO
★ Merupakan komponen utama dalam susu ibu (protein)
★ Membantu penyembuhan luka menyeluruh
★ ESP menjadikan kulit ibu, cantik, cerah dan berseri dan lebih anjal



[ ALFALFA ]


★ Raja segala tumbuhan
★ Kaya dengan serat, protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim
★ Mempercepatkan penghasilan susu ibu. (Milkbooster)
★ Bertindak seperti Kacip Fatimah



Sila dapatkan konsultasi PERCUMA dari kami dan kami akan memberi servis yang terbaik untuk anda.




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

 


 
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...