Tuesday, May 6, 2014

Bisnes Shaklee Kena Simpan Stok Banyak?

Bisnes Shaklee Kena Simpan Stok Banyak?



Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera

Gerun dengar tajuk tu kan? Ramai pulak takut nak join bisnes shaklee ni nanti hehe. Meh baca dulu blog saya ni.


Mesti ramai fikir..

"Eh.. bisnes shaklee kena modal banyak ke?
 "Eh.. join bisnes shaklee kena simpan stok banyak ke? 


Bukan. Saya kena cerita sejarah saya dulu. Wah sejarah! :P


Saya join bisnes shaklee dengan mula sign up RM65 tu saja. saya tak beli satu pun stok shaklee. Saya tak ada stok dalam tangan. Mahupun dirumah atau pun dalam kereta atau pun rumah mak saya (selalu suka transit barang kat sana :P) Ok. Yang ada masa tu cuma vitamin-vitamin shaklee memang untuk makan sendiri. Saya start consume shaklee masa lepas bersalin Ayesha Irdina. Tapi belum jadi ahli masa tu. EH.. RUGINYA! huhu

stok shaklee, kabinet shaklee, vitamin shaklee, pengedar shaklee, shaklee penang, jana income dengan shaklee, bisnes tanpa modal
Stok pertama saya selepas dapat bonus besar naik rank Supervisor


 Kalau nak tahu.. ini adalah stok pertama saya setelah mendapat BONUS BESAR masa naik rank Supervisor. Saya gunakan sebahagian dari bonus shaklee saya untuk membeli stok. Tak banyak sangat stok saya kan? Cukup lah untuk permulaan saya. Lebih baik kita rolling modal dari hasil bonus bisnes kita daripada kita terpaksa membuat loan sebab nak beli stok sebelum mula berniaga. Faham kan?

Kerana itu lah saya memilih SHAKLEE sebagai bisnes saya! Berniaga dahulu tanpa modal selepas dapat hasilnya baru lah keluar kan modal balik. Bukan modal ribu-ribu ya. Saya memang tak mampu kalau macam tu.

Kenapa kena beli stok shaklee? sedangkan shaklee branch penang tu bagaikan tempat ronda-ronda saya setiap hari. Boleh dikatakan tempat favourite saya all the time dari dulu sampai sekarang. Salah satu alasan saya.. kalau ada stok kat tangan lebih mudah dan cepat jika jiran sebelah rumah nak beli vitamin shaklee saya boleh hantar dalam masa 5 minit. Haa kelas kan ahkak? Servis selajunya hahaha.

Saya ada kenangan manis masa mula-mula buat bisnes shaklee ni. Permintaan stok shaklee ni memang tinggi. Stok sah-sah tak ada kat tangan. Memang kena Walk In ke branch beli stok. Kadang-kadang customer call/whatsapp waktu pagi dan dia nak barang petang tu juga. Sedangkan saya tengah kerja. Makanya waktu lunch saya merempit dengan suami saya naik motor ke branch shaklee dengan cuaca panas teriknya nak beli stok. Tanned lagi kulit i tahu? Hahaha nasib lah i makan shaklee :P

Mana ada permulaan berniaga yang boleh goyang kaki lenggang kangkung tunggu duit masuk ye tak? Dari awal ni lah saya kena kerja keras. Merempit sana sini hihi. Penat memang penat tapi best hasilnya wahhh berbaloi :)

Bila ada stok sendiri kat tangan rasa lebih yakin sebab semuanya sudah tersedia. Tunggu je lah call/sms/whatsapp/wechat/email dari customer ataupun customer nak datang rumah tengok vitamin shaklee kita. Anytime saja kita boleh hantar pada customer yang berdekatan dengan kita tanpa perlu menunggu hari esok atau selepas hari cuti.

Macam saya cakap awal-awal tadi. Yang baru bermula dalam bisnes shaklee ni.. Gunakan bonus bisnes untuk beli stok sikit demi sedikit dapat sebotol, dua botol, tiga botol jenis vitamin yang selalu menjadi permintaan customer pun dah ok. Lama-lama jadi bukit. Tapi bukit shaklee cepat lah terhakisnya haha. Tak sempat nak meninggi dia cepat runtuh sebab permintaan produk shaklee ni memang THORbaik! Mesti kena dengan cara nya. Itu dah termasuk ke tajuk "sejauh mana usaha anda dalam bisnes shaklee" kena tunggu next entri :)

Pada yang mula nak berniaga anda jangan risau. Permulaan modal zero adalah lebih baik. Pernah tak attend kelas Dr Azizan Osman? Kalau tak pernah lepas ni sila lah pergi memang tak rugi banyak ilmu yang kita boleh dapat. Beliau banyak tekankan tentang permulaan bisnes tanpa modal. Shaklee antara bisnes tanpa modal.



Berminat nak jadi ahli shaklee dibawah team saya? cuma perlu bayar register rm65 sahaja untuk seumur hidup (hubungi saya Linda 019 - 776 7344 untuk urusan pendaftaran ID 995071 sebagai sponsor/upline) dan anda akan mendapat Starket Kit Shaklee yang mengandungi Buku Produk dan Manual Bisnes.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:

shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee
Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.


 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...