Wednesday, June 17, 2015

Tips Berpuasa & Menyusukan Anak

Tips Berpuasa & Menyusukan Anak


Assalamulaikum wbt. Tibanya lagi Ramadhan. Apa persiapan kita kali ini? Apa niat kita kali ini? Lebihkan ibadah.. Khatam Quran berapa kali? solat sunat berapa rakaat? Hee.. Siap-siapkan list apa amal ibadah yang kita nak tambah pada kali ni. Untuk ibu yang menyusukan anak.. Susukan anak itu dikira ibadah. Apatah lagi di bulan puasa. Ramai yang risau nak hadapi ramadhan sambil breastfeed anak? Jangan risau lah.. InsyaAllah. Allah akan mudahkan kita jika niat kita baik. Saya nak share tentang Tips Berpuasa & Menyusukan Anak terutama kepada ibu menyusu yang pertama kali menghadapi ramadhan dengan anak kecil.

Tahun ni insyaAllah tahun ketiga saya menyusukan Ayesha di bulan ramadhan diusianya 2 tahun 4 bulan.. Saya sendiri pada tahun pertama menyusukan Ayesha pada tahun 2013 masa ramadhan dia baru berusia 5 bulan. Masih lagi mengharap 100% susu ibu tak campur formula milk apatah lagi semi/solid food. Makanya saya kena berusaha lebih untuk cukupkan bekalan susu. Sebenarnya mindset kita sangat penting. 

JOM BACA TIPS BERPUASA & MENYUSUKAN ANAK SEMASA BULAN RAMADHAN






1. Niat dan Mindset - Mindset kata susu mesti cukup masa berpuasa nanti. Mindset kata saya tetap bertenaga bila puasa nanti. Mindset kata saya boleh buat! Fikir baik-baik. Berdoa pada Allah semoga dipermudahkan urusan kita untuk menyusukan anak walaupun tengah berpuasa. “Ya Allah, aku ingin menyusu anakku kerana suruhanMu. Bantulah aku Ya Allah agar dapat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bantulah aku untuk bersabar dan mudahkanlah aku menyusu anakku”. Sentiasa berzikir Ya Wahhab, Ya Razzaq, Ya Matin untuk rezeki susu yang cukup. 

2. Simpan Stok EBM - Stok EBM sepatutnya ready dan cukup sebelum masuk ramadhan lagi. Saya sendiri sebelum masuk ramadhan ambil cuti tahunan 2 hari untuk topup stok yang berkurang. Kat rumah kita boleh susukan secara direct disamping tandem nursing untuk buat stok. Sebelah menyusukan anak sebelah lagi kita pam. Pam secara konsisten 2-3 jam sekali walaupun hanya keluar 2-3 oz sekali pam. Ibu yang surirumah juga boleh buat stok untuk bulan puasa jika ada emergency case. 

3. Jangan Skip Sahur  - Sahur sangat lah penting. Sahur pada tengah malam adalah salah terutama untuk ibu yang mahu menyusu dan mengepam siang hari. Macam mana nak ada tenaga kalau last meal kita pukul 12malam? dari 12 malam sampai esok nya masa berbuka baru makan? Kalau saya memang dah pitam. Waktu sahur saya 20-30 minit sebelum masuk imsak. 

4. Makan Kurma - Wajib makan kurma sekurangnya 3 biji masa bersahur 3 biji masa berbuka. Biasanya saya ambil kurma lepas makan nasi sebelum habis waktu sahur. Dah makan nasi makan kurma lagi? kurma kan dah cukup khasiat? Ya betul.. biasa lah tekak melayu dan tekak ibu menyusu ni memerlukan lebihan kalori. Kebaikan kurma kaya dengan protein, fiber, kalsium, sodium dan juga pottasium. Kurma ni Milkbooster juga tau!

5. Makanan Berkhasiat dan Seimbang - Semasa berbuka kita digalakkan ambil makanan berkhasiat yang cukup dengan karbohidrat, protein, sayur-sayuran dan buah-buahan. Ibu menyusu digalakkan makan secara sikit-sikit tapi kerap dari waktu berbuka sehingga lah waktu sahur. Perut takkan berkeroncong atau berdangdut.

6. Minum Air Kosong - Minum air kosong yang banyak. Kurangkan minuman kafein seperti teh, nescafe dan kopi, kurangkan juga air manis semasa bulan ramadhan. Hati dan mata asyiklah tertumpu pada air manis macam-macam warna kat bazar ramadhan. Saya memahaminya.. setakat sekali sekala ok lah. Gula proses banyak dalam badan pun tak bagus. Lebih elok gantikan dengan manis dari air buah tanpa gula.

7. Kerap Pam & Susukan Anak - Semasa bekerja pam susu macam waktu biasa. Kekerapan 2-3 jam sekali. Jangan biar sampai bengkak baru nak pam dengan alasan susu banyak keluar bila breast penuh. Kembali kepada konsep Demand N Supply.. Biasanya waktu ramadhan masa bekerja jadi singkat makanya lebihkan directfeed bila pulang kerumah. Malam sebelum tidur pam dulu. Jika ikut jadual saya dulu masa mengepam dirumah adalah pukul 10pm, 1am @ 3am, 6am masa ramadhan. Jika baby menyusu pun tak ada masalah untuk pam (tandem nursing). Letih? Kembali pada no 1.

8. Ambil Suplemen - Saya juga mengamalkan suplemen seperti multivitamin seperti Vitalea, B Complex, Vitaminc C, Ostematrix (kalsium), ESP (protein) untuk tenaga dan ia mencukupkan nutrisi yang mungkin kurang dalam badan kita sesama berpuasa.  Ibu berpuasa anak tetap perlukan nutrisi yang cukup untuk tempoh pembesarannya. Alfalfa juga penting. Alfalfa ni membantu penghasilan susu ibu. Tapi jangan harapkan Alfalfa jika kita sendiri malas mengepam susu. Kena seimbang juga. 






9. Milkbooster Tambahan - Seperti yang saya beritahu diatas ada juga antara milkbooster saya seperti kurma, ESP, Alfalfa. Selain darinya juga ialah Oat, Horlicks, Habbatussauda, Fresh Milk, Cheese, Coklat, Longan. eh banyak lah. Setiap orang lain milkbooster nya. Kena try n error. 

10. Sentiasa Ceria & Jangan Stress - Kena happy-happy selalu. Stress juga adalah punca susu merudum. Kawal emosi kita. Senyum sokmo hehehe


Ok sekian saja perkongsian dari saya. Semoga bermanfaat. Semoga tabah menghadapi segala cabaran di bulan puasa nanti. Semoga kita terus dapat berikan susu yang terbaik buat kita yang tersayang. Amin.







Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

VITAMIN C DAN VITAMIN E UNTUK KECANTIKAN KULIT

VITAMIN C DAN VITAMIN E UNTUK KECANTIKAN KULIT


Assalamualaikum wbt. Ramai yang impikan kulit yang cantik, flawless, bebas, jerawat, jauhi dari masalah kulit berminyak, kulim kusam, kulit gelap, mahukan kulit yang boleh kembali remaja auww. Memang boleh dan pasti boleh. Pastikan kita jaga pemakanan kita, makanan yang seimbang, minum air kosong yang banyak dan juga suplemen penting untuk membantu mencukupkan nutrisi badan kita.

Elakkan stress. Bila sebut stress ramai dari kita yang tak boleh kawal. Stress dengan kerja dan stress tentang personal life. Bila stress muka pun cepat naik jerawat. Saya suka cadangkan pengambilan B COMPLEX untuk atasi masalah stess dan moody. Jika baca previous entry saya tentang punca jerawat dimuka mesti kita tahu punca-punca jerawat kita datangnya dari pemakanan yang tak seimbang dan tidak berkhasiat seperti fast food/junkfood bagai. 

Elakkan makanan berproses yang banyak bahan pengawet dan bahan perisa kat pasaraya tu. Tak bagus untuk kesihatan kita tempoh jangka masa panjang. Ya.. saya sendiri dulu sangat gemar makanan/minuman dalam tin keropok kerepek yang berperisa tu. Adoi lah itu dulu. Bila umur meningkat ni saya cuba kurangkannya kalau boleh elakkan terus. Banyakkan ambil dari sumber makanan semulajadi seperti buah-buahan n sayuran yang tinggi fiber dan vitamin c. Ikut piramid makanan lah yang mana elok kita ambil untuk diet seharian.







Setiap tablet Sustained Release Vita-C Plus 500mg dari shaklee ni mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pelepasan 1.5 vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.


Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


1. Membentuk Kolagen


Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik.


2. Memperbaiki Simptom Pendarahan


Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


3. Peningkatan Sistem Imun

Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.


4. Memerangi Kanser


Ianya satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.


5. Mencantikkan Kulit

Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.


6. Memperbaiki Insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stres, masalah berkaitan mental seperti keresahan.


7. Mengekalkan Kolesterol Sihat

Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.



Apa pula kelebihan Vitamin E?


dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap di pasaran.
Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Juga penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.


Melindungi jantung ~ Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.

Mempertingkatkan kemampuan reproduktif ~ Kajian pada tahun 1924 mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Anti penuaan ~ 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus,parut akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tone muka, dada dan otot peha.

Anti-Oksidan yang kuat ~ Pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untukmelawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

Kelestarian tenaga ~ Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

Memperbaiki Arthritis ~ Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopous seperti hot flush.

Memperbaiki parut ~ Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk menghilangkan kesan parut.


Banyak sangat kelebihan 2 produk ni VITAMIN C DAN VITAMIN E. Nak kulit cantik je tapi dapat kebaikan yang lain juga tau! Jangan risau. Sesuai untuk semua golongan yang mementingkan kesihatan dan kecantikan diri.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Tuesday, June 16, 2015

Hamil 4 Minggu Dengan Set Kesuburan Shaklee

HAMIL 4 MINGGU SETELAH MENGAMALKAN SET KESUBURAN




Assalamualaikum wbt. Dah lama rasanya tak share testimoni kesuburan. testimoni kali ni dari pengguna shaklee yang mengamalkan set kesuburan yang terdiri dari GLA Complex, B complex dan ESP.

Dengan izin Allah beliau hamil 4 minggu. Tahniah!

JOM BACA KELEBIHAN SET KESUBURAN ASAS INI




✔ GLA complex mengandungi Omega 6 yang diperlukan ovari dan sistem reproduksi wanita
✔ GLA complex ialah GLA seimbangkan hormon untuk melancarkan kitaran haid.
✔ GLA complex meningkatkan kesuburan dengan memberikan persekitaran rahim yang sihat untuk persenyawaan
✔ GLA complex bantu menghasilkan lendir serviks (eggwhite) yang berkualiti supaya sperma senang berenang :)
✔ GLA complex melegakan masalah senggugut yang teruk

✔ESP ialah sumber protein dimana protein ialah  makanan asas pada sel. Sel sihat memudahkan proses persenyawaan dan proses pembentukan janin.
✔ ESP bantu menguatkan rahim

✔ B complex mengandungi semua vitamin b lengkap
✔ B complex mengandungi asid folik yang diperlukan pada yang merancang untuk hamil untuk mencegah spinal bifida (kecacatan janin) pada baby
✔ B complex mengandungi vitamin B6 bagus untuk hormon progesteron. Hormon progesteron yang rendah akan menggangu kesuburan

Dah baca? terima kasih. Sharing Is Caring.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Monday, June 15, 2015

Set Berpantang/Bersalin Yes Pack Jimat


Set Berpantang/Bersalin Yes Pack Jimat


Ok Nak cerita tentang promosi YES Pack dari Shaklee. Yang bestnya Shaklee buat promosi khas untuk Set Hamil dan juga Set Berpantang/Bersalin. Jika anda beli Set ini anda akan dapat penjimatan sehingga 5%

Paling BEST bila anda menjadi ahli Shaklee dari Mei hingga Oktober 2015 anda akan dapat PERCUMA VITALEA (Multivitamin) sebotol yang bernilai rm93 (retail price)

Jadi ahli cuma rm68.90 untuk seumur hidup. KLIK Sini untuk mengetahui kelebihan menjadi ahli shaklee



JOM BACA KELEBIHAN SET BERPANTANG/PENYUSUAN SHAKLEE


SET BERSALIN + SET PENYUSUAN 3M SHAKLEE LENGKAP TERDIRI DARI:


[ VITALEA ]

★ Membekalkan 100% nutrien dan zat yang diperlukan oleh ibu berpantang untuk sembuh dari luka bersalin
★ Mengandungi IRON untu bina semula darah merah yang banyak hilang semasa proses bersalin



[ B COMPLEX ]

★ Mengelakkan dari Stress dan tekanan dan menstabilkan hormon semasa berpantang
★ Mengandungi Asid Folik untuk pembetukan sel dan tisu yang baru
★ Memberi stamina dan tenaga untuk ibu menjaga bayi dan mengelakkan meroyan



[ VITAMIN C ]

★ Sangat penting untuk penyembuhan luka dalaman. Satu tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren
★ Meningkatkan imuniti ibu supaya tidak mendapat jangkitan atau selesema dan demam



[ OMEGA GUARD ]

★ Baik untuk ibu menyusu/mengandung
★ Mengandungi Omega 3, DHA, EPA untuk perkembangan otak bayi
★ Membakar lemak ibu selepas bersalin secara sihat



[ OSTEMATRIX - KALSIUM ]


★ Kalsium menghilangkan sakit-sakit sendi selepas bersalin.
★ Diperlukan oleh ibu untuk mengantikan kalsium yang makin berkurang dalam badan kerana kalsium dari tulang dan gigi ibu telah bekalkan untuk bayi melalui susu ibu
★ Sesuai untuk ibu yang tidak minum susu. Makanya ostematrix sebagai pengganti susu dan sumber kalsium yang lain







[ ENERGIZING SOY PROTEIN ]


★ Soya NON GMO
★ Merupakan komponen utama dalam susu ibu (protein)
★ Membantu penyembuhan luka menyeluruh
★ ESP menjadikan kulit ibu, cantik, cerah dan berseri dan lebih anjal



[ ALFALFA ]


★ Raja segala tumbuhan
★ Kaya dengan serat, protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim
★ Mempercepatkan penghasilan susu ibu. (Milkbooster)
★ Bertindak seperti Kacip Fatimah


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

15 Peralatan (Gajet) Penyusuan Susu Ibu

15 Peralatan (Gajet) Penyusuan Susu Ibu


Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah rezeki nak menyusukan Ayesha Irdina selama 2 tahun tercapai. Kini anak saya  dah berusia 2 tahun 4 bulan. Masih breastfeed secara directfeed sahaja. Saya nak kongsi kan pengalaman menggunakan gajet penyusuan selama ini. Secara terus terang dari awal mengandung sehingga kelahiran Ayesha saya teruja sangat membeli gajet penyusuan ni. Satu kepuasan tak terhingga selain menaikkan semangat nak breastfeed anak.

Peralatan penyusuan susu ibu yang akan saya senaraikan ini sesuai untuk ibu-ibu yang bekerja terutama breastpump, cooler bag dan botol storage. Tapi ingat ya.. gajet hanya membantu memudahkan kerja ibu-ibu yang paling penting niat dan nekad nak susukan anak dengan susu ibu. 

 Seperti yang kita tahu konsep penyusuan susu ibu adalah Demand n Supply. Susu akan dihasilkan bergantung pada permintaan. Semakin kerap susu diminum/dihisap baby makin banyak lah susu yang akan dihasilkan nanti. Semakin kerap kita kosongkan susu dari payudara semakin banyak susu akan keluar.

Jom Kita Baca Tentang 15 Peralatan (Gajet) 
Penyusuan Susu Ibu Yang Mungkin Anda Perlukan


Shaklee, Yes Pack Shaklee Jimat


1. Pam Susu (Breast Pump)

- Saya mula survey pam susu sejak awal mengandung lagi. Sebelum bersalin saya beli pam susu jenama philip Avent manual yang murah untuk persediaan dalam pantang. Selepas pantang saya survey lagi kali ni saya mahu mencari yang double pump eletric. Untuk bawak ke tempat kerja dan cepat dan pantas kerja mengepam. Saya pilih double pump Rumble Tuff yang mampu saya miliki. Harga masa tu lebih kurang rm400+. Boleh juga diconvert jadi single pump dan juga manual. Ikut dihati nak saja grab Medela Freestyle idaman setiap ibu menyusu. Tapi takpa lah yang penting dapat pakai lama.

Ada ibu menyusu hanya memerah susu cara "marmet". Kena selalu praktis perah guna tangan mungkin tiba-tiba pam susu rosak atau tertinggal dirumah so tak lah rasa gelabah :P



2. Beg Pam Susu (BackPack Autumnz)

- Beg letak pam susu ada 2 compartment. Bahagian bawah saya letak motor pam Rumble Tuff dan pashmina sebagai nursing cover. Bahagian atas saya letak 2 corong dan 2 botol Rumble Tuff. Saya juga letak 2 ice pack dalam beg ni di alas dengan kain. Kekal sejuk sampai petang. Senang bila guna backpack terutama bila nak merempit naik motosikal.



3. Cooler Bag

- Setiap hari saya akan bawa 2 cooler bag. Satu beg untuk dihantar ke pengasuh dalam cooler bag tu ada 5-6 botol susu berisi 3.5 - 4oz setiap botol untuk kegunaan setiap hari dari pagi hingga petang. lebihkan sebotol kemungkinan kita balik kerja lambat. Sampai rumah pengasuh semua botol berisi susu itu akan ditransfer ke chiller. Satu cooler bag lagi saya bawa ke tempat kerja berisi 3 ice pack dan 4-5 storage bottle yang kosong. Cooler beg yang dibawa ke tempat kerja jenis tahan sejuk dan tebal sikit dari yang biasa. 




4. Reusable Ice Pack

- Item yang mesti ada untuk pastikan bekalan susu sentiasa sejuk. Saya suka guna Autumnz. Setiap cooler bag saya letak 3 pack. Sampai ditempat kerja kita bekukan letak dibahagian atas.

5. Milk Storage Bottles

- Storage bottle ini lebih selamat kerana BPA Free. Botol ini boleh isi 5oz susu. Saya suka botol susu yang seragam. Saya guna jenama Autumnz dan Bumble Bee. Oh anak saya minum susu direct guna storage botol selepas dipanaskan dirumah pengasuh. Beli lebih untuk untuk stok EBM, untuk dihantar ke rumah pengasuh dan dibawa tempat kerja. Waktu ofis selepas pam simpankan susu dibahagian chiller. Suhu untuk susu di chiller bertahan 4 hari.


6. Breast Milk Storage Bags (liner)

 Sangat penting. Saya gunakan untuk meminimakan ruang petias. Cara susun ditempat beku juga penting. Saya akan mengiringkan milk storage bags yang berisi susu 4-5 oz untuk dibekukan. Selepas beku saya simpankan kedalam bekas aiskrim. Ataupun jika penuh dalam bekas aiskrim saya akan susun diluar secara berdiri. Pastikan dah beku "kurus". Jangan lupa tanda dengan marker pen tarikh susu ebm dan berapa oz susu. Susu frozen EBM yang disimpan dalam petias 2 pintu bertahan selama 3 bulan. Kekurangan Storage bags ini ialah kita hanya boleh gunakan sekali saja tidak seperti storage bottle. 

7. Sterilizer & Warmer

- Penting untuk steril botol susu sebelum pertama kali menggunakannya. Bukan sahaja sebelum guna malah selepas setiap kali guna dan basuh kita perlu steril botol. Untuk menjamin kebersihan. Kelebihan sterilizer ni kebersihan lebih terjamin sebab kita khaskan hanya untuk botol-botol susu tak bercampur dengan yang lain jika guna periuk atau besen biasa. Penyepit juga disediakan. 

Hanya 8 minit saja untuk steril. Memang sesuai untuk ibu bekerja ni. Sterilizer ni juga kita boleh steril mainan anak, puting. Masa saya beli sterilizer memang offer combo warmer. Boleh pakai untuk dalam kereta juga. Warmer boleh letak dirumah pengasuh untuk panaskan susu. Seperti yang kita tahu susu mesti dipanaskan pada suhu 40C dan makanan (solid food suhu70c). Jika suhu tinggi nutrein susu ibu boleh rosak. 







8. Nursing Bra

- Pada saya memang perlu untuk kita direct feed baby atau pun mengepam susu dimana-mana saja. Untuk keselesaan ibu-ibu menyusu. Material cotton memang sangat best. Autumnz juga menarik!






9. Disposable Breast Pad

- Penting pakai breast pad ni terutama dalam pantang bila menyusukan anak sebelah. sebelah lagi pun susu akan keluar. Boleh jadi akan  bra dan baju basah selalu.  Selalunya berlarutan sampai 6-7 bulan. Bila masuk kerja kita boleh guna cloth breast pad boleh guna, basuh dan guna kembali. Jangan sampai lencun baju :P


10. Drying Rack

- Saya memang beli asing khas untuk keringkan botol dan pam susu. Sama macam diatas. Masa basuh kita akan buka semua komponen kecil dalam corong pam dan botol susu. Tak ada lah kes hilang komponen comel ni nanti. Kita juga elakkan dari bercampur dengan pinggan gelas yang kita guna. 



11. Pemberus Botol

- Pastikan ada 2 bahagian. yang besar dan yang kecil untuk bersikan bahagian yang susah dan bahagian puting hilangkan keladak susu.


12. Pencuci Botol

- Saya pilih pureen liquid cleanser yang No Flavour. 





13. Nursing Pillow

- Nursing pillow saya beli sebelum bersalin lagi. Tujuannya memudahkan untuk menyusukan anak. Kebetulan saya bersalin ceaserean nursing pillow ni elakkan badan saya dari lenguh-lenguh. Setiap kali nak menyusu masa pantang perlu tegakkan badan dan baby perlu diangkat tinggi. Makanya nursing pillow membantu!



14. Nursing Cover

- So far selama menyusukan Ayesha saya tak pernah beli khas nursing cover walaupun banyak corak cantik-cantik. Saya hanya gunakan pashmina yang ada dalam almari tu bila nak nursing in public. Kadang-kadang saya guna baby blanket.  Pakai tudung labuh sikit dan nursing dress ada zip/butang (BF friendly) juga menyelamatkan kita :)




15. Deep Freezer

- Perlu jika stok EBM terlalu banyak sehingga tidak muat. Saya tidak lah sampai beli deep freezer kerana stok frozen  EBM saya tak sampai beratus botol. Frozen EBM cukup untuk bekalan 1-2 minggu. Selebihnya saya lebih banyak Stok Chilled EBM dan fresh milk. Kelebihan deep freezer ini frozen EBM mampu bertahan sehingga 6 bulan. Deep freezer tetap menjadi wishlist saya bila mengandung dan bersalin anak seterusnya nanti dengan harapan susu lebih meriah insyaAllah boleh menjadi ibu susuan pada yang memerlukan. Amin.




Jika dilihat senarai peralatan (gajet) penyusuan mesti ramai yang fikir MAHAL. banyak kos yang perlu dikeluar. Ikut pada bajet dan keperluan masing-masing. Pada saya ia masih lagi murah jika dibanding anak diberikan susu formula selama 2 tahun. Peralatan penyusuan selama 2 tahun ni sangat berbaloi dan memberi kepuasan ibu untuk memberi HAK ANAK. Susu ibu adalah yang terbaik. Niat yang baik-baik semuanya akan jadi baik. InsyaAllah




Mencari Set Penyusuan dan Bersalin/Berpantang yang terbaik? Sila KLIK DISINI. Keperluan suplemen dan vitamin untuk Ibu Menyusu kekal cergas dan sihat. 

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


Thursday, June 11, 2015

Punca Jerawat Di Muka

Punca jerawat setiap  "penjuru" yang muncul di muka kita

===================================================================

DAHI ATAS : Masalah Penghadaman. Usus kotor. Banyak toksin
PENYELESAIAN: Elakkan makanan junk food/processed food. 
Lebihkan makanan/minuman tinggi antioksida seperti air lemon, teh hijau, buah berries

DAHI BAWAH : Stress, tidur yang tidak tetap, kemurungan, tidak bersemangat
PENYELESAIAN: Tidur awal setiap malam, menonton wayang, berenang,Tenangkan fikiran, Senaman seperti yoga, pergi SPA

HIDUNG: Tekanan darah tinggi, stress
PENYELESAIAN: Pergi shopping :D

KENING: Makanan dan minuman yang tidak sihat seperti alkohol dan makanan berlemak/kolestrol tinggi, diet yang tidak sihat
PENYELESAIAN: Jauhkan dari makanan n minuman tersebut!

TELINGA: Masalah buah pinggang. Kekurangan air, terlalu banyak pengambilan garam dan kafein. 
PENYELESAIAN: Minum air kosong banyak, kurangkan garam dan kafein

PIPI: Masalah paru-paru. Alergik, masalah pernafasan, merokok
PENYELESAIAN: Jangan merokok, jauhi smoking area

ANTARA MULUT DAN DAGU: Masalah perut, masalah usus, pengambilan fast food, sembelit
PENYELESAIAN: Lebihkan makanan fresh dan makanan berserat seperti sayur-sayuran, buah-buahan,  roti penuh gandum

DAGU: Masalah haid tak teratur, masalah hormon tak stabil
PENYELESAIAN : Banyakkan rehat dan rileks!













====================================================

KESIMPULAN NYA:

BADAN PERLU DI DETOX. BERSIHKAN USUS DARI TOKSIN 

✔ AMALKAN PEMAKANAN YANG SIHAT DAN SEIMBANG

✔ MINUM AIR KOSONG MENCUKUPI. 25KG BERAT BADAN BERSAMAANN 1 LITER AIR

✔ RILEKS, JAUHI STRESS

✔ AMALKAN SUPLEMEN UNTUK KESIHATAN DIRI SEPERTI MULTI-VITAMIN A,C,E, KALSIUM, MINYAK IKAN OMEGA, ZINC, PROTEIN DAN LAIN-LAIN LAGI.


DAPATKAN SUPLEMEN SHAKLEE DARI KAMI. PRODUK YANG BERKESAN, HALAL SELAMAT, MENAPAT KELULUSAN JAKIM DAN KKM.

Kami mencadangkan Set Kesihatan Optimum yang diperlukan oleh semua orang dewasa yang mementingkan kesihatan diri sendiri dan keluarga yang terdiri dari:

Multivitamin - Vitalea
Vitamin C
B Complex
ESP (Protein)

Vitamin-vitamin tersebut untuk melengkapkan nutrisi yang berkurangan didalam badan memberi tenaga berkekalan, meningkatkan metabolisme, meningkatkan sistem imuniti mengurangkan masalah demam selesama, batuk, mengelakkan stress, mencantikkan kulit.

Kami mencadangkan Set Kecantikan Kulit untuk kita mengelakkan masalah kulit seperti kulit muka berjerawat, kulit muka kering, kulit kusam, kulit berminyak, masalah jeragat dan parut. Set Kecantikan Kulit terdiri daripada:

Vitamin C
Vitamin E
B Complex
ESP (Protein)

Ia membantu mengatasi masalah kulit dari dalam secara natural. Pengamal set kecantikan kulit ini harus konsisten dan berdisiplin mengikut jadual dan aturan makan vitamin-vitamin tersebut sekurang-kurangnya 3 bulan. Untuk pengetahuan semua sel-sel kulit akan diperbaharui dalam tempoh antara 90-120 hari bergantung kepada metabolisme seseorang itu. Disarankan tidak skip, menukar produk dalam tempoh tersebut. Amalkan pemakanan seimbang dan minum air kosong yang banyak. 

Sebelum mengamalkan Set Kecantikan Kulit adalah lebih baik jika mendetoks dahulu badan kita yang penuh toksin. Usus perlu dicuci bersih dari segala kotoran toksik yang boleh menghalang segala nutrien yang akan masuk dalam badan. Sia-sia saja jika kita ambil macam-macam produk kecantikan dan vitamin tetapi tidak detoks dulu. Sila detox dengan Set Detox yang terdiri daripada: 

Alfalfa
Herblax
DTX Complex
Garlic

Perlu rujuk dengan kami dahulu sebelum memilih set detox yang bersesuaian samada kita mengalami masalah sembelit atau tidak, menyusu atau tidak dan juga masalah kesihatan yang lain. ibu hamil tidak digalakkan detox untuk kesihatan diri dan bayi.

Pada yang mengalami masalah berat badan berlebihan kerana tidak mengamalkan gaya hidup sihat atau pun keturunankami mempunya Set Pelansingan Badan mengikut bajet anda. Yang terbaik ambil Set Lengkap Kurus yang terdiri daripada:

Cinch/ESP
Omega/Lecithin
Herblax/Alfalfa
Cinch Tea Mix

Pemakanan seimbang yang sihat, senaman dan juga suplemen lansing mampu membantu menurunkan berat badan secara sihat.

Masalah hormon tidak stabil, haid tidak teratur,, merokok, stress juga adalah punca jerawat muncul dimuka. masalah ini juga boleh menganggu kesuburan suami isteri. Dapatkan Set Kesuburan Suami Isteri yang mampu menstabilkan hormon wanita dan juga vitamin dan mineral untuk sperma yang berkualiti untuk suami. Set Kesuburan Suami Isteri Terdiri terdii daripada:

Vitalea
Vitamin C
B Complex
GLA Complex
Vitamin E
Zinc  
Omega Guard



HUBUNGI KAMI:
011-320 65144
(whatsapp untuk fast respon)


SET-SET YANG POPULAR:

�� Set Kesihatan Diri Optimum
�� Set Buang Toksin
�� Set Bakar Lemak
�� Set Lengkap Kurus
�� Set Kesihatan Wanita/Lelaki
�� Set Kecantikan Kulit
�� Set Pencuci Muka - Berminyak/Kering/Normal
�� Set Awet Muda
�� Set Berhenti Merokok
�� Set Kolestrol
�� Set Diabetes/ Darah Tinggi
�� Set Kesuburan Suami Isteri
�� Set Hamil
�� Set Bersalin/Menyusu
�� Set Sendi Tulang
�� Set Resdung/Alergi
�� Set Anak Bijak
�� Set Bulan Ramadhan
�� Set Umrah/Haji

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...