Monday, August 4, 2014

Bawa Ayesha Irdina Jalan AEON Jusco Bukit Mertajam

Bawa Ayesha Irdina Jalan AEON Jusco Bukit Mertajam

Assalamualaikum wbt!

Hari raya ke 7.. bawa ayesha jalan-jalan. dah tak pergi beraya rumah orang lagi. eh raya kan sebulan hehe so raya kat Jusco pusing-pusing. Tetiba cerita raya ke 7 mana cerita awal syawal? later lah kalau teringat :P

Jusco lama dulu kat Bandar Perda. Dulu tak kisah tiap hari masuk jusco sebab ofis dekat sangat dengan jusco tu. Selalu balik kerja cari barang-barang makan ayesha sayur/buah organik memang sana lah tempatnya.

Bila dah pindah tempat baru ni kat Alma alahai rasa jauhnya. Nak pergi kesana tu boleh tahan jammed sebab banyak traffic light! Jusco baru ni besar lebih sikit kot. banyak outlet baru juga.

Masuk Jusco nampak parents bawa anak naik kereta sorong jusco. kereta sorong?? haha apa nak sebut ni? cantik warna merahhh sama kaler baju ayesha haha. tergedik-gedik lah sikecik tu merengek nak naik. stereng boleh pusing lagi lah dia suka. selamat duit makpaknya bayar kereta singgit-singgit tu hihi


Elok sangat lah tu dengan mulut muncung nya haha. mama yang over. excited anak naik benda free. bawa pusing satu jusco selama sejam lebih. mahu nya tak puas hati?

Jom tengok video pula. ayesha memang tak layan kamera ke video. dia lebih excited dengan stereng dia.

video

Selamat menonton! :)


Haid Saya Dah Teratur Dengan GLA Complex Shaklee







Period Saya Dah Teratur Dengan GLA Complex Shaklee


Masalah Haid Tidak Teratur? Saya tak ada masalah lagi selepas consume GLA Complex Shaklee yang best ni. GLA Complex  mengandungi Borage Seed Oil dimana 25% lebih tinggi dari Evening Primrose Oil (EPO), mengandungi Sunflower Seed Oil yang kaya dengan Omega 6 yang baik untuk kesihatan kita dan mempunyai 15 IU Vitamin E yang asli melembut dan mencatikkan kulit kita.

Kelebihan GLA Complex?

  • Menstabilkan masalah hormon
  • Betulkan kitaran haid
  • Tingkatkan Kesuburan (Peluang untuk hamil)
  • Legakan sakit PMS (mood swing, sakit sendi)
  • Lambatkan menopause
  • Kulit sihat (masalah jerawat)
DAN BANYAK LAGI!



KESUBURAN, NAK HAMIL, SHAKLEE PENANG, PENGEDAR SHAKLEE

GLA COMPLEX, KESUBURAN LELAKI


Antara Penyebab Haid Tidak Teratur ialah;

 Berat badan berlebihan - Obesiti atau gemuk akan membuatkan hormon tidak seimbang kerana lebihan lemak didalam badan yang tersimpan hormon estrogen menyebabkan gangguan hormon dan haid menjadi lewat. Turunkan sedikit berat badan anda.

Tekanan Emosi - Badan akan mengeluarkan hormon stress jika mengalami tekanan perasaan  yang menggangu ovulasi kita. Kawal tekanan emosi dari segi fizikal dan mental. Banyakkan berfikiran positif.

Pengambilan ubatan - Semak balik adakah kita ada mengambil sebarang ubatan untuk kuruskan badan atau jamu/ubat tradisional? Ini juga adalah penyebab haid lewat

Tiroid - Pesakit Tiroid tidak mustahil mengalami masalah ini kerana mereka akan merasa panas, berdebar dan kekurangan berat badan.

Terlalu kurus - Mereka yang kerap bersenam atau pun atlit mempunyai masalah haid tak teratur kerana lemak tak cukup dalam badan. Mesti dapatkan berat yang ideal kembali.

Masalah kesihatan - Demam atau selepas pembedahan  atau sakit boleh menggangu kitaran haid.

Menyusu Anak - Menyusu anak secara eksklusif 100% adalah normal jika tidak kedatangan period berbulan-bulan kerana perubahn hormon.


BERITA BAIK; 

PROMOSI GLA COMPLEX BULAN OGOS BELI 6 BOTOL PERCUMA 1 BOTOL.  SILA HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK PROMOSI INI. 019 776 7344. KLIK DISINI



ORDER DIRECT DENGAN WEBSITE SHAKLEE


ATAU:

  SMS/Whatsapp 019 776 7344 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp 019 776 7344 untuk POS keseluruh malaysia termasuk sabah/sarawak

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

 


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 
SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:


shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee

Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344
 
PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.

Saturday, August 2, 2014

Promosi Ogos 2014 : GLA Complex Beli 6 Percuma 1

Promosi Ogos : GLA Complex Beli 6 Percuma 1

BERITA BAIK: Bulan ini ialah bulan Kesuburan,  bulan Kulit Cantik, Untuk Diabetes, Pre Menopouse, Warga Emas, Kolestrol

Semuanya berkaitan dengan promosi bulan ini iaitu GLA COMPLEX. Boleh beli 6 botol. 3 botol botol atau pun 1 botol sahaja.

Boleh gabungkan dengan vitamin-vitamin yang lain untuk kesan yang lebih hebat.


 Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.


Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower & vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksida semulajadi yang dipaternkan. Bioavailibilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.


Manfaat Utama :-


Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Mengawal selia estrogen dan testosteron - Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, deprepsi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

Memperbaiki prostatomegaly - Gla memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

Menentang kanser - Gla adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula dalam darah serta meringankan kebas & kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

Pelangsingan dan meghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.




GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 


SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:


shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee

Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit. 


B Complex dan Vitamin c

lepas breakfast wajib ambil b complex dan vitamin c shaklee

kenapa ya?

√ b complex memberikan tenaga sepanjang hari. mood yang ceria, happy dan no stress! hehe.. asid folik persediaan saya sebelum hamil lagi hehe

√ vitamin C 500mg 2 biji untuk saya untukan kuatkan sistem imum. elok jika ada selesema atau demam. sepatutnya kena ambil setiap hari untuk kulit yg elok. ia juga memperbaiki sel-sel kulit. buah dan sayur tak cukup. tak larat der nak makan buah oren 7 biji.


nak order? sms/whatsapp saya untuk pembelian terus dari saya.  beli kat branch berdekatan pun boleh.

guna ID saya 995071 untuk pembelian di branch berdekatan. nak lagi jimat dan merasa bonus sila jadi ahli terus. nak jadi ahli hubungi saya. nanti saya story mory cara nya.


nak order direct dengan website shaklee pun boleh. senang je. lepas buat pembelian boleh refer dengan saya cara-cara makan dan tips eksklusif yang lain.


KLIK UNTUK ORDER DENGAN WEBSITE SHAKLEE
SHOPPING SHAKLEE



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:


shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee

Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit. 

Friday, July 25, 2014

Tentang Zakat Fitrah

Tentang Zakat Fitrah

Zakat Fitrah ialah zakat diri yang diwajibkan ke atas setiap umat islam lelaki dan perempuan yang berkemampuan dengan syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh syarak.

Jom baca hukum-hukumnya..



Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada kita semua.


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:


shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee

Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit. 

Thursday, July 24, 2014

Lailatul Qadar Untuk Wanita Haid

Lailatul Qadar Untuk Wanita Haid dan Nifas


10 akhir ramadhan adalah malam-malam yang penuh keberkatan. Orang yang beribadah pada malam Lailatul Qadar ianya menyamai beramal 1000 bulan. Malam-malam ganjil tersebut ialah malam 21, 23, 35, 27, 29 dalam bulan ramadhan.



Persoalan yang selalu bermain difikiran wanita yang tidak boleh beramal pada 10 malam terakhir kerana haid, makanya wanita tidak boleh solat sunat dan berpuasa. Walau bagaimanapun terdapat amalan dan ibadah yang lain boleh dilakukan oleh wanita.

Bagi wanita sedang uzur pelbagai amalan dan ibadah yang masih boleh dilakukan seperti :-

  • Berzikir - bertasbih, bertahmid, bertakbir sebanyak yang mungkin
  • Berdoa - “Ya Allah sesungguhnya Engkau Maha pemaaf dan mulia, kamu suka memaafkan, maafkan aku.”HR Imam al-Tirmizi.
  • Istighfar - Khususnya 1/3 akhir malam
  • Berniat menghidupkan malam Lailatul Qadar dari awal lagi (dapat pahala)
  • Banyakkan Sedekah
  • Mendengar bacaan Al Quran serta terjemahan
 Malam ini (pagi esok) dari pukul 2.30am-4.30am, adalah kombinasi 3 waktu terbaik.

- MALAM RAMADHAN
- MALAM JUMAAT
- 1/3 MALAM AKHIR

InsyaAllah DOA dimakbulkan dan diberkati Allah.
*Sila sedekahkan Yaasin / Al-Fatihah pada ahli keluarga anda yg telah kembali ke rahmatullah dan selawat atas Nabi S.A.W. sebelum disertai dgn DOA anda. Mintalah padaNya dgn penuh yakin.

**Lebih afdal jika dapat baca "Surah Ikhlas" 3x dan "Ya Mujib" (bermaksud Maha Pemakbul) 100x.

Malam ini malam Jumaat bersamaan malam 27 yg merupakan malam ganjil.

Ibnu Taimiyyah berkata, "Jika malam Jumaat berbetulan jatuh pada malam ganjil di sepuluh malam terakhir Ramadhan, kemungkinan besar itulah Lailatul Qadar."

Ibnu Arabi juga berkata, "Antara kaedah menentukan Lailatul Qadar ialah bila malam Jumaat berbetulan jatuh pada malam ganjil di sepuluh akhir Ramadhan."


Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada kita semua. Jangan lepaskan peluang 10 malam terakhir untuk mendapatkan keberkatan malam Lailatul Qadar. Insya Allah.




GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 



SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:





shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee

Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.

Tips Dapatkan Zuriat Dengan Mudah

Tips Dapatkan Zuriat Dengan Mudah


Ramai pasangan suami isteri yang baru atau telah lama berkahwin yang belum dikurniakan cahayamata. Pelbagai usaha moden mahupun tradisonal diusahakan. Jom baca tips-tips yang baik boleh diikuti dan nasihat pakar sakit puan Dr Hamid Arshat. Lepas ni boleh follow tips-tips yang bagus ini.


  1. Jangan putus asa dan teruskan berdoa pada Allah dan berusaha mendapatkan rawatan
  2. Turunkan berat badan dan kawal sekitar 60kg
  3. Kurangkan gula dan karbohidrat dalaman minuman dan makanan
  4. Minum teh hijau dan fresh juice. Jauhkan fizzy/soft drink dan jus dalam kotak atau dalam botol
  5. Minum air kelapa atau buah jus buah
  6. Makan lebih sayur hijau, ulam-ulaman, sup sayur, pecal atau rojak
  7. Makan lebih buah. Mulakan setiap sajian dengan buah-buahan diikuti sayur-sayuran
  8. Kurangkan nasi. Masak lauk daging, ayam, ikan yang segar/fresh. 
  9. Guna lebih kunyit. halia, serai dan bawang dalam masakan
  10. Jauhkan fast food/junk food dan makanan yang diproses yang mengandungi pengawet/perisa
  11. Rehat dan relaks. Ambil cuti bila isteri subur. Boleh kesan kesuburan dengan ujian ovulation
  12. Lakukan senaman dengan berjalan kaki, jogging, berenang 30 minit setiap hari
  13. Suplemen- Multivitamins, Asid Folik, Vitamin E, C, Zinc, Selenium, Fish Oil, Habatussauda
  14. Berbagai kaedah rawatan untuk peluang hamil - HSG, IUI, IVF, ICSI, D&C, Laparoscopy dll
  15. Setiap pasangan perlu bersungguh-sungguh dan disiplin

Menurut Dr Hamid Arshat, setiap rawatan memerlukan 3 hingga 6 bulan untuk melihat keberkesannya. Bukannya 2 minggu baru makan suplemen terus nampak hasil. kena banyak bersabar :)

kredit: Dr Hamid Arshat

Ok. dah baca kan? Shaklee ada suplemen untuk masalah kesuburan suami isteri. Apa yang Dr pakar sakit puan kata.. salah satunya perlu ambil suplemen seperti vitamin-vitamin. Seharusnya kita berusaha, berdoa dan bertawakal.


Dapatkan Zuriat, Set Kesuburan Shaklee, Tips Mengandung



Jom baca pula fungsi setiap satu suplemen SET KESUBURAN SUAMI ISTERI dari shaklee ini.

VITALEA

  • Ada 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan orang dewasa samada wanita mahupun lelaki
  • Kekurangan nutrien dalam badan juga adalah salah penyebab masalah kesuburan suami isteri
  • Mengurangkan masalah Anemia. Masalah anemia akan menjejaskan kesuburan untuk mengandung kerana darah rendah
  • Ia menampung setiap kekurangan vitamin didalam badan dan juga baik untuk kesihatan yang menyeluruh

B COMPLEX

  • Lengkap dengan B6 yang berfungsi meningkatkan kesuburan wanita, B12 yang mampu meningkatkan kualiti sperma dan juga Asid Folik baik diambil sebelum merancang kehamilan
  • Mengurangkan risiko kecacatan janin dan tiub neutral
  • Memberi tenaga dan mengelakkan stress

VITAMIN C

  • Baik untuk pemulihan dalam sel-sel badan
  • Suami isteri perlu mengambil Vitamin C untuk badan yang sihat
  • Vitamin C juga dikenali sebagai vitamin antioksidan dan berfungsi menjaga kualiti sel sperma

ZINC
  • Zinc ialah mineral. Zinc membantu menghasilkan sperma yang berkualiti, bantu kekalkan jumlah  air mani  dan penting dalam pembetukan hormon testosterone
  • Penting dalam proses pembetukkan genetik iaitu pada DNA (Deoxyribose Nuclead Acid) 
  • Kekurangan zinc mendatangkan pelbagai masalah seksual seperti sperma yang abnormal dan masalah prostat

VITAMIN E & SELENIUM

  • Dikenali sebagai Vitamin Seks kerana membantu meningkatkan hormon seks untuk wanita dan lelaki
  •  Menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita
  • Selenium didalam vitamin E ini sangat membantu dalam hubungan seksual bagi lelaki


ALFALFA COMPLEX

  • Sesuai untuk diamalkan oleh isteri yang mempunyai masalah 'sakit ketika bersama", dan membantu atasi masalah keputihan
  • Membantu dalam hubungan intim suami isteri (bertindak sebagai Kacip Fatimah)

GLA COMPLEX

  • Diambil oleh isteri yang menhadapi masalah hormon tidak stabil, haid tidak teratur.
  • GLA atau nama penuhnya Gamma Linolenic Acid membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti

Vitamin Shaklee adalah satu usaha untuk mendapatkan zuriat. Walau bagaimana pun tiada jaminan 100% untuk mendapatkan zuriat secara cepat. Suami dan Isteri harus menjalani pemeriksaan doktor dahulu untuk mengetahui tahap kesihatan dan masalah kesuburan masing-masing. InsyaAllah dengan izin Allah pasti ada rezeki. Berusaha dan Bertawakal.



CLICK n ORDER NOW
CLICK TO ORDER


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE. 


SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE SILA HUBUNGI SAYA:



shaklee penang, shaklee utara, produk shaklee
Hello-hello saya. call me Linda :) 
No Telefon 019 776 7344

PICKUP/COD Area Seberang Jaya, Bukit Mertajam, Kepala Batas, Batu kawan, Butterworth dan sekitar Pulau Pinang. POS ke seluruh Malaysia termasuk sabah/sarawak.

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.