Sunday, August 23, 2015

Bila Gastrik Menyerang!

Bila Gastrik Menyerang!


Assalamualaikum wbt. Bulan puasa dah lepas. Mesti ramai juga dikalangan kita yang kena gastrik kan? Belum sampai tengahari perut dah berangin dan sakit. Maybe tak ambil sahur makanan yang seimbang kan? Tak juga? Kalau hari-hari biasa ni kita jangan skip breakfast.

Apa simptom gastrik ni?

Gastrik selalunya pesakit akan mengalami simptom seperti sakit perut, hilang selera makan, rasa loya dan muntah-muntah. Jika penyakit gastrik bertambah sehingga berlakunya ulser perut dan pendarahan di dinding perut, pesakit boleh mengalami masalah najis berdarah yang berwarna hitam atau muntah darah.

shaklee penang, shaklee sungai petani, shaklee kulim

Kebaikan Set Gastrik Shaklee

ESP
  • Meneutralkan keasidan dalam perut disebabkan jus gastrik. ESP bersifat alkali dan apabila bercampur dengan asid perut ia akan mengurangkan hakisan pada dinding perut.
  • Kemudian zat asid amino dalam ESP akan membina sel dan tisu baru pada dinding perut.

Ostematrix

  • Vitamin yang mengandungi kalsium dengan magnesium dan vitamin D
  • Membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
  • Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sesiapa yang memang gemar minum susu adalah jarang untuk mendapat gastrik.

B Complex

  • Bertindak sebagai penenang kepada pesakit gastrik selain membantu mengatasi sakit gastrik anda. 
  • Melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita.
  • Berlainan sifat dengan pain killer yang hanya bersifat menghilangkan kesakitan yang sementara. Jadi tak perlulah makan pain killer lagi.

set gastrik shaklee, www.lindosh.com, pengedar shaklee

Baca Testimoni tentang gastrik diatas. Kalau uolls nak cuba ambil ESP or set yang lain meh roger-roger saya ya.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Saturday, August 22, 2015

JJCM: Keoy Teow Kerang Sedap Kat Penang

Keoy Teow Kerang Sedap Kat Penang


JALAN-JALAN CARI MAKAN. Kat sini lah keoy teow kerang yang paling-paling saya suka. Saya makan keoy teow kerang pak chot ni sejak kecik lagi. Eh lama ye dia meniaga? Rasanya. Rasanya maintain je.

Lokasi nya terletak di market seberang jaya. Dulu saya pun tak tahu nama kedai ni. Tapi kalau sebut keoy teow kerang market semua orang mesti tahu punya lah.Waktu petang pukul 5-6 dah ada rasanya. Selalu habis awal sebelum pukul 10 malam. Gerai dia memang berdepan dengan jalan. sederet dengan orang jual capati, char keoy teow, satey.. banyak lah makanan kat sini

Waktu pagi pun ada juga. Tapi diorang meniaga belah dalam. Saya tak ingat gerai no berapa. Sila lah cari hihihi.

Isteri pak chot sedang memasak. Harga terkini keoy teow kerang sepinggan ialah RM4. Telur mata minta tambah ye


Ni lah keoy teow yang selalu buat saya teringat-teringattt


Si kecik ni laju je bab berjalan.

Ada cerita sadis sikit hari ni.. Kereta cinonet tak boleh start. Itu lah semalam banyak sangat cakap-caka pasal kereta tu. Kesiannya dia. Dah merajuk. Saya pun sedih tau. Tak ada niat nak buat dia terluka. Lepas tu dah lah ada meeting dengan orang pruBSN. Terpaksa lah membonceng dengan abah ayesha. Yang paling seronok naik motor sikecik lah. Kita bukan apa. Risau hari nak hujan.

Tak apa lah semuanya dah dipermudahkan. Lepas meeting tu lah ajak abah ayesha pergi makan keoy teow kerang ni. Gigih lah hai dengan naik motor. Tapi kan bila naik motor pun bagus juga. Rasa bertambah erat hubungan keluarga kecik ni. Sebab dapat duduk rapat-rapat kikiki. Sebenarnya kita kena banyak bersyukur. Walaupun kereta rosak.. kita masih ada motor untuk bergerak. Ramai lagi orang yang tak mampu. Ramai lagi orang hidup susah. Kami ni setakat sekali sekala je bermotor apa ada hal?

Ok.. nak makan keoy teow kerang kat penang sila pergi Market Seberang Jaya ye. Nak beli shaklee cari saya. Nak beli insurans PRUBSN pun cari saya. 

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster


Friday, August 21, 2015

Punggung Dan Peha Baby Melecet

Punggung Dan Peha Baby Melecet


Assalamualaikum wbt. Kebanyakan newborn baby.. parents akan sediakan nappy cream untuk masalah ruam lampin (nappy rash) atau pun peha dan punggung melecet. Lepas mandi je mesti sapu kan.. Kekadang tak melecet pun kita sapu gak hehe.

Uolls tahu tak banyak faktor kenapa jadi ruam lampin tu. Antaranya sebab lambat tukar diapers. So jadi keradangan pada kulit baby. Ada juga baby yang sensitif dengan sabun dan pencuci ni. 

Tapi tahu ke tak kita kandungan nappy cream yang kita selalu beli tu? jenis steriod ke ada paraben ke tak? Makesure nappycream untuk anak kita free paraben dan tiada steriod yang mempunyai kesan sampingan.

Ok nak cerita.. Gambar kat bawah ni baby ni beri pakai bedak dikeliling peha dan punggung. Kesannya punggung dan peha baby jadi melecet sampai macam tu sekali. Lepas menggunakan Herbal Blend Cream Multipurpose masalah melecet dah selesai. Kulit baby semakin pulih dan lembut.

-

Herbal Blend Cream Multipurpose bukan sekadar untuk baby.. malah untuk orang dewasa yang ada masalah tumit kaki kering dan pecah, lutut kering, siku kering, Untuk losyen kegunaan harian pun boleh. Lepas mandi kita sapu lah kat badan.




Herbal Blend Cream ni murah sesangat! Yang penting ia semulajadi. Tak payah risau bahan-bahan terlarang tu. FREE Paraben. Yang best nya kalau uolls daftar ahli shaklee RM68.90 sekarang.. then uolls dapat beli herbal blend ni dengan harga ahli. Paling-paling best dapat FREE VITALEA (Multivitamin terbaik) yang bernilai RM90+

PROMOSI NI SAMPAI OKTOBER JE OK! SIAPA LAMBAT DIA TERLEPAS PELUANG..

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Thursday, August 20, 2015

Step dan Cara Nak Letak Iklan Nuffnang

Step dan Cara Nak Letak Iklan Nuffnang


Assalamualaikum wbt. Ketemu lagi kita dalam blog ni ya. Dah lama nak pasang nuffnang kat blog ni. FYI, saya ni blogger tegar pada dahulu kala (wahh bunyi macam zaman tok nadok dulu haa) Lepas tu on off. Banyak nau offline nya. Masa 2008 dah pernah register iklan nuffnang kat blog. Blog masa tu ada 3-4 blog bayangkan gila tamak buat blog hehe.

Semua blog saya letak nuffnang. Dapat lah sen sen. Alhamdulillah merasa duit dengan blog merapu dulu hihi. Berapa kali juga pernah cash out. Zaman tu minimum nak cash out duit dalam account kita kena ada RM50. so kumpul-kumpul bagi banyak baru cash out. Saya suka cash out bila dah ada rm200. Nuffnang bagi CHEQUE pos kat rumah. So maknanya dengan Nuffnang.. kita boleh jana pendapatan!

Walaupun tak dapat macam celebrity blogger pun takpe lah.. at least ada jugak kan dari tak ada langsung. Diorang tu pun mula dari bawah juga. Tapi konsisten dan fokus dengan blog. Rajin mesti rajin. Rajin update blog. Rajin blogwalking. Hati mesti ikhlas dan mesti ada minat bila nak berblogging ni. Waa rindu nak ada masa yang banyak macam dulu. Tapi kenot lah kan kikiki. Tapi.. tapi saya cubaaa.. caiyok-caiyok.

Ok tak nak cerita panjang-panjang. Nak share cara masukkan iklan nuffnang kat dalam blog. Khas untuk yang pakai blogspot je lah ye. Dulu kitaorang main godek-godek html walaupun ada copy paste. Zaman sekarang makin mudah. Semua depan mata. Template blog pun pakai yang free. So nak bermalasan lagi? Nuffnang nak kasi duit kot? 10 hengget pun duit beb..

Langkah pertama sila daftar dulu nuffnang dekat website nya www.nuffnang.com.my

SIGN UP dulu.. isi apa yang patut. Yang dah sign up terus Log In je..


Register. Isi details korang..


Email dan Password. Sukahati korang sign in with fb or twitter. Lepas tu log in.


Bila masuk akan ada What's Happening. korang nak explore dulu pun boleh. Nampak blogger of the month? Nak jadi macam dorang kita kena kena lah kerja keras. Siap ada tips blogging gitu..

OK.. sila klik My Nuffnang yang atas tu.. ni kira account kita. Sila explore dulu..


Kita nak direct buat iklan kan..  Dekat side bar kiri ada Manage blogs. Korang klik lah kat situ. 

Nanti akan keluar Nama blog, blog URL isi betul-betul ye url tu. Add preferences pilih yang Show Global CPC/CPA

Bila dah isi semua make sure korang klik kat update survey. Penting ni.. update survey seminggu sekali pun ok.. tunjuk korang aktif.





Dah isi semua yang penting nampak tak side bar kanan ada ADD AD UNIT. Itu untuk iklan kita.





Kat sini ada LargeRec, LeaderBoard, Skyscraper. Lebih baik kita letakkan 3 iklan ni kat blog kita.

 Tunjuk sikit kat nuffnang i'am so serious with you huhu


Klik dan pilih untuk skyscraper ke untuk sidebar ke then korang copy paste coding html tu.


Masuk kat Layout ye..



Yang ni saya pilih sidebar punya.. so klik Add A Gadget. Kalau Leaderboard kena lah tempek kat area header. Sesetengah blog tak boleh letak ketiga iklan ni tempat yang betul makanya korang kena adjust balik template. Boleh drag ubah kedudukan.


 Lepas Add a Gadget.. Pilih HTM/Javascript



Then copy paste coding html yang korang copy kat website nuffnang tadi. Nak letak tajuk pun boleh tak letak pun tak apa. Klik SAVE.



Lepas klik save.. korang klik Save arrangement lagi kat atas nuhh..

Tadaaaa.. dah siap.. Nanti korang review balik blog mesti ada iklan nuffnang terpampang.


Ok nak buat ringkasan. Maybe ada yang pening hahaaha. Biasa lah benda-benda ni kena godek lelama sikit. Kena tengok berulang-ulang.


STEP 1: Sign Up or Login Nuffnang www.nuffnang.com.my

STEP 2: Klik My Nuffnang

STEP 3: Klik Manage Blogs

STEP 4: Klik Add A Blog --> Isi nama, blog URL --> Update Survey

STEP 5: Klik Add Ad Unit --> Tick Leaderboard/skyscraper/Largerec--> COPY HTML

STEP 6 : Masuk Layout Blog --> Pilih Add A Gadget --> Klik HTML/Javascript 

STEP 7 : Copy Paste coding html dalam content

STEP 8: Klik Sve dan Save Arrangement. 


Ok. Semoga bermanfaat. apa-apa persoalan jangan malu-malu bertanya. Sekian terima kasih. InsyaAllah ada kelapangan saya share macam mana Nuffnang bayar kat kita dengan iklan-iklannya tu.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.




  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster


Wednesday, August 19, 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


Seronok nak join Give Away. Jom join sama-sama. Salah satu kelebihan boleh merapatkan silaturrahim antara kawan bloggers. Semangat nak blogwalking balik ni. Hadiah no 2. kalau dapat syukur Alhamdulillah.

Jom klik blog diari jejaka hangat ni. Kita tengok sehangat mana kah dia? hihihi

Cara nak join nya.. Korang LIKE & FOLLOW blog/page diorang. Then copy coding ke html. Nanti uolls kabarkan pada jejaka hangat ni kat ruangan komen blognya. Senang kan?


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Monday, August 17, 2015

Majlis Aqiqah Hana Afrina

Majlis Aqiqah Hana Afrina


Assalamualaikum wbt. Banyak betul aktiviti weekend. Aktiviti last week pun banyak lagi yang belum update. Cerita raya yang tak habis-habis, cerita tengok transfromers gergasi kat penang, jamuan raya kat taman ni lagi, besday sepupu ayesha, besday mama ayesha. Eh ada jugak.. kihkih. Masalah nak transfer gambar. Masalah internet yang teruk sangat. Ni pun cuba banyak kali lama menunggu loading. Bertabah lah hati.

Hana Afrina ni baru umur 50 hari tak silap saya. Sebab dia lahir sama dengan tarikh anak saudara baru saya belah husband iaitu Aryan Jafny. Mama Afrina buat aqiqah awal juga. Ayesha dulu mama abah buat aqiqah masa dia umur 6 bulan lagi lambat hihi. Takpe lah janji dah tertunai satu hak untuk anak. Sembelih kambing seekor untuk anak perempuan. Mama Afrina dulu bersalin anak pertama sama dengan mama beza sehari je. Ayesha sebaya dengan Rayyan anak pertama Nana. Tapi rayyan tak ada dalam gambar dia dah zZzZz letih layan tetamu kot haha. 

Rezeki Nana dapat anak kedua awal. Tu la mama ambil berkat. Meh tiup tiup. Ramai yang bersalin sama dengan mama dah mengandung beranak bagai. Adeh macam mana nak kejar laju-laju ni? Hahaah tak mampu daku. Pegang satu je.. Allah akan bagi waktu yang terbaik. 


Sampai kenduri pun dah petang. Afrina nak tidur dalam buai dia sendiri. Snap la gak pic dia dalam buai.


Kakak Ayesha ni sibuk nak nak buaian berendoi tu. Huwaa tak berani mama bagi dia naik awak tu memberat sudah. Awak dah merasa masa baby sudah lah..


Kakak Aisyah n Humaira baru sampai masa kitaorang nak balik. Mama hambat depa sebab nak ambil gambaq. Cantiknya baju depa..



Bersama mama Afrina. Mama afrina dalam proses nak buat bisnes berendoi pulak. Buat cepat-cepat nanti kami booking kikiki. Area seberang jaya, guar perahu, bukit mertajam nanti roger-roger Nana. Dulu mama ayesha pun ada idea yang sama juga lepas ayesha lahir dulu. Tapi banyak faktor nak kena ambil kira. Masalah utamanya tak ada tempat penyimpanan barang. Rumah tinggi sangat dan kecik. So kita berangan sudah. Ada kawan-kawan yang buat bisnes kita support ja. Tak gitu?

Ok.. nak balik dah. Semoga baby Afrina membesar dengan sihat. Jadi anak yang solehah pada mama dan abah. Amin.

Nak beli shaklee roger-roger saya ya..

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.




  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Sakit Sendi Dan Tulang

Sakit Sendi Dan Tulang


Mak Ayah, Nenek Datuk zaman muda mereka memang aktif dengan pelbagai aktiviti. Menoreh getah, membendang, menyangkul, angkat berat semua tu dah biasa buat masa muda dulu. Kebanyakan mereka masih sihat. Tetapi mempunyai masalah sakit sendi dan otot-otot seperti sakit lutut. Lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita. Nak solat pun sampai kena solat duduk.


Apa kata kita hadiahkan Suplemen untuk Sendi Tulang kepada orang tua kita? Keluarga kita sihat kita pun happy. Jom baca kelebihan SET SENDI DAN TULANG SHAKLEE 


Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara :

  1. Menyokong keselesaan sendi
  2. Memelihara tisu penyambung yang sihat
  3. Meningkatkan kesan kusyen

Mengurangkan inflamasi

Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 

Mengekalkan sel tulang yang sihat

Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.




  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...