Friday, September 11, 2015

Pregnant Dan Lepas Bersalin Dengan Shaklee

Pregnant Dan Lepas Bersalin Dengan Shaklee


Penting jaga kesihatan diri cukup vitamin dalam badan bila kita preggy n breastfeed anak. Melainkan jika pemakanan harian kita cukup seimbang makanan yg berkhasiat yang penuh nutrient badan perlukan.. cukup protein, cukup kalsium, setiap hari makan sayur hijau n buah-buahan yang kaya vitamin c, vitamin b, dan vitamin e. If not?

Macam saya sendiri pentingkan makanan sumber semulajadi ofkos! Dalam masa yang sama saya perlukan suplemen tambahan untuk diri sendiri. Suplemen bukan pengganti makanan. Ia cuma topup apa yang kurang.

Set berpantang bukan guna masa pantang je.. tapi sampai bila-bila pun kita boleh teruskan.. Sebab apa yang ada dalam set berpantang dan set hamil semuanya penting. MULTIVITAMIN, VITAMIN C, B COMPLEX, KALSIUM, OMEGA (MINYAK IKAN), PROTEIN  memang patut diamalkan setiap hari.

Supaya kita sihat, cergas, tulang, gusi kuat, mood yang ceria, tiada stress, tingkatkan sistem immune kita, kurang masalah demam dan sakit, kulit yang cantik berseri, awet muda, omega 3 dan DHA yang cukup untuk perkembangan baby yang dikandung dan baby yang breastfeed. Milkbooster untuk ibu menyusukan anak. Susu banyak dan pekat (with demand n supply)

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster



Special untuk uolls yang mencari SET HAMIL & SET BERSALIN shaklee bulan ni offer super duper best. Jika uolls register ahli shaklee sekarang dengan rm69 untuk seumur hidup tu.. uolls dapat free 1 botol vitalea (multivitamin).

Then uolls beli pulak fullset set hamil atau set bersalin shaklee bagi uolls 1 botol vitalea lagi. TOTAL FREE VITALEA ialah 3 botol! Untuk penggunaan selama 1 tahun. Jimat disitu.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Friday, September 4, 2015

TTC Dengan Set Subur Shaklee

TTC Dengan Set Subur Shaklee


Uolls ada yang sedang TTC (trying-to-conceive)? Apa usaha uolls setakat ini?

√ Dah checkup dengan pakar O&G?
√ Dah cuba mengurut, berbekam?
√ Dah turunkan berat badan?

√ Dah jaga pemakanan sebaiknya?

√ Dah jumpa pakar perubatan islam?
 √ Dah ambil suplemen penting utk diri?

 

Haa.. sini ada pilihan suplemen yg berkait rapat dengan kesuburan suami isteri.


CARA MENGANDUNG CEPAT, SUPLEMEN SHAKLEE,SET KESUBURAN SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE PENANG, SHAKLEE KULIM, SHAKLEE SUNGAI PETANI

KELEBIHAN SET SUBUR SHAKLEE



>> Protein ESP utk meningkatkan sel pembiakan lelaki dan wanita

>> Vitamin E dikenali sebagai vitamin seks berfungsi menyuburkan sistem reproduksi lelaki

>> Zinc untuk pembentukan hormon testosterone dan menghasilkan kualiti sperma yang sihat.

>> GLA complex untuk betulkan hormon wanita, masalah haid tak teratur dan ia membantu wanita menghasilkan cervical mucus egg white untuk betulkan hormon wanita dan persediaan sebelum hamil.

>> B complex with folic asid untuk persediaan sebelum hamil dan mengatasi masalah stress wanita






Simple kan penerangan ni? ayat mudah supaya kita faham. Walaupun simple setiap fungsi semua suplemen dan vitamin ni penting untuk suami isteri yang TTC.




Selain dari mengamalkan pengambilan vitamin.. kita kena rajin bersenam supaya badan cergas dan sihat. bagi peluh sikit der..

Elakkan makan proses food dan junk food. Air bergas hindarkan terus. Banyak makan sayur hijau dan buah. 

Berfikiran positif. Nak hamil kena positif. tak boleh negatif. Dengar berita orang keliling pregnant kita meroyan. oh big no lah peel macam tu. Kita kena happy dengan berita orang lain tu. Doakan mereka.





TIPS UNTUK TTCIANS DALAM AMALAN ROHANI

 Most important is.. Jangan putus-putus berdoa pada Allah swt. Amalan rohani sanga penting. Usahakan bangun solat sunat tahajud setiap hari dan juga solat sunat dhuha untuk dimurahkan rezeki kita. Rajin bersedekah. Kalau ada kawan-kawan atau saudara mara yang baru bersalin lapangkan diri melawat ibu berpantang dan baby baru lahir. Bawa lah buah tangan, hadiah untuk baby ke.. waa saya suka beli baju baby hikhik. Selalu kalau kita melawat baby mesti nak pegang kan. katanya ambil berkat.

Selain dari tu.. tips dari saya dan guru-guru kita.. amalkan membaca quran setiap hari terutama surah yassin, al-mulk dan al-waqiah. Solat sunat fajar 2 rakaat sebelum solat subuh. Lepas solat sunat fajar tu kita baca Al fatihah 41 kali dan surah ali imran ayat 38.

Ni antara tips yg melintas dikepala saya buat masa ni. Sebenarnya banyak lagi ya.. Kita buat yang mana termampu dulu. Usahakan dulu semua ni ya. Jom sama-sama kita. i'm TTcian too.. hikhik. 1st dah umur 2 tahun 7 bulan. 2nd miscarriege pada mac 2014. Sekarang tengah ttc sejak 10 bulan yang lalu. Allah tahu bila masa terbaik untuk kita ada cahayamata. Perancangan Allah maha hebat. So jangan sedih-sedih..

Jom usaha dengan Set kesuburan suami isteri Shaklee


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.
GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:
Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144
Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Sunday, August 23, 2015

Bila Gastrik Menyerang!

Bila Gastrik Menyerang!


Assalamualaikum wbt. Bulan puasa dah lepas. Mesti ramai juga dikalangan kita yang kena gastrik kan? Belum sampai tengahari perut dah berangin dan sakit. Maybe tak ambil sahur makanan yang seimbang kan? Tak juga? Kalau hari-hari biasa ni kita jangan skip breakfast.

Apa simptom gastrik ni?

Gastrik selalunya pesakit akan mengalami simptom seperti sakit perut, hilang selera makan, rasa loya dan muntah-muntah. Jika penyakit gastrik bertambah sehingga berlakunya ulser perut dan pendarahan di dinding perut, pesakit boleh mengalami masalah najis berdarah yang berwarna hitam atau muntah darah.

shaklee penang, shaklee sungai petani, shaklee kulim

Kebaikan Set Gastrik Shaklee

ESP
  • Meneutralkan keasidan dalam perut disebabkan jus gastrik. ESP bersifat alkali dan apabila bercampur dengan asid perut ia akan mengurangkan hakisan pada dinding perut.
  • Kemudian zat asid amino dalam ESP akan membina sel dan tisu baru pada dinding perut.

Ostematrix

  • Vitamin yang mengandungi kalsium dengan magnesium dan vitamin D
  • Membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
  • Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sesiapa yang memang gemar minum susu adalah jarang untuk mendapat gastrik.

B Complex

  • Bertindak sebagai penenang kepada pesakit gastrik selain membantu mengatasi sakit gastrik anda. 
  • Melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita.
  • Berlainan sifat dengan pain killer yang hanya bersifat menghilangkan kesakitan yang sementara. Jadi tak perlulah makan pain killer lagi.

set gastrik shaklee, www.lindosh.com, pengedar shaklee

Baca Testimoni tentang gastrik diatas. Kalau uolls nak cuba ambil ESP or set yang lain meh roger-roger saya ya.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Saturday, August 22, 2015

JJCM: Keoy Teow Kerang Sedap Kat Penang

Keoy Teow Kerang Sedap Kat Penang


JALAN-JALAN CARI MAKAN. Kat sini lah keoy teow kerang yang paling-paling saya suka. Saya makan keoy teow kerang pak chot ni sejak kecik lagi. Eh lama ye dia meniaga? Rasanya. Rasanya maintain je.

Lokasi nya terletak di market seberang jaya. Dulu saya pun tak tahu nama kedai ni. Tapi kalau sebut keoy teow kerang market semua orang mesti tahu punya lah.Waktu petang pukul 5-6 dah ada rasanya. Selalu habis awal sebelum pukul 10 malam. Gerai dia memang berdepan dengan jalan. sederet dengan orang jual capati, char keoy teow, satey.. banyak lah makanan kat sini

Waktu pagi pun ada juga. Tapi diorang meniaga belah dalam. Saya tak ingat gerai no berapa. Sila lah cari hihihi.

Isteri pak chot sedang memasak. Harga terkini keoy teow kerang sepinggan ialah RM4. Telur mata minta tambah ye


Ni lah keoy teow yang selalu buat saya teringat-teringattt


Si kecik ni laju je bab berjalan.

Ada cerita sadis sikit hari ni.. Kereta cinonet tak boleh start. Itu lah semalam banyak sangat cakap-caka pasal kereta tu. Kesiannya dia. Dah merajuk. Saya pun sedih tau. Tak ada niat nak buat dia terluka. Lepas tu dah lah ada meeting dengan orang pruBSN. Terpaksa lah membonceng dengan abah ayesha. Yang paling seronok naik motor sikecik lah. Kita bukan apa. Risau hari nak hujan.

Tak apa lah semuanya dah dipermudahkan. Lepas meeting tu lah ajak abah ayesha pergi makan keoy teow kerang ni. Gigih lah hai dengan naik motor. Tapi kan bila naik motor pun bagus juga. Rasa bertambah erat hubungan keluarga kecik ni. Sebab dapat duduk rapat-rapat kikiki. Sebenarnya kita kena banyak bersyukur. Walaupun kereta rosak.. kita masih ada motor untuk bergerak. Ramai lagi orang yang tak mampu. Ramai lagi orang hidup susah. Kami ni setakat sekali sekala je bermotor apa ada hal?

Ok.. nak makan keoy teow kerang kat penang sila pergi Market Seberang Jaya ye. Nak beli shaklee cari saya. Nak beli insurans PRUBSN pun cari saya. 

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster


Friday, August 21, 2015

Punggung Dan Peha Baby Melecet

Punggung Dan Peha Baby Melecet


Assalamualaikum wbt. Kebanyakan newborn baby.. parents akan sediakan nappy cream untuk masalah ruam lampin (nappy rash) atau pun peha dan punggung melecet. Lepas mandi je mesti sapu kan.. Kekadang tak melecet pun kita sapu gak hehe.

Uolls tahu tak banyak faktor kenapa jadi ruam lampin tu. Antaranya sebab lambat tukar diapers. So jadi keradangan pada kulit baby. Ada juga baby yang sensitif dengan sabun dan pencuci ni. 

Tapi tahu ke tak kita kandungan nappy cream yang kita selalu beli tu? jenis steriod ke ada paraben ke tak? Makesure nappycream untuk anak kita free paraben dan tiada steriod yang mempunyai kesan sampingan.

Ok nak cerita.. Gambar kat bawah ni baby ni beri pakai bedak dikeliling peha dan punggung. Kesannya punggung dan peha baby jadi melecet sampai macam tu sekali. Lepas menggunakan Herbal Blend Cream Multipurpose masalah melecet dah selesai. Kulit baby semakin pulih dan lembut.

-

Herbal Blend Cream Multipurpose bukan sekadar untuk baby.. malah untuk orang dewasa yang ada masalah tumit kaki kering dan pecah, lutut kering, siku kering, Untuk losyen kegunaan harian pun boleh. Lepas mandi kita sapu lah kat badan.




Herbal Blend Cream ni murah sesangat! Yang penting ia semulajadi. Tak payah risau bahan-bahan terlarang tu. FREE Paraben. Yang best nya kalau uolls daftar ahli shaklee RM68.90 sekarang.. then uolls dapat beli herbal blend ni dengan harga ahli. Paling-paling best dapat FREE VITALEA (Multivitamin terbaik) yang bernilai RM90+

PROMOSI NI SAMPAI OKTOBER JE OK! SIAPA LAMBAT DIA TERLEPAS PELUANG..

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Thursday, August 20, 2015

Step dan Cara Nak Letak Iklan Nuffnang

Step dan Cara Nak Letak Iklan Nuffnang


Assalamualaikum wbt. Ketemu lagi kita dalam blog ni ya. Dah lama nak pasang nuffnang kat blog ni. FYI, saya ni blogger tegar pada dahulu kala (wahh bunyi macam zaman tok nadok dulu haa) Lepas tu on off. Banyak nau offline nya. Masa 2008 dah pernah register iklan nuffnang kat blog. Blog masa tu ada 3-4 blog bayangkan gila tamak buat blog hehe.

Semua blog saya letak nuffnang. Dapat lah sen sen. Alhamdulillah merasa duit dengan blog merapu dulu hihi. Berapa kali juga pernah cash out. Zaman tu minimum nak cash out duit dalam account kita kena ada RM50. so kumpul-kumpul bagi banyak baru cash out. Saya suka cash out bila dah ada rm200. Nuffnang bagi CHEQUE pos kat rumah. So maknanya dengan Nuffnang.. kita boleh jana pendapatan!

Walaupun tak dapat macam celebrity blogger pun takpe lah.. at least ada jugak kan dari tak ada langsung. Diorang tu pun mula dari bawah juga. Tapi konsisten dan fokus dengan blog. Rajin mesti rajin. Rajin update blog. Rajin blogwalking. Hati mesti ikhlas dan mesti ada minat bila nak berblogging ni. Waa rindu nak ada masa yang banyak macam dulu. Tapi kenot lah kan kikiki. Tapi.. tapi saya cubaaa.. caiyok-caiyok.

Ok tak nak cerita panjang-panjang. Nak share cara masukkan iklan nuffnang kat dalam blog. Khas untuk yang pakai blogspot je lah ye. Dulu kitaorang main godek-godek html walaupun ada copy paste. Zaman sekarang makin mudah. Semua depan mata. Template blog pun pakai yang free. So nak bermalasan lagi? Nuffnang nak kasi duit kot? 10 hengget pun duit beb..

Langkah pertama sila daftar dulu nuffnang dekat website nya www.nuffnang.com.my

SIGN UP dulu.. isi apa yang patut. Yang dah sign up terus Log In je..


Register. Isi details korang..


Email dan Password. Sukahati korang sign in with fb or twitter. Lepas tu log in.


Bila masuk akan ada What's Happening. korang nak explore dulu pun boleh. Nampak blogger of the month? Nak jadi macam dorang kita kena kena lah kerja keras. Siap ada tips blogging gitu..

OK.. sila klik My Nuffnang yang atas tu.. ni kira account kita. Sila explore dulu..


Kita nak direct buat iklan kan..  Dekat side bar kiri ada Manage blogs. Korang klik lah kat situ. 

Nanti akan keluar Nama blog, blog URL isi betul-betul ye url tu. Add preferences pilih yang Show Global CPC/CPA

Bila dah isi semua make sure korang klik kat update survey. Penting ni.. update survey seminggu sekali pun ok.. tunjuk korang aktif.





Dah isi semua yang penting nampak tak side bar kanan ada ADD AD UNIT. Itu untuk iklan kita.





Kat sini ada LargeRec, LeaderBoard, Skyscraper. Lebih baik kita letakkan 3 iklan ni kat blog kita.

 Tunjuk sikit kat nuffnang i'am so serious with you huhu


Klik dan pilih untuk skyscraper ke untuk sidebar ke then korang copy paste coding html tu.


Masuk kat Layout ye..



Yang ni saya pilih sidebar punya.. so klik Add A Gadget. Kalau Leaderboard kena lah tempek kat area header. Sesetengah blog tak boleh letak ketiga iklan ni tempat yang betul makanya korang kena adjust balik template. Boleh drag ubah kedudukan.


 Lepas Add a Gadget.. Pilih HTM/Javascript



Then copy paste coding html yang korang copy kat website nuffnang tadi. Nak letak tajuk pun boleh tak letak pun tak apa. Klik SAVE.



Lepas klik save.. korang klik Save arrangement lagi kat atas nuhh..

Tadaaaa.. dah siap.. Nanti korang review balik blog mesti ada iklan nuffnang terpampang.


Ok nak buat ringkasan. Maybe ada yang pening hahaaha. Biasa lah benda-benda ni kena godek lelama sikit. Kena tengok berulang-ulang.


STEP 1: Sign Up or Login Nuffnang www.nuffnang.com.my

STEP 2: Klik My Nuffnang

STEP 3: Klik Manage Blogs

STEP 4: Klik Add A Blog --> Isi nama, blog URL --> Update Survey

STEP 5: Klik Add Ad Unit --> Tick Leaderboard/skyscraper/Largerec--> COPY HTML

STEP 6 : Masuk Layout Blog --> Pilih Add A Gadget --> Klik HTML/Javascript 

STEP 7 : Copy Paste coding html dalam content

STEP 8: Klik Sve dan Save Arrangement. 


Ok. Semoga bermanfaat. apa-apa persoalan jangan malu-malu bertanya. Sekian terima kasih. InsyaAllah ada kelapangan saya share macam mana Nuffnang bayar kat kita dengan iklan-iklannya tu.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.




  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster


Wednesday, August 19, 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


Seronok nak join Give Away. Jom join sama-sama. Salah satu kelebihan boleh merapatkan silaturrahim antara kawan bloggers. Semangat nak blogwalking balik ni. Hadiah no 2. kalau dapat syukur Alhamdulillah.

Jom klik blog diari jejaka hangat ni. Kita tengok sehangat mana kah dia? hihihi

Cara nak join nya.. Korang LIKE & FOLLOW blog/page diorang. Then copy coding ke html. Nanti uolls kabarkan pada jejaka hangat ni kat ruangan komen blognya. Senang kan?


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...