Monday, February 2, 2015

Breakfast Anak Simple Berkhasiat

Breakfast + lunch? Benar-benar ni. Sepinggan ni dah macam-macam nutrien ada. dia suka cucoq ni. Bagi je lah. Bukan nya bagi jajan. Kenapa tak bagi makan nasi?

 Ayesha ada banyak mood. Kekadang nasi 2-3 suap je. Kekadang nak nasi je lauk taknak. Kekadang nak makan ayam je nasi taknak. Kekadang nasi makan 2 pinggan mama menengok je tengok dia berselera makan. Kekadang mood roti je 24 jam.



 Ikut hati dia masa tu lah. Ada masa nak makan buah je.. ada masa pandang buah pun taknak.  Kekadang nak makan carrot kekadang taknak. Lasagna ke macaroni cheese baked mama buat dia suka sangatttt. Tapi tak boleh bagi selalu ��

Takpe lah dalam pinggan ni ada karbohidrat, kalsium, protein, vit b, omega 3 terutama dalam chia seed n habatussauda banyak khasiatnya. Kita olah-olah je. Tak semestinya tak makan nasi anak tak sihat. Tukar minda kita.

Buah jambu dalam petiais. nanti makan jambu batu cicah kuah rojak mak bee ngan mama. Ayesha sukaaaa hahaha. Jambu batu kaya vitamin C.


Macam mana pula kalau anak yang makan apa pun tak berselera? Sebab dah terbiasa dengan jajan, coklat aiskrim, makanan berproses seperti sosej, nugget. Tak elok kalau makan selalu kan? Beri lah anak makanan tambahan. Untuk keperluan badan dia yang nak membesar tu perlukan zat dan nutrien yang mencukupi.



Vitalea for kids ialah multivitamin yang sesuai untuk diberikan pada kita. Pelbagai vitamin ada dalam sebotol ni. Hanya perlu ambil sehari 2 biji. Gantikan dari makan gula-gula manis tiada khasiat langsung kepada vitalea ni. Sama je cara makan kunyah-kunyah dan telan. Perisa anggur. Sedap pula tu.



Rasa sedap anggur tapi sebenarnya ialah multivitamin yang sangat bagus. Jom roger-roger saya sekarang.

Bulan ni ada offer vitalea kids ni. Kalau beli 3 botol free 1 botol. Jimat lah mak ayah. Beri anak makan yang terbaik untuk kesihatan dan minda yang bagus.

Di ulang sekali lagi.. Beli 3 botol Vitalea For Kids FREE 1 botol




                                 Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Tuesday, January 27, 2015

Kelebihan Set Kehamilan / Set Mengandung Shaklee

KELEBIHAN SET KEHAMILAN / SET MENGANDUNG SHAKLEE



Perkara yang paling gembira oleh suami isteri yang baru berkahwin mestilah apabila mendapat perkabaran berita isteri positif UPT setelah lama merancang untuk hamil. Betul tak?

Macam saya sendiri lepas kahwin 6 bulan baru lah saya disahkan hamil. Baru dapat rezeki.  Banyak masa enjoy kata nya hehehe :P Setiap bulan bila lewat period mesti nak test UPT. Bila dapat 2 line terus lah cepat-cepat nak pegi klinik nak scan untuk tahu keadaan janin dalam rahim. Selepas disahkan oleh doktor positif kita terus nak set date buat check up kat Klinik Kesihatan pula.

Kepada bakal-bakal ibu saya ucapkan tahniah. Jaga kandungan baik-baik.


Antara masalah yang sering terjadi semasa mengandung ialah alahan teruk semasa awal kehamilan, morning sickness, muntah loya, anemia, keletihan dan stress. Semua itu adalah perkara biasa untuk kebanyakan ibu mengandung cuma cara kita atasinya berbeza. Ibu mengandung kena banyak berehat. Sokongan dari suami dan keluarga juga sangat penting sepanjang tempoh 9 bulan mengandung menjaga emosi ibu yang mengandung ini.

Saya sangat suka sarankan pelanggan shaklee saya mengamalkan makanan yang seimbang dan berkhasiat dari sumber semulajadi. Ada juga yang kurang selera makan maka tidak cukup zat dan nutrien dalam tubuhnya dan seharusnya di tambah dengan suplemen khas untuk ibu mengandung.

Vitamin semasa mengandung sangat penting jika kita tidak mengamalkan pemakanan seimbang dalam diet kita. Ramai yang tak endah tentang keperluan vitamin sesama mengandung. Padahal ibu mengandung perlukan nutrien yang cukup supaya kandungan dapat membesar dengan sihat dan sempurna disamping kesihatan ibu itu sendiri yang bakal kekurangan nutrien kerana bayi yang dikandungan akan ambil semua zat dari ibu.

Kenapa suplemen mengandung dari shaklee? Banyak betul nak kena makan. Kalau pilih suplemen yang sebotol sekali harungkan senang? Ya betul saya juga suka kalau macam tu makan 1 pil saja memudahkan kita.

Tapi tahukah kita berapa kandungan setiap vitamin yang ada dalam sebiji pil kita makan tu? Mencukupi atau tidak?

Dan tahukah kita vitamin yang kita makan tu adalah vitamin jenis sintetik, semulajadi atau organik? Ada beza ketiga-tiga jenis ini. Vitamin yang murah dan percuma yang senang didapati di klinik, hospital, farmasi kebanyakannya adalah sintetik. Kesannya adalah jangka masa panjang. Berhati-hati memilih jenis suplemen. Apa-apa pun pilihan ditangan masing-masing.


Jom baca kebaikan Set Hamil / Set Mengandung Shaklee trimester 1 dan trimester 2,3.





TRIMESTER 1 (1 BULAN HINGGA 3 BULAN)



VITALEA (MULTIVITAMIN) FORMULA ZAT BESI

  • Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan zat besi formula (iron) termasuk vitamin A,B,C,D,E, Kalsium dan Iron.
  • Membekalkan nutrien yang cukup untuk tubuh ibu hamil supaya sentisa sihat, cergas dan bertenaga
  • Kandungan Zat besi membantu kadar tekanan darah yang sihat untuk ibu hamil
  • Kekurangan Zat besi (iron) boleh menyebabkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan dan pucat lesu
  • HB rendah semasa hamil berbahaya kepada ibu hamil dan banyak risikonya.



B COMPLEX BERSAMA ASID FOLIK

  • Lengkap dengan 8 Vitamin B menggantikan nutrisi Vitamin B yang sudah hilang dalam keperluan ibu hamil
  • B Complex memberikan tenaga dan membantu mengurangkan stress ibu hamil
  • B Complex shaklee dilengkapkan Asid Folik iaitu B9 yang sangat penting dalam membina sel-sel baru dalam tubuh.
  • Asid Folik penting kerana ia mengurangkan risiko kecacatan saraf tunjang bayi (neural tube defect) seperti gangguan pada pembetukan saraf tunjang (spinal bifida)
  • Asid Folik perlu diambil sebelum hamil lagi sekurangnya 3 bulan sebelum merancang hamil.



VITAMIN C (SUSTAINED RELEASE 500MG)

  • Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.
  • Diformulakan mengikut pelepasan masa dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.
  • Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah
  • Mencantikkan kulit ibu hamil
  • Vitamin C shaklee tidak mempunyai pewarna dan pengawet tambahan



OSTEMATRIX (KALSIUM DAN MAGNESIUM)
  • Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang dan gigi bayi
  • Mengandungi Vitamin D, Magnesium, dan Mineral Zinc, Manganase membantu memelihara kesihatan yang baik.
  • Ostematrix  mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggng, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan dan juga gigi dan gusi berdarah  yang dialami oleh ibu hamil.
  • Menyelesaikan masalah sembelit ibu hamil 
  • Membantu persediaan penghasilan susu selepas bersalin
  • Sesuai diambil oleh ibu hamil yang tidak minum susu semasa hamil menggantikan bekalan kalsium yang diperlukan oleh tubuh bayi dan ibu hamil



ENERGIZING SOY PROTEIN (PROTEIN)

  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Ibu yang hamil memerlukan protein untuk pembentukan kuku, rambut dan kecantikan kulit ibu.
  • Ibu hamil yang mengalami Morning Sickness yang teruk memerlukan tenaga dan ESP dapat membantu.
  • Protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah
  • ESP mngandungi Indeks Glisemik yang rendah dan sesuai mencegah Diabetes semasa hamil.
  • ESP memberikan rasa kenyang pada ibu hamil


VITAMIN TAMBAHAN TRIMESTER 2 DAN 3 KEHAMILAN ( 4 BULAN KE ATAS)


OMEGA GUARD (MINYAK IKAN)

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi Omega 3, DHA, EPA yang sangat penting untuk pembentukan otak bayi menjadi cerdas
  • Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita dan ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.
  • Disarankan diambil semasa Trimester 2 dan Trimester 3 kehamilan.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin
 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk ini bukan bertujuan utk mendiagnos, merawat, menyembuhkan, mencegah sebarang penyakit.


Friday, January 16, 2015

Kulit Berseri Dan Sihat Dengan ESP

Kulit Berseri Dan Sihat Dengan ESP


Protein penting untuk tubuh dan merupakan komponen utama dalam pembentukan organ dan tisu.

Jika kekurangan protein kita boleh mengalami masalah kulit kusam, kulit berkuping, bengkak badan (edema), letih dan lesu, migrain, luka lambat sembuh, sistem imun badan lemah, pembesaran terganggu (untuk kanak-kanak) dan macam-macam lagi.



Nak tahu apa lagi kebaikan ESP shaklee?


✔ Membaiki masalah rambut gugur dan beruban
✔ Mengatasi masalah pigmentasi
✔ Mengurangkan kesan parut
✔ Melindungi kuku dari rapuh
✔ Menjaga kesihatan prostat
✔ Memberikan tenaga berpanjangan
✔ Membina otot semasa penurunan berat badan


Jom baca testimoni pengguna ESP



Testimoni:

"Sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP untuk breakfast. Kalau sebekum sakit dulu, pagi-pagi mesti minum nescafe baru segar katanya. Tapi sejak sakit tahun lepas saya bagi ESP katanya kenyang dan bertenaga. Mak saya pesakit kanser usus, lepas pembedahan kena 8 kali kimoterapi. Ada side effect badan lemah, berat badan susut, rambut gugur, kulit kering, pernah terbuka jahitan bekas pembedahan.

Lepas habis cycle kimo, saya mula bagi minum ESP untuk minum pagi. Lepas habis 1 tong ESP kulit makin lembab, berat dah kembali ideal (masa sakit turun 20kg) bekas bedsore hilang, rambut mula tumbuh, kuku dah cantik (masa kimo kuku jadi lebam) kesan jahitan dah mula baik, kurang parut. Saya tengok mak makin cantik dan berseri" 



                                Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin


Thursday, January 15, 2015

Testimoni Pesakit Kanser Pulih Dengan Vivix

Testimoni Pesakit Kanser Pulih Dengan Vivix



Vivix fungsinya memperbaiki DNA merawat sel kanser yang rosak. Vivix sememangnya boleh membantu pesakit kanser untuk lebih sihat dan bertenaga.



Testimoni:

"Disember 2012 dia menjalani pembedahan buang tumor sebesar 13cm seminggu sebelum akad nikah.

Selepas seminggu nikah dia dikhabarkan berita sedih bahawa tumor tersebut merupakan kanser tahap 3. Dia consume vivix selama sebulan. Kemudian hasil check up mendapati dia telah bebas daripada kanser"

Penyebab kanser?

Radikal bebas dari udara, pemakanan dan pencemaran udara yang tidak sihat dan juga toksin menyebabkan kerosakan sel pada tubuh kita. Sel yang rosak tidak diperbaharui dengan baik akan menjadi ketumbuhan/tumor atau pun penyakit kanser.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin




Wednesday, January 14, 2015

Anak Anda Perlu Vitamin Atau Tidak Perlu?

Anak Anda Perlu Vitamin Atau Tidak Perlu?

Adakah anda tercari-cari vitamin yang sesuai untuk anak anda? Perlu vitamin c ke.. perlu minyak ikan je ke? Vitamin yang bagus untuk perkembangan mindanya? Vitamin untuk menambahkan selera makan? Mesti tertanya-tanya kan?

Saya masa kecil dulu tak ada selera makan. Maksud saya bukan taknak makan langsung tapi kurang selera. Saya memang kurus sejak kecil lagi (sekarang bagai johan!) arwah abah selalu beli scott emulsion bagi anak-anak nya makan. Vitamin C pun ada naikkan selera makan katanya. Kelakar jugak.. Pakkal lah jenis kunyah-kunyah hisap perasa oren. Mesti lah suka kan?

Anak susu ibu mama hampir 2 tahun. Selingan iklan 

Sekarang ni macam-macam jenis vitamin yang boleh diambil oleh anak-anak kita. Cuma tinggal kita je sebagai ibu bapa nak pilih yang terbaik. Vitamin jenis sintetik ke jenis semulajadi ke atau jenis organik. Memang ada beza ketiga-tiganya.. Ada yang kata vitamin semua ni tak perlu. Makan dari sumber semulajadi dah cukup. Betul! Saya sangat setuju 100%.

Bagus betul kalau anak kita suka nak makan buah setiap hari, makan sayur-sayuran yang cukup dalam setiap hidangan makanannya, makan cukup ayam, daging, ikan setiap hari. Tapi kebanyakan anak-anak kita hari ini lebih suka makan jajan, coklat, aiskrim, makanan segera. Kalau kat rumah kebanyakannya suka makan nasi dengan telur dan kicap. Persoalannya.. cukup ke nutrisi untuk anak-anak yang nak membesar tu?

Nak ajar anak makanan seimbang ikut piramid kena mula dari baby. Kena mula dengan susu ibu selama 2 tahun disamping solid food yang berkhasiat. Tiada makanan berproses selama 2 tahun (Kalau boleh selamanya). Tiada gula garam dan apa-apa saja penambah perisa dalam makanan. Susu formula juga penyebab anak memilih makan.

Pelbagaikan menu anak setiap berwarna warni maksudnya ada pelbagai nutrien dari protein, karbohidrat, kalsium, mineral, sayur dan buah. Jangan ajar anak-anak makan segala keturunan jajan dan gegula yang ada kat kedai tu. Minum air masak banyak. Bukan minuman manis-manis yang ada kat pasaraya tu. Cari yang sumber gluten free! Tiada perisa dan pewarna!


Boleh ke tak boleh? Dah buat macam tu ke selama ni sebelum kita nak reject apa-apa suplemen (makanan tambahan) untuk anak-anak? Kalau tak boleh buat macam tu dan anda perlu cari makanan tambahan untuk keperluan badan anak itu. Ibu bapa tak boleh kedekut dan berkira atau senang cakap "selfish".

Sila fahamkan. Ayat saya merujuk kepada ibu bapa yang lebih sanggup membeli belah baju, kasut, handbag, motor besar, kereta besar, makan tempat mewah, beli mekap mahal, tudung mahal itu sanggup ya? Part anak-anak tak payah mahal. Sebab tak faham sangat lagi pun "anak saya tak suka makan vitamin.. kejap makan kejap tinggal.. rugi beli" Baik lah. Sila lah sediakan makanan berkhasiat. Jika anak jenis cerewet makan macam mana pula ya?

Ya betul pilihan masing-masing nak bagi anak makan macam mana. Makanan sunnah juga kategori makan tambahan. Saya tahu dan pasti makanan semulajadi yang dimasak dengan baik dari air tangan ibu adalah yang terbaik sekali. Lagi terbaik semuanya ada berkhasiat untuk anak.

Makanan tambahan atau suplemen yang mengandungi pelbagai  nutrien hanyalah tambahan bukannya pengganti makanan. Anak-anak tetap perlu makan macam biasa cuma pada yang tak suka makan sayur ke tak suka ambil makanan berkalsium ke masa ni lah anak kita perlukan vitamin atau makanan tambahan.

Saya nak terangkan manfaat dan kebaikan multivitamin shaklee khas untuk kanak-kanak serta kebaikan dan manfaat vitale for children ini. Saya rasa perlu berkongsi kebaikan vitamin yang bagus.



Setiap tablet Vitalea For Children mengandungi:

✔ Vitamin A bersamaan dengan 1.5 cawan tembikai susu (2500 IU)
✔  Vitamin C bersamaan dengan 6oz jus oren (60mg)
✔ Vitamin D bersamaan dengan bersamaan dengan 3 gelas susu (8oz)
✔ Vitamin E bersamaan dengan 10 sudu besar mentega kacsng (30IU)
✔ Asid Folik bersamaan dengan 4 cawan brokoli yang telah dimasak (400mcg)
✔ Zat Besi bersamaan dengan 1.5 cawan bayam yang telah dimasak (6mg)
✔ Magnesium bersamaan dengan 6.5 cawan kobis yang telah dimasak)
✔ Zink bersamaan dengan 3 cawan kacang merah yang telsh dimasak (5mg)


Vitalea ini mampu memberikan anak supaya lebih bertenaga, minda cerdas, sistem imun nya lebih kebal, menjaga tulang dan gigi mereka, pertumbuhan dan pembesaran, anak-anak bertambah selera makan terutama pada yang cerewet makan.

Sesuai untuk kanak-kanak berusia 4 tahun keatas. Cuma perlu di kunyah-kunyah.

PROMOSI JANUARI 2015

VITALEA FOR CHILDREN
BUY 3 FREE 1

Beli 1 pun boleh. Cepat-cepat roger!


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.


GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:


Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144


Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin



Tuesday, January 13, 2015

Masalah Keputihan Dan Cara Rawat Keputihan

Masalah Keputihan Dan Cara Rawat Keputihan


Faraj gatal, faraj berbau, seluar dalam sentiasa basah dan lendiran melekit dek kerana masalah keputihan! Memang merimaskan setiap insan bergelar wanita terutama pada mereka yang telah berkahwin.

Masalah keputihan boleh menjadi penyebab ternganggu nya hubungan kelamin suami isteri dan suami jika boleh berjangkit selepas mengadakan hubungan kelamin dengan masalah fungul ini. Makanya masalah ini serius atau tidak? Fikirkan.


Masalah keputihan yang teruk juga penyebab sukar hamil. Jika hamil berpotensi mengandung luar rahim.

Ada orang mengalami masalah keputihan sejak dari zaman anak dara lagi. Sering gatal-gatal.. takkan lah asyik nak menggaru je?Kalau tak selesaikan memang akan jadi pengalaman ngeri. Serius!

Jangkitan fungul ini dipanggil Vaginal Candidiasis. Antara jenis keputihan ialah fungul jenis Candida Albicans (kulat) yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Sering gatal-gatal dan lendiran yang agak pekat, Sila lah rawat masalah keputihan anda itu.

PUNCA KEPUTIHAN

1. Stress
2. Pengambilan makanan seperti karbohidrat, gula putih, minuman manis dan bersusu dll
3. Mengandung
4. Penggunaan ubat tertentu seperti antibiotik tanpa pengetahuan doktor
5. PH tidak seimbang


CARA PENJAGAAN

✔ Jaga pemakanan, jangan stress, jaga kebersihan diri. Sentiasa mencuci kemaluan dari depan kebelakang dan lap kering

✔ Pilih seluar dalam dari jenis cotton untuk pengaliran udara sentiasa kering dan bersih

✔ Jangan lakukan vagina douching iaitu mencuci dalam faraj dengan menggunakan cecair pembersih dikhuatiri akan dijangkiti bakteria

✔ Elakkan memakai seluar dalam ketat

✔ Bersihkan vagina dengan pencuci PH yang sesuai

✔Jeli petroleum atau minyak pelincir penyebab keputihan


MAKANAN UNTUK PENGHIDAP KEPUTIHAN.

Penghidap candida harus lah menjaga pemakanan. Banyakkan ambil makanan dari probiotik iaitu bakteria baik seperti yogurt, kefir, tempe. Dari segi sayuran avokado, brokoli, tomato, asparagus. Ayam dan ayam lebih baik pilih yang organik.


Banyakkan herba dalam masakan kita. Yang sangat baik mengandungi anti oksida dan anti fungal ialah garlic, basil, oregano, paprika, rosemary, halia, lada hitam. Herba-herba ni memang wajib dalam masakan pasta saya!

Olive oil, virgin olive oil, cuka epal dan gunakan stevia sebagai pengganti gula putih. Elakkan makanan dari sumber karbohidrat, semua jenis pemanis dari segi minuman dan makanan kita.

Nak tahu penyelesaiannya selain dari sumber semulajadi diatas?

Mudah saja. Shaklee ada produk nya yang boleh mengatasi masalah keputihan ini.



SET KEPUTIHAN SHAKLEE

ALFALFA - Bertindak sebagai agen antikulat yang kuat untuk membunuh kulat candida yang menjafi punca utama keputihan

GARLIC - Garlic ada dalam senarai makanan yang membunuh candida dengan sifat antioksida dan ia juga membantu meningkatkan sistem imun badan melawan jangkitan kuman

GLA COMPLEX - Boleh membantu mengelakkan kulat candida daripada merebak


Selain dari itu pengambilan Vitamin C dan Vitamin E untuk merawat dan memulihkan keputihan.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Monday, January 12, 2015

Barang Comel Hilang Dalam Rumah


Barang Comel Hilang Dalam Rumah


Ya mu'id
Ya majid
Ya zahir
Ya haq

Dari malam tadi salah satu nyawa hilang dari pandangan.

Terpaksa rajinkan diri kemas satu rumah. terpaksa ok haha.

Dah lah benda paling comel. memang nangis kalau hilang.

Cek semua beg yang ada kat rumah. rupanya ada dalam beg kecik berzip.

 Alhamdulillah ingat dah masuk dalam tong sampah ke apa. dah tau angkara siapa.

 Jeng jeng jeng.



Dia memang suka letak apa2 barang terutama yang comel masuk dalam beg.

 Sukati dia je mana2 bag. dalam tong ice ke dalam kotak banyak2 kat rumah ni ke dalam storage basikal dia ke..

Memang berpeluh kita mencari.

Setakat letak senduk dan henpon mainan dia kat dalam beg mama tu dah biasa sangat.

"nyawa" cinonet yg hilang kali ni perasan tak ada lepas tak dapat connect internet. harus bateri kong. hilang pulak tu.

Memang menduga. dapat je on wifi bertalu-talu pm n whatsapp dari malam tadi. fuh.


Pergi branch shaklee. Ada sesiapa nak selit order??


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



 
  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.



GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:



Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144



Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee kedah, pengedar shaklee alor setar, pengedar shaklee perlis, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster, pengedar shaklee ampang, pengedar shaklee johor, pengedar shaklee ipoh, pengedar shaklee batu gajah, pengedar shaklee melaka, pengedar shaklee klang, pengedar shaklee subang, pengedar shaklee shah alam, pengedar shaklee puchong, pengedar shaklee sri petaling, pengedar shaklee kajang, pengedar shaklee labuan, pengedar shaklee miri, tawau, pengedar shaklee kuantan, pengedar shaklee kuala terengganu, pengedar shaklee taiping, pengedar shaklee bagan serai, pengedar shaklee kuala kangsar, pengedar shaklee kuala kurau, pengedar shaklee arau, pengedar shaklee kangar, pengedar shaklee alor gajah, pengedar shaklee jasin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...