Wednesday, September 7, 2016

Saya Agen Prudential Takaful (PruBSN)

Saya Agen Prudential BSN (Prubsn Takaful)

Assalamualaikum wbt. Tajuk yang penting. Post yang penting. Semuanya kerana takaful. Kini saya agen takaful. Wah!

Seperti semua orang tahu perlindungan diri (takaful) sangat penting dimiliki oleh semua orang.

Bila dapat gaji kemana duit kita pergi? Bayar hutang rumah, hutang kereta, zakat, bil api dan air, segala maintenance lah.. Ada yang jenis beringat mereka akan simpan 10% dari gaji. Ada juga yang buat loan ASB.

Semua nya bagus. Tapi bab takaful diri ni ramai yang belum peka. Sepatutnya siap-siapkan 5-7% duit gaji kita untuk takaful. Kerana apa? Ini lah protection kita. Kita tak tahu samada selamanya kita akan terus sihat seperti hari ini. 5-10 tahun lagi tiba-tiba musibah datang kita disahkan ada penyakit kritikal seperti kanser, leukimia, sakit buah pinggang. Kita tahu ke? Tak. Sebab hari ini kita sihat.



Bila ada sakit kritikal macam ni kita perlukan rawatan yang berterusan. Kos rawatan yang paling dirisaukan. Mahal beb. Bukan murah. Orang kaya pun boleh jadi miskin. Betul kita ada duit simpanan. Duit simpanan patutnya untuk masa depan. Bila digunakan untuk kos perubatan kita duit makin lama makin surut..  Nak harapkan keluarga? Kawan-kawan? Mereka boleh beri sumbangan. Tapi sebanyak mana?

Saya harap kita semua bersedia lah. Ambil takaful sejak umur muda lagi. Makin meningkat umur kita makin mahal premium kita. Lagi satu yang perlu diigingatkan, takaful/insurans hanya boleh diambil semasa masih sihat lagi. Sekali kita dah ada penyakit, agak sukar pihak takaful/insuran nak terima anda.

Ambil medical card sekarang. Tak suruh tapi nasihat je hehe. Pelan Prubsn Takaful memang terbaik. Eh hello.. bukan penyakit kritikal saja yg dicover. Ada 36 penyakit yang dicover. Pelan baru Health Enrich Plus ni banyak yang diupgrade dari pelan lama. Banyak sangat benefitnya. Antara nya SmartSaver 300 dan juga Full coverage.

Kita boleh pilih ikut kesesuaian kita, kemampuan kita. Yang penting basic mesti ada.  At least.

Nak tahu mahal ke murah kami akan beri quotation. Dan quotation itu bakal client mesti isi detail yang tepat seperti umur, tarikh lahir, jenis pekerjaan juga diambil kira, income tahunan, merokok atau tidak, status kesihatan. Penting ya.

Eh nak quotation free tak?

Masuk web www.assaff.com/norhaslinda-hashim

Atau terus saja roger saya melalui

whatsapp 011-32065144
Norhaslinda Hashim



Young Living Essential Oil - Stress Away

Young Living Essential Oil - Stress Away


Assalamualaikum wbt. Selamat pagu dunia. Alhamdulillah ketemu lagi kita dipagi nan indah ini. Cuaca sejuk hujan renyai-renyai membasahi bumi. Mulakan hari dengan senyuman.

Tapi kan yang ada anak kecil tu anak cranky bagai.. Pagi-pagi dah macam-macam hal. Taknak bangun. Taknak mandi. Taknak pergi sekolah. Padahal mak nya dah lambat nak pergi kerja. Maka stress lah mak nya kan? Haha. Siapa melaluinya?

Tenang-tenang aja mak-mak sekalian. Tarik nafas. Hembus. Jangan lah stress pepagi ni. Kita nak mood pagi yang baik baru lah sehari kita jadi hari yang best best je. Saya lepas subuh bersiap-siap bagai calit 1-3 drop EO Stress away kat pergelangan tangan, leher, belakang telinga.


Stress away eo ni 1st essential oil yang saya cari memula kenal. Bermula kisah selalu stress masa kerja. Stress ni memang kita yang control. Tapi kalau diri sendiri tak boleh control, tak boleh handle so kita kena cari jalan penyelesaian. Saya memang pesen gitu, sikit-sikit nak stress. Benda kecil jadi besar hahaha. Ok ni kes orang sensitif terlebih ke? Apa-apa je lah. Yang pastinya bila saya stress tekanan darah saya naik dengan jayanya. Masa tu memang rasa kepala panas. Bila check memang tinggi sangat. Tak elok sangat ni.

Testimoni saya sendiri sebelum dan selepas guna eo Stress Away. Sebelum guna memang lah teruk nau keadaan nya. Mood swing, nak marah saja. Rasa letih melampau sebab letih memikir benda yang sepatutnya kita let go je. Buat semak otak. Terutama bila datang hujung bulan sibuk kerja lain macam sikit. Siapa yang kerja bahagian closing-closing akaun mesti faham. Lebih kurang begitu lah. Banyak invoice kena siapkan. Orang lain nampak enteng sebenarnya perjalanan yg siapkan kerja tu hanya mereka yang melalui je faham. Banyak "iklan" ditengah jalan. Benda ni berlarutan sampai awal bulan. Sebab iklan berlambak tu lah. Muka mak pun ketat lah hahaa

Masa mula gunakannya saya niat baik-baik je. Kita memang minta dengan Allah.  Semoga urusan kita dipermudahkan. Zikir juga perlu. Semua ni bersangkutan ya. Seperti yang saya kata awal tadi, diri kita kena handle kena kawal sendiri.

Lepas calit-calit minyak ni rasa relax. Lega. Boleh control diri hahaha. Boleh senyum. Boleh sembang-sembang lagi. Darah tak naik hantu huhu. Ni testimoni saya lah ya! Sebab apa? Stress dah go go away. Yang tak patut simpan dalam otak kita dah lepaskannya.

Minyak ni bukan magik! Bukan juga ubat segera. Jangan harapkan juga sekali guna terus baik. Fikiran kita ni. Yakin dengan eo ni antara yang boleh bantu cool down emosi kita. Let it go with the flow. Guna sekerapnya. Guna teknik EFT juga. Sangat membantu!

Essential oil (eo) tu apa sebenarnya?

Eo adalah nyawa bagi tumbuh-tumbuhan. Ia membekalkan perlindungan kepada tumbuhan tersebut. Maka, kita ekstrak eo dari tumbuhan ini untuk memberi faedah kepada kita sebagaimana ia memberi faedah kepada tumbuhan tersebut.

Eo bukan sebagai pewangi semata-mata. Tetapi ia memberikan kesan teraputik kepada diri kita seperti menghilangkan kesakitan, sembuhkan luka, hilangkan parut, menenangkan kita, bagi mudah tidur, tenangkan anak yg tantrum, mencantikkan muka, membunuh kuman, demam, selsema, jangkitan paru-paru dan macam-macam lagi.

Essential oil ada beratus jenis. Jenuh nak khatam wuwuwu. Tapi saya suka belajar dan suka nak mendalami nya.
Satu persatu kira uraikan nya inyaAllah.

Hidup nak sihat, nak tenang, bahagia.

Young Living
Independent Distributor
Norhaslinda Hashim
Whatsapp 011-32065144



Rugi Tak Beli Vitamin C Shaklee

Rugi Tak Beli Vitamin C Shaklee


Serius lah rugi beb. Bulan september ni kan ada promo baik punya. Promo Twinpack Vitamin C shaklee lah.. Beli 2 botol diskaun 5%. Rugi tak beli vitamin shaklee haha.

Update secara pantas ni. Harga selepas diskaun 5% uolls akan dapat harga RM175.75 yaaaa untuk 2 botol. Cuba bahagi 2 botol dapat berapa? Cuba kira balik kos nya. Sebotol vitamin shaklee ni ada 120 biji bersamaan tahan penggunaannya selama 4 bulan okey? 2 botol tahan 8 bulan lah.. Sehari telan sebiji je pun dah ok lah.

Hai tak cukup murah ke? Terus lah jadi ahli shaklee. Sepanjang hidup dapat harga murah sampai 25% hihihi. Benefit pun banyak. Sebenarnya customer yang direct beli dan pm/whatsapp dengan saya insyaAllah akan dapat harga istimewa gitu. Terpulang pada uolls.

Promo TwinPack Vitamin C Shaklee


Apa lah kelebihan vitamin C shaklee berbanding dengan vitamin c yang lain? Kita tak suka banding-bandingkan ya.. cuma boleh kongsi apa kelebihan yang ada pada shaklee.

Setiap tablet Sustained Release Vita-C Plus 500mg dari shaklee ni mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pelepasan 1.5 vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.


Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


1. Membentuk Kolagen


Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik.


2. Memperbaiki Simptom Pendarahan


Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


3. Peningkatan Sistem Imun

Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.


4. Memerangi Kanser


Ianya satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.


5. Mencantikkan Kulit

Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.


6. Memperbaiki Insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stres, masalah berkaitan mental seperti keresahan.


7. Mengekalkan Kolesterol Sihat

Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.


Haa amacam?

Vitamin c ni elok amal secara berterusan. Jaga kulit dari dalam. Ok nak order roger-roger saya. 

COD area Penang dan Sungai Petani.

WhatsApp 011-32065144


Friday, August 26, 2016

Kembali Bersiaran

Kembali Bersiaran

Assalamualaikum wbt

Setelah setahun meninggalkan dunia blog, kini ku kembali lagi. Itu pun kerana hendak renew domain. Baru teringat.. oh saya ada blog rupanya hehe.

Macam-macam perkara yang berlaku dalam masa setahun ini. Tak mampu ku hidangkan semua nya disini. Sudah lebih 10 tahun dalam dunia blog. Usia makin meningkat. Perubahan demi perubahan.

Tutup muka baca tulisan blog lama hahaha.

Apa lagi ni?

Keluarga masih bertiga. Anak intan payung sudah berumur 3 tahun 6 bulan. Banyak peningkatan sejak masuk tadika awal tahun hari tu. Dari cakap bahasa jerman sekarang dah boleh faham juga sikit-sikit. imaginasi tinggi. Tercengang juga mak pak nya kenkadang. Drama Queen tetap lah ya.


Bab berdikari tak ada masalah sangat. Pakai baju sendiri. Dia boleh makan sendiri sejak umur 2 tahun. Diaper free (potty training secara serius masa 2thn 9 bulan sebelum masuk tadika) Sekarang ni sesekali terbabas juga. Mana ada sempurna. Zaman mama nya dulu ada kawan-kawan dah masuk darjah 1-2 pun masih kencing seluar kat sekolah. Tak apa. Praktis.

Asyik cakap nak baby boy. Kita usaha ya. Nak dapat atau tidak kuasa Allah semua tu. Mungkin sekarang sesuai hidup bertiga dulu. Semuanya bersebab.


Saya dah kembali bekerja 9-5. Kembali turut serta ramai-ramai hadap jammed pagi-petang. Pilihan sendiri? Bukan juga hihi. Semuanya bersebab.

Bagaimana bisnes? Shaklee? Lasagna? Spagheti? Personal Shopper Ikea/Kaison? Benda-benda semua ini yang saya suka. Tetap dalam ingatan kerana "mereka" yang buat saya bertambah faham tentang erti "susah payah cari duit sendiri". Saya pernah berada diatas dan pernah jatuh tersungkur. Dan juga lemas terdampar. Ok bila sentuh bab memang bergenang air mata saya. Ni bukan kisah sedih haha.

Saya perlu bangkit. Jatuh macam mana pun saya perlu teruskan hidup. Ini bukan tentang kecewa. Ini realiti hidup yang harus kita hadap.

Rumah cinonet kesayangan saya telah disewakan setelah mendapat persetujuan partner saya. Hampir 4 tahun beliau tak pernah setuju dengan cadangan saya. Saya ada plan sejak sebelum berkahwin. Ini antara plan saya. Perlu keluar dari comfort zone. Tak berapa selesa pun sebenarnya haha. Sementara ni kami menumpang rumah mertua yang kosong di Sungai Petani.  Saya memang suka sebab ada tanah yg sangat luas macam padang bola tau!

Alhamdulillah rumah cinonet saya dapat disewakan mengikut plan saya. Sewa per-bilik berbanding sewa sebuah rumah. Rumah fully furnished sebenarnya dari barang-barang kami dulu. Cuma tambah sikit-sikit saja. Saya perlukan income positive cashflow dari rumah sewa. Untuk menampung hidup disamping memenuhi plan-plan saya yang lain. Saya selalu doa moga dapat penyewa yang baik-baik sahaja.

Oh ya.. saya sekarang ni agen PruBSN Takaful ya. Masih part time. Saya selalu mohon pada Allah moga ada jalan dan rezeki saya untuk buat full time pula nanti. Eh ada yang belum ada protection diri? Meh lah ambil takaful dengan saya. Bukan medical card saja untuk hibah juga sangat bagus. Ok next entry hehe.

Ok semoga saya rajin update blog. Bukan tahun depan baru update. Haha

Linda Lindosh
Saya ejen PruBSN Takaful
Saya ejen Shaklee

Next? InsyaAllah.. Young Living Essential Oil.




Friday, September 11, 2015

Pregnant Dan Lepas Bersalin Dengan Shaklee

Pregnant Dan Lepas Bersalin Dengan Shaklee


Penting jaga kesihatan diri cukup vitamin dalam badan bila kita preggy n breastfeed anak. Melainkan jika pemakanan harian kita cukup seimbang makanan yg berkhasiat yang penuh nutrient badan perlukan.. cukup protein, cukup kalsium, setiap hari makan sayur hijau n buah-buahan yang kaya vitamin c, vitamin b, dan vitamin e. If not?

Macam saya sendiri pentingkan makanan sumber semulajadi ofkos! Dalam masa yang sama saya perlukan suplemen tambahan untuk diri sendiri. Suplemen bukan pengganti makanan. Ia cuma topup apa yang kurang.

Set berpantang bukan guna masa pantang je.. tapi sampai bila-bila pun kita boleh teruskan.. Sebab apa yang ada dalam set berpantang dan set hamil semuanya penting. MULTIVITAMIN, VITAMIN C, B COMPLEX, KALSIUM, OMEGA (MINYAK IKAN), PROTEIN  memang patut diamalkan setiap hari.

Supaya kita sihat, cergas, tulang, gusi kuat, mood yang ceria, tiada stress, tingkatkan sistem immune kita, kurang masalah demam dan sakit, kulit yang cantik berseri, awet muda, omega 3 dan DHA yang cukup untuk perkembangan baby yang dikandung dan baby yang breastfeed. Milkbooster untuk ibu menyusukan anak. Susu banyak dan pekat (with demand n supply)

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster



Special untuk uolls yang mencari SET HAMIL & SET BERSALIN shaklee bulan ni offer super duper best. Jika uolls register ahli shaklee sekarang dengan rm69 untuk seumur hidup tu.. uolls dapat free 1 botol vitalea (multivitamin).

Then uolls beli pulak fullset set hamil atau set bersalin shaklee bagi uolls 1 botol vitalea lagi. TOTAL FREE VITALEA ialah 3 botol! Untuk penggunaan selama 1 tahun. Jimat disitu.

Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Friday, September 4, 2015

TTC Dengan Set Subur Shaklee

TTC Dengan Set Subur Shaklee


Uolls ada yang sedang TTC (trying-to-conceive)? Apa usaha uolls setakat ini?

√ Dah checkup dengan pakar O&G?
√ Dah cuba mengurut, berbekam?
√ Dah turunkan berat badan?

√ Dah jaga pemakanan sebaiknya?

√ Dah jumpa pakar perubatan islam?
 √ Dah ambil suplemen penting utk diri?

 

Haa.. sini ada pilihan suplemen yg berkait rapat dengan kesuburan suami isteri.


CARA MENGANDUNG CEPAT, SUPLEMEN SHAKLEE,SET KESUBURAN SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE PENANG, SHAKLEE KULIM, SHAKLEE SUNGAI PETANI

KELEBIHAN SET SUBUR SHAKLEE



>> Protein ESP utk meningkatkan sel pembiakan lelaki dan wanita

>> Vitamin E dikenali sebagai vitamin seks berfungsi menyuburkan sistem reproduksi lelaki

>> Zinc untuk pembentukan hormon testosterone dan menghasilkan kualiti sperma yang sihat.

>> GLA complex untuk betulkan hormon wanita, masalah haid tak teratur dan ia membantu wanita menghasilkan cervical mucus egg white untuk betulkan hormon wanita dan persediaan sebelum hamil.

>> B complex with folic asid untuk persediaan sebelum hamil dan mengatasi masalah stress wanita






Simple kan penerangan ni? ayat mudah supaya kita faham. Walaupun simple setiap fungsi semua suplemen dan vitamin ni penting untuk suami isteri yang TTC.




Selain dari mengamalkan pengambilan vitamin.. kita kena rajin bersenam supaya badan cergas dan sihat. bagi peluh sikit der..

Elakkan makan proses food dan junk food. Air bergas hindarkan terus. Banyak makan sayur hijau dan buah. 

Berfikiran positif. Nak hamil kena positif. tak boleh negatif. Dengar berita orang keliling pregnant kita meroyan. oh big no lah peel macam tu. Kita kena happy dengan berita orang lain tu. Doakan mereka.





TIPS UNTUK TTCIANS DALAM AMALAN ROHANI

 Most important is.. Jangan putus-putus berdoa pada Allah swt. Amalan rohani sanga penting. Usahakan bangun solat sunat tahajud setiap hari dan juga solat sunat dhuha untuk dimurahkan rezeki kita. Rajin bersedekah. Kalau ada kawan-kawan atau saudara mara yang baru bersalin lapangkan diri melawat ibu berpantang dan baby baru lahir. Bawa lah buah tangan, hadiah untuk baby ke.. waa saya suka beli baju baby hikhik. Selalu kalau kita melawat baby mesti nak pegang kan. katanya ambil berkat.

Selain dari tu.. tips dari saya dan guru-guru kita.. amalkan membaca quran setiap hari terutama surah yassin, al-mulk dan al-waqiah. Solat sunat fajar 2 rakaat sebelum solat subuh. Lepas solat sunat fajar tu kita baca Al fatihah 41 kali dan surah ali imran ayat 38.

Ni antara tips yg melintas dikepala saya buat masa ni. Sebenarnya banyak lagi ya.. Kita buat yang mana termampu dulu. Usahakan dulu semua ni ya. Jom sama-sama kita. i'm TTcian too.. hikhik. 1st dah umur 2 tahun 7 bulan. 2nd miscarriege pada mac 2014. Sekarang tengah ttc sejak 10 bulan yang lalu. Allah tahu bila masa terbaik untuk kita ada cahayamata. Perancangan Allah maha hebat. So jangan sedih-sedih..

Jom usaha dengan Set kesuburan suami isteri Shaklee


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.

  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.
GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:
Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144
Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster

Sunday, August 23, 2015

Bila Gastrik Menyerang!

Bila Gastrik Menyerang!


Assalamualaikum wbt. Bulan puasa dah lepas. Mesti ramai juga dikalangan kita yang kena gastrik kan? Belum sampai tengahari perut dah berangin dan sakit. Maybe tak ambil sahur makanan yang seimbang kan? Tak juga? Kalau hari-hari biasa ni kita jangan skip breakfast.

Apa simptom gastrik ni?

Gastrik selalunya pesakit akan mengalami simptom seperti sakit perut, hilang selera makan, rasa loya dan muntah-muntah. Jika penyakit gastrik bertambah sehingga berlakunya ulser perut dan pendarahan di dinding perut, pesakit boleh mengalami masalah najis berdarah yang berwarna hitam atau muntah darah.

shaklee penang, shaklee sungai petani, shaklee kulim

Kebaikan Set Gastrik Shaklee

ESP
  • Meneutralkan keasidan dalam perut disebabkan jus gastrik. ESP bersifat alkali dan apabila bercampur dengan asid perut ia akan mengurangkan hakisan pada dinding perut.
  • Kemudian zat asid amino dalam ESP akan membina sel dan tisu baru pada dinding perut.

Ostematrix

  • Vitamin yang mengandungi kalsium dengan magnesium dan vitamin D
  • Membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
  • Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sesiapa yang memang gemar minum susu adalah jarang untuk mendapat gastrik.

B Complex

  • Bertindak sebagai penenang kepada pesakit gastrik selain membantu mengatasi sakit gastrik anda. 
  • Melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita.
  • Berlainan sifat dengan pain killer yang hanya bersifat menghilangkan kesakitan yang sementara. Jadi tak perlulah makan pain killer lagi.

set gastrik shaklee, www.lindosh.com, pengedar shaklee

Baca Testimoni tentang gastrik diatas. Kalau uolls nak cuba ambil ESP or set yang lain meh roger-roger saya ya.


Berminat dengan produk SHAKLEE?


SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk COD sekitar Penang, Kulim, Sungai Petani.

SMS/Whatsapp/Telegram 011-320 65144 untuk POS ke SELURUH MALAYSIA termasuk SABAH/SARAWAK

Walk-in branch Shaklee yang SAH berdekatan seluruh malaysia

Guna ID 995071 (norhaslinda hashim) untuk mendapatkan harga ahli.

Sila hubungi saya selepas pembelian untuk Tips eksklusif dan jadual makan.



  
NAK DAPAT DISKAUN SEHINGGA 20%?

JOM JADI AHLI SHAKLEE DIBAWAH TEAM KAMI

BANYAK KELEBIHAN DAN PELUANG BERSAMA SHAKLEE

KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT.

GAYA HIDUP SIHAT YANG BERKUALITI DAN CERIA SELALU BERSAMA SHAKLEE.

SEBARANG PERTANYAAN DAN PEMBELIAN TENTANG PRODUK SHAKLEE 
SILA HUBUNGI SAYA:

Norhaslinda Hashim
Shaklee ID 995071
Call/SMS/Whatsapp/Telegram: 011. 320. 65144

Vitamin shaklee, suplemen shaklee, Blog shaklee, shaklee online, shaklee2u, web shaklee, branch shaklee, pengedar shaklee penang, pengedar shaklee kulim, pengedar shaklee sungai petani, pengedar shaklee butterworth, pengedar shaklee seberang jaya, pengedar shaklee bertam, pengedar shaklee kepala batas, pengedar shaklee tasek gelugor, pengedar shaklee juru, pengedar shaklee padang serai, pengedar shaklee bayan lepas, pengedar shaklee bayan baru, pengedar shaklee bukit jambul, pengedar shaklee jelutong, pengedar shaklee ayer itam, pengedar shaklee georgetown, pengedar shaklee usm, pengedar shaklee lunas, pengedar shaklee nibong tebal, pengedar shaklee bagan, pengedar shaklee permatang pauh, pengedar shaklee bukit mertajam, pengedar shaklee bandar perda, pengedar shaklee penanti, pengedar shaklee guar perahu, set kurus, set kesuburan,  set kecantikan, set bersalin, set berpantang, set kehamilan, set anak bijak, set awet muda, anti penuaan, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit gelap, kulit kusam, cerah dan putih, set slimming, resdung, gout, diabetes, kanser, darah tinggi, sakit jantung, susah hamil, rambut gugur, kulit kering, kulit gebu, tips hamil, penyusuan susu ibu, milkbooster
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...