Wednesday, October 12, 2016

Happy Birthday Ridzuan

Happy birthday ridzuan!

Hari ahad lepas kami ke Kulim memenuhi jemputan majlis hari jadi anak kedua Baizura kawan sekolah saya tu. Anak dia masuk 4 tahun dah..

Pejam celik pejam celik anak memasing dah besar. Dan makin hensem lah dia.

Bawa ayesha seronok nya bila tengok ramai kakak-abang.

Kami ni jarang-jarang berjumpa. Kalau ada majlis tertentu baru lah berkesempatan jumpa. Nak reunion kawan-kawan sekolah konon asyik kansel ja hahah.. al maklum lah memasing ada komitmen. Payah dah nak macam dulu kala.






Jangan ditanya kenapa ada gambar kasut ni haha. Saja nak bagitau ya mama n ayesha kasutnya sedondon. Brand lelain lah ya. Abah nya je tak cari color coklat loofer nya. Dan jangan ditanya kenapa seluar mama nya begitu?

Meh nak bagitau. Senang nak pi market hahaha. Seluar sekarang semua besar gaban kaki kena bawak kedai potong sendiri. Mama nya tak rajin macam zaman memuda dulu.. seluar pakai ngam² cun cun je. Sekarang? Nampak nau dah tua hahaha.

Ok lah. Korang kalau nak cari suplemen SHAKLEE dan essential oil dari YOUNG LIVING roger terus ahkak ni ya.

Shaklee untuk kesihatan dalaman vitamin telan-telan gitu.

Young Living sapu, hidu, diffuse juga untuk kesihatan, emosi, fizikal kita.

One more.. takaful. Semestinya PruBSN Takaful. Saya adalah seorang agen berdaftar ya. Untuk protection kita dikemudian hari.

Dua benda yang orang takut sangat ialah bila dengar perkataan MLM dan insurans. Hahaha. Saya gelak. Tapi sebenarnya saya kesian. Jangan lari. Jangan takut. Kami tak makan orang. Kami bantu orang yang nak bantu diri sendiri.

Jangan lari dari kawan-kawan yang jadi agen takaful. Please please. Jangan lari jika awak masih belum ada mana-mana perlindungan. Jangan cakap company awak dah cover 30k setahun untuk satu family so awak selamat segalanya. Kita tahu ke selama mana kita bekerja? Kita tahu ke tahap kesihatan kita maintain terbaik dan sihat selalu? Kita pasti kah?

Alaa tak nak bebel kat entri ni heheh.

Apa-apa roger saya 011-32065144

Thursday, October 6, 2016

Promosi Shaklee Oktober 2016

Promosi Shaklee Oktober 2016


Assalamualaikum wbt

Paling best bulan oktober ni promosi Omega Guard samada Beli 6 botol Free 1 botol atau Beli Omega Guard Twinpack 2 botol diskaun 5%.

Teringat pulak kenangan oktober tahun 2013. Sebabkan omega guard ni lah sales shaklee meroket dan dapat naik rank Supervisor. Kenapa? Produk bagus. Omega bagus. Harus lah laku keras.


Selain dari Omega Guard.. ada special untuk new enrollment. Sesiapa yang beli shaklee 100uv keatas ada freegift dari shaklee. Free sebotol vitamin shaklee.

Buat pembelian produk shaklee 100uv bersamaan dengan RM300++ uolls akan dapat FREE Lecithin

Buat pembelian produk shaklee 200uv keatas bersamaan RM600+ Free sebotol Vitamin C 500mg dan paling best automatik free MEMBERSHIP. Terus dapat harga ahli diskaun sehingga 25%.


Jika berminat roger saya terus. Whatsapp 011-32065144.

Rugi tau tak grab!

#Shakleeish
#Wonderfulshaklee

Thursday, September 29, 2016

Apa yang best Diffuser dari Young Living?

Diffuser Young Living. Apa lah bezanya dengan diffuser lain? Ia adalah dari plastik berkualiti tinggi tidak akan tercair lah dengan essential oil itu sendiri. Kita guna pure eo kan?

Takkan ada tindakbalas kimia yang bahayakan kesihatan.

Wednesday, September 7, 2016

Saya Agen Prudential Takaful (PruBSN)

Saya Agen Prudential BSN (Prubsn Takaful)

Assalamualaikum wbt. Tajuk yang penting. Post yang penting. Semuanya kerana takaful. Kini saya agen takaful. Wah!

Seperti semua orang tahu perlindungan diri (takaful) sangat penting dimiliki oleh semua orang.

Bila dapat gaji kemana duit kita pergi? Bayar hutang rumah, hutang kereta, zakat, bil api dan air, segala maintenance lah.. Ada yang jenis beringat mereka akan simpan 10% dari gaji. Ada juga yang buat loan ASB.

Semua nya bagus. Tapi bab takaful diri ni ramai yang belum peka. Sepatutnya siap-siapkan 5-7% duit gaji kita untuk takaful. Kerana apa? Ini lah protection kita. Kita tak tahu samada selamanya kita akan terus sihat seperti hari ini. 5-10 tahun lagi tiba-tiba musibah datang kita disahkan ada penyakit kritikal seperti kanser, leukimia, sakit buah pinggang. Kita tahu ke? Tak. Sebab hari ini kita sihat.



Bila ada sakit kritikal macam ni kita perlukan rawatan yang berterusan. Kos rawatan yang paling dirisaukan. Mahal beb. Bukan murah. Orang kaya pun boleh jadi miskin. Betul kita ada duit simpanan. Duit simpanan patutnya untuk masa depan. Bila digunakan untuk kos perubatan kita duit makin lama makin surut..  Nak harapkan keluarga? Kawan-kawan? Mereka boleh beri sumbangan. Tapi sebanyak mana?

Saya harap kita semua bersedia lah. Ambil takaful sejak umur muda lagi. Makin meningkat umur kita makin mahal premium kita. Lagi satu yang perlu diigingatkan, takaful/insurans hanya boleh diambil semasa masih sihat lagi. Sekali kita dah ada penyakit, agak sukar pihak takaful/insuran nak terima anda.

Ambil medical card sekarang. Tak suruh tapi nasihat je hehe. Pelan Prubsn Takaful memang terbaik. Eh hello.. bukan penyakit kritikal saja yg dicover. Ada 36 penyakit yang dicover. Pelan baru Health Enrich Plus ni banyak yang diupgrade dari pelan lama. Banyak sangat benefitnya. Antara nya SmartSaver 300 dan juga Full coverage.

Kita boleh pilih ikut kesesuaian kita, kemampuan kita. Yang penting basic mesti ada.  At least.

Nak tahu mahal ke murah kami akan beri quotation. Dan quotation itu bakal client mesti isi detail yang tepat seperti umur, tarikh lahir, jenis pekerjaan juga diambil kira, income tahunan, merokok atau tidak, status kesihatan. Penting ya.

Eh nak quotation free tak?

Masuk web www.assaff.com/norhaslinda-hashim

Atau terus saja roger saya melalui

whatsapp 011-32065144
Norhaslinda Hashim



Young Living Essential Oil - Stress Away

Young Living Essential Oil - Stress Away


Assalamualaikum wbt. Selamat pagu dunia. Alhamdulillah ketemu lagi kita dipagi nan indah ini. Cuaca sejuk hujan renyai-renyai membasahi bumi. Mulakan hari dengan senyuman.

Tapi kan yang ada anak kecil tu anak cranky bagai.. Pagi-pagi dah macam-macam hal. Taknak bangun. Taknak mandi. Taknak pergi sekolah. Padahal mak nya dah lambat nak pergi kerja. Maka stress lah mak nya kan? Haha. Siapa melaluinya?

Tenang-tenang aja mak-mak sekalian. Tarik nafas. Hembus. Jangan lah stress pepagi ni. Kita nak mood pagi yang baik baru lah sehari kita jadi hari yang best best je. Saya lepas subuh bersiap-siap bagai calit 1-3 drop EO Stress away kat pergelangan tangan, leher, belakang telinga.


Stress away eo ni 1st essential oil yang saya cari memula kenal. Bermula kisah selalu stress masa kerja. Stress ni memang kita yang control. Tapi kalau diri sendiri tak boleh control, tak boleh handle so kita kena cari jalan penyelesaian. Saya memang pesen gitu, sikit-sikit nak stress. Benda kecil jadi besar hahaha. Ok ni kes orang sensitif terlebih ke? Apa-apa je lah. Yang pastinya bila saya stress tekanan darah saya naik dengan jayanya. Masa tu memang rasa kepala panas. Bila check memang tinggi sangat. Tak elok sangat ni.

Testimoni saya sendiri sebelum dan selepas guna eo Stress Away. Sebelum guna memang lah teruk nau keadaan nya. Mood swing, nak marah saja. Rasa letih melampau sebab letih memikir benda yang sepatutnya kita let go je. Buat semak otak. Terutama bila datang hujung bulan sibuk kerja lain macam sikit. Siapa yang kerja bahagian closing-closing akaun mesti faham. Lebih kurang begitu lah. Banyak invoice kena siapkan. Orang lain nampak enteng sebenarnya perjalanan yg siapkan kerja tu hanya mereka yang melalui je faham. Banyak "iklan" ditengah jalan. Benda ni berlarutan sampai awal bulan. Sebab iklan berlambak tu lah. Muka mak pun ketat lah hahaa

Masa mula gunakannya saya niat baik-baik je. Kita memang minta dengan Allah.  Semoga urusan kita dipermudahkan. Zikir juga perlu. Semua ni bersangkutan ya. Seperti yang saya kata awal tadi, diri kita kena handle kena kawal sendiri.

Lepas calit-calit minyak ni rasa relax. Lega. Boleh control diri hahaha. Boleh senyum. Boleh sembang-sembang lagi. Darah tak naik hantu huhu. Ni testimoni saya lah ya! Sebab apa? Stress dah go go away. Yang tak patut simpan dalam otak kita dah lepaskannya.

Minyak ni bukan magik! Bukan juga ubat segera. Jangan harapkan juga sekali guna terus baik. Fikiran kita ni. Yakin dengan eo ni antara yang boleh bantu cool down emosi kita. Let it go with the flow. Guna sekerapnya. Guna teknik EFT juga. Sangat membantu!

Essential oil (eo) tu apa sebenarnya?

Eo adalah nyawa bagi tumbuh-tumbuhan. Ia membekalkan perlindungan kepada tumbuhan tersebut. Maka, kita ekstrak eo dari tumbuhan ini untuk memberi faedah kepada kita sebagaimana ia memberi faedah kepada tumbuhan tersebut.

Eo bukan sebagai pewangi semata-mata. Tetapi ia memberikan kesan teraputik kepada diri kita seperti menghilangkan kesakitan, sembuhkan luka, hilangkan parut, menenangkan kita, bagi mudah tidur, tenangkan anak yg tantrum, mencantikkan muka, membunuh kuman, demam, selsema, jangkitan paru-paru dan macam-macam lagi.

Essential oil ada beratus jenis. Jenuh nak khatam wuwuwu. Tapi saya suka belajar dan suka nak mendalami nya.
Satu persatu kira uraikan nya inyaAllah.

Hidup nak sihat, nak tenang, bahagia.

Young Living
Independent Distributor
Norhaslinda Hashim
Whatsapp 011-32065144



Rugi Tak Beli Vitamin C Shaklee

Rugi Tak Beli Vitamin C Shaklee


Serius lah rugi beb. Bulan september ni kan ada promo baik punya. Promo Twinpack Vitamin C shaklee lah.. Beli 2 botol diskaun 5%. Rugi tak beli vitamin shaklee haha.

Update secara pantas ni. Harga selepas diskaun 5% uolls akan dapat harga RM175.75 yaaaa untuk 2 botol. Cuba bahagi 2 botol dapat berapa? Cuba kira balik kos nya. Sebotol vitamin shaklee ni ada 120 biji bersamaan tahan penggunaannya selama 4 bulan okey? 2 botol tahan 8 bulan lah.. Sehari telan sebiji je pun dah ok lah.

Hai tak cukup murah ke? Terus lah jadi ahli shaklee. Sepanjang hidup dapat harga murah sampai 25% hihihi. Benefit pun banyak. Sebenarnya customer yang direct beli dan pm/whatsapp dengan saya insyaAllah akan dapat harga istimewa gitu. Terpulang pada uolls.

Promo TwinPack Vitamin C Shaklee


Apa lah kelebihan vitamin C shaklee berbanding dengan vitamin c yang lain? Kita tak suka banding-bandingkan ya.. cuma boleh kongsi apa kelebihan yang ada pada shaklee.

Setiap tablet Sustained Release Vita-C Plus 500mg dari shaklee ni mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pelepasan 1.5 vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.


Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


1. Membentuk Kolagen


Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik.


2. Memperbaiki Simptom Pendarahan


Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


3. Peningkatan Sistem Imun

Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.


4. Memerangi Kanser


Ianya satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.


5. Mencantikkan Kulit

Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.


6. Memperbaiki Insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stres, masalah berkaitan mental seperti keresahan.


7. Mengekalkan Kolesterol Sihat

Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.


Haa amacam?

Vitamin c ni elok amal secara berterusan. Jaga kulit dari dalam. Ok nak order roger-roger saya. 

COD area Penang dan Sungai Petani.

WhatsApp 011-32065144


Friday, August 26, 2016

Kembali Bersiaran

Kembali Bersiaran

Assalamualaikum wbt

Setelah setahun meninggalkan dunia blog, kini ku kembali lagi. Itu pun kerana hendak renew domain. Baru teringat.. oh saya ada blog rupanya hehe.

Macam-macam perkara yang berlaku dalam masa setahun ini. Tak mampu ku hidangkan semua nya disini. Sudah lebih 10 tahun dalam dunia blog. Usia makin meningkat. Perubahan demi perubahan.

Tutup muka baca tulisan blog lama hahaha.

Apa lagi ni?

Keluarga masih bertiga. Anak intan payung sudah berumur 3 tahun 6 bulan. Banyak peningkatan sejak masuk tadika awal tahun hari tu. Dari cakap bahasa jerman sekarang dah boleh faham juga sikit-sikit. imaginasi tinggi. Tercengang juga mak pak nya kenkadang. Drama Queen tetap lah ya.


Bab berdikari tak ada masalah sangat. Pakai baju sendiri. Dia boleh makan sendiri sejak umur 2 tahun. Diaper free (potty training secara serius masa 2thn 9 bulan sebelum masuk tadika) Sekarang ni sesekali terbabas juga. Mana ada sempurna. Zaman mama nya dulu ada kawan-kawan dah masuk darjah 1-2 pun masih kencing seluar kat sekolah. Tak apa. Praktis.

Asyik cakap nak baby boy. Kita usaha ya. Nak dapat atau tidak kuasa Allah semua tu. Mungkin sekarang sesuai hidup bertiga dulu. Semuanya bersebab.


Saya dah kembali bekerja 9-5. Kembali turut serta ramai-ramai hadap jammed pagi-petang. Pilihan sendiri? Bukan juga hihi. Semuanya bersebab.

Bagaimana bisnes? Shaklee? Lasagna? Spagheti? Personal Shopper Ikea/Kaison? Benda-benda semua ini yang saya suka. Tetap dalam ingatan kerana "mereka" yang buat saya bertambah faham tentang erti "susah payah cari duit sendiri". Saya pernah berada diatas dan pernah jatuh tersungkur. Dan juga lemas terdampar. Ok bila sentuh bab memang bergenang air mata saya. Ni bukan kisah sedih haha.

Saya perlu bangkit. Jatuh macam mana pun saya perlu teruskan hidup. Ini bukan tentang kecewa. Ini realiti hidup yang harus kita hadap.

Rumah cinonet kesayangan saya telah disewakan setelah mendapat persetujuan partner saya. Hampir 4 tahun beliau tak pernah setuju dengan cadangan saya. Saya ada plan sejak sebelum berkahwin. Ini antara plan saya. Perlu keluar dari comfort zone. Tak berapa selesa pun sebenarnya haha. Sementara ni kami menumpang rumah mertua yang kosong di Sungai Petani.  Saya memang suka sebab ada tanah yg sangat luas macam padang bola tau!

Alhamdulillah rumah cinonet saya dapat disewakan mengikut plan saya. Sewa per-bilik berbanding sewa sebuah rumah. Rumah fully furnished sebenarnya dari barang-barang kami dulu. Cuma tambah sikit-sikit saja. Saya perlukan income positive cashflow dari rumah sewa. Untuk menampung hidup disamping memenuhi plan-plan saya yang lain. Saya selalu doa moga dapat penyewa yang baik-baik sahaja.

Oh ya.. saya sekarang ni agen PruBSN Takaful ya. Masih part time. Saya selalu mohon pada Allah moga ada jalan dan rezeki saya untuk buat full time pula nanti. Eh ada yang belum ada protection diri? Meh lah ambil takaful dengan saya. Bukan medical card saja untuk hibah juga sangat bagus. Ok next entry hehe.

Ok semoga saya rajin update blog. Bukan tahun depan baru update. Haha

Linda Lindosh
Saya ejen PruBSN Takaful
Saya ejen Shaklee

Next? InsyaAllah.. Young Living Essential Oil.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...